Rumalad küsimused 2
Re: Rumalad küsimused 2
davidsoniharald kirjutas:mart211 kirjutas:motoratsutaja kirjutas:1. Ega keegi siin Samsung Galaxy SIII või Galaxy Note 2 ei kasuta ?
- Kui ma soetan toote kuskilt eesti e-poest ja ma ei ole mingil põhjusel kaubaga rahul, kas mul on siis õigus toode tagastada 14 päeva jooksul või ainult siis kui pakend on avamata saan toote tagastada kuni 30 päeva jooksul ?
Tagastada saab ainult siis kui toode on pakendis. Ja seda ka siis kui saadeti vale värv või muu selline põhjus. Nii ütleb seadus. Tihtipeale on poe enda poliitika teine, seega viisakalt küsida võib ikka, kuigi vaevalt nad seda sult tagasi tahavad. Sina ei tahaks ka ju kellegi teise 10 päeva kasutatud tehnikat osta?
Natuke vaidleks sinuga Mart. Netipoest ostes võid asja tagastada 14 päeva jooksul ilma mingi põhjuseta, küll aga peab ta olema uuesti müügiks sobivas konditsioonis. Pakend peab ka terve olema. Ostuhinna pead tagasi saama aga postikulud maksad ise. Jutt on NETIpoest, tavalises poes kehtivad teised reeglid.
Jep. Netipoest osta ja kasuta palju jaksad ja siis võid 14 päeva jooksul kättesaamise hetkest tagasi saata selle kauba. Sellel on ka paar tärni(audio/video, kiirelt riknevad kaubad, eritellimused jne). Samuti ei kehti tagastamise õigus asjadele, mida oma olemuse tõttu ei saa tagastada. Olemuse üle otsustab müüja vist? Seega nende meelest võib asja olemus olla selline, mida tagastada ei saa. Aga kui netipoest ostetud, siis küsi kindlasti. Üldjuhul peaksin nad võtma selle tagasi jah.
EDIT: Postikulu maksab kaupleja, kui ei ole tellimustingimustes teistpidi väidetud.