Rumalad küsimused 2
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
daub kirjutas:Kui mul tekkis mullu suvel järsku vajadus üle piiri minna otsustasin ka lõpuks endale ID kaardi teha. Senini mul seda polnud, pass oli ka mõni päev pärast lubade kätte saamist aegunud. Ei huvitanud see kedagi, öeldi et kui ma olen kodanik saan dokumendi igal juhul ja kätte anti juhiloa näitamise peale ka. Olgugi, et see kirjade järgi isikut tõendav dokument ei ole.
Juhiload on täitsa isikut tõendav dokument:
§ 2. Isikut tõendav dokument
(1) Isikut tõendav dokument (edaspidi dokument) on riigiasutuse poolt väljaantud dokument, kuhu on kantud kasutaja nimi ja sünniaeg või isikukood ning foto või näokujutis ja allkiri või allkirjakujutis, kui seadus või selle alusel kehtestatud õigusakt ei sätesta teisiti.
ja
§ 4. Käesolevas seaduses sätestamata dokument
(1) Eesti kodanik või välismaalane võib oma isikut tõendada ka käesolevas seaduses sätestamata kehtiva dokumendiga, kui dokumenti on kantud kasutaja nimi, foto või näokujutis, allkiri või allkirjakujutis ja sünniaeg või isikukood. Alla nelja-aastase Eesti kodaniku ja välismaalase dokumenti ei pea olema kantud fotot või näokujutist. Alla 15-aastase Eesti kodaniku ja välismaalase dokumenti ei pea olema kantud allkirja või allkirjakujutist