Raev, halin ja mootoriōli
Re: Raev, halin ja mootoriōli
bitter kirjutas:Eile Kadrioru pargi kohvikus seisis minu ees soome paar, vanuses 30-40. Härra esitas oma tellimuse puhtas soome keeles ja kiires tempos. Teenindaja soovis täpsustada ja mees vastas pisut kannatamatul toonil. Näitas näpuga, et üks tämmönen ja üks tommonen jne. Kui tellitu lauda viidi, selgus, et üks pirukas oli ikka vale ja soovitud suure ja väikese kohvi asemel oli viidud 2 väikest. Tütarlaps vabandas ja lubas ära vahetada. Vastuseks sai enamus kohvikusviibijaid kuulda (väike ruum, pole vaja palju häält tõsta) kuidas "üldse teenindust ei ole ja kõik käib nii pagana aeglaselt." No türi ja paide
![]()
. Ei usu, et eestlased Soomes või Lätis püüaksid eesti keeles tellida ja siis teeninduse üle vinguksid veel. Mul oli kange tahtmine tüübi käest küsida, kas ta ikka saab aru, et ta ei ole Soomes praegu. Aga ei suutnud otsustada, kas teha seda eesti või inglise keeles
ja noh, naine-lapsed ka kaasas.
(Ma ei taha sugugi väita, et seal kõik perfektne oleks. Kakao ja tee oleksid võinud kuumemad olla lauda jõudmise hetkel. Siis ehk ei jääks ka saiakestes kasutatud margariin nii kergesti suulakke kinni
. Turistilõks
.)
Minu kogemused Soomlastega piirduvad taxfree poes põrandal roomava, enda ees õllekasti lükkava, üle keskmisest rohkem purjus meesterahvaga ja tema kõrval lailiseva naisterahvaga, rohkem nagu pole eredaid mälestusi. Pigem on halbu kogemusi Eestlastest klientidega, kellele peab meelde tuletema, et klienti koheldakse seni kuningana kuni ta käitub kuningale kohaselt.
Issanda loomaaed on kirju ja rahvuse põhjal ei saa kedagi tembeldama hakata.
Kus näed viga laita, seal mine ja aita. Kui näete nõmetsevat ja end klienditeenindaja peal välja elavat klienti, siis ei peaks õpetussõnu enda teadma hoidma, vaid võiks sekkuda. Eriti veel kui klienditeenindajaks juhtub olema mõni nääpsuke naisterahvas kes võib olla ei oska või ei tohi (Juhatuse poolt reguleeritud) enda eest seista, vaid peab kõik, mis tuleb "kummargil" vastu võtma.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.