Võrtsjärve enduro ja Tartu linna proloog 2013
Re: Võrtsjärve enduro ja Tartu linna proloog 2013
mx77 kirjutas:paarn kirjutas:No kas mulle vist ei jõua kohale või milles asi, aga mingispordiregistri nr-ga sõidukeid ei hakka ARK küll mitte kunagi tänavale laskma, see ei ole reaalne. Isegi kui Eestis mingi võistluse ajal eelneva kokkuleppe alusel tohiksid sellised sõidukid mingit trassi kasutada, siis sel juhul tuleks tee ikkagi sulgeda nagu rallis tehakse. Ja siis kaob sel nr-l juba suurem mõte ära.
Sinna registrisse võid ju oma pilli panna, aga sellest mingit meeletud kasu ma küll ei näe, et sellest tekiks, tänaval sõita ikka ei tohiks.Sa ei saa vist asjale ikka üldse pihta. Mitmepäevaenduuro trassid kulgevad tihti mööda valikku teed, mingid ülesõidud kindlast. Lisaks sellele ei tohi sa vastavalt kehtivale LS-ile ka metsas ja põllul sõita registris mitteoleva sõidukiga. Seega saab hetkel ausalt enduurodel osaleda vaid väga väheste tootjate ratastega. Minu teada ka itaalias ehitatavaid Honda enduurokaid ei saa Eestis arvele sest puudub COC. Mujal maailmas on olemas sportmootorrataste register (isegi ülirangete reeglitega Soomes), millega kaasneb ka pisike numbrimärk. Sellises regitsris oleva rattaga on täiest legaalne osaleda võistlustel. Võistluse korraldaja kooskõlastab vaid võistluse trassi.
Ka autorallis ei tohiks näiteks talirallis ühelt kiiruskatselt teisele sõita sest jääpiigiga avalikel teedel sõitmine on keelatud, aga vastava LS paragrahviga on see reguleeritud.
Ja sa MX77 räägid, et enduuro sind ei huvita. Mul on selline tunne, et vist ikka huvitab küll. Mis sa jamad tule proovi kindlasti sprinti
HM enduurokaid pidi siiski sellest aastast arvele saama ja seega võib spekuleerida miks sportregistri teema soiku jäi. Muidugi vaadates HM hinda siis selle raha eest saab ikka väga korraliku tehase enduuropilli.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.