Kohustuslik täiendkoolitus
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Re: Kohustuslik täiendkoolitus
Kui rääkida autokoolide õpetajate koolitamisest, siis tean taustainfost nii mõndagi, mis siia juurde käib. Ettepanekud täiendkoolituseks on autokoolidele tehtud ja programm teooria poolelt sarnane, mis Motosurvivalil. Ainult, et ei kipu see kuidagi teoks saama, sest vastu põtkmine koolide poolt on tugev enamuses argumendiga: ma ju olen juba koolitaja ja oskan seda kõike ning mulle pole mingeid targutajaid vaja.
Aga mingitmoodi asi ikka liigub. Vähemalt minu poolt läbi viidaval kuluosakoolitusel on osalenud ja osaleb ka sel kevadel täitsa arvestatav hulk autokooli õpetajaid. Ei puuduta see küll otseselt sõiduoskust ja -kogemust aga ka tsikli tehniline osa ja veermiku, rehvide ning pidurite käitumine on sõiduga seotud. Mingi osa minu kuluosaõpetusest kattub isegi Survivali teooriaosaga. Ma arvan, et asi vajab aega, kuid samas on ka minu seisukoht, et igasuguse täiendkoolitusega tuleb alustada koolidest ja siis paraneb ka õpilaste ning mootorratturkonna sõidutase. Koolid peavad aru saama, et nende põhieesmärk ei ole saada õpilasi raha teenimise eesmärgil, vaid õpetada nad reaalselt liikluses turvaliselt toime tulema. Paraku jääb tihti asi taaskord raha taha kinni, sest olles kursis ise motokoolituse kulude ja tuludega tuleb nentida, et kvaliteetselt asja teha tahtes on kulud suuremad ja see kajastub kursuse maksumuses. Õpilane aga vaatab ainult hinda, sest ei tea, mis selle taga peitub. On ju riiklikult kehtestatud kava, mis tuleb koolil ette kanda ja kuidas sealt siis see reaalselt sõitu õpetav kool küll välja valida? Ja kõige selle lõpetuseks - loomulikult jääb alles kõvatajaid, kes alati kõike "oskavad" ja kellele mingit õpetust kunagi vaja pole.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.