Poldid mustaks!
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 928
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Poldid mustaks!
Kas on kellelgi kogemusi kas mõne asutusega või produktiga, mille abil saaks tsingitud poltidele musta värvi kulumis- ja korrosikoonikindla kihi peale?
Analoogselt juba mustaks tehtud poltidega, mida poes müüakse.
Poldipeade krunt+spray värvimislahendus tuleb peale paari mutrivõtmega lähenemist kergelt maha.
Ei tahaks hakata sellepärast kõiki uusi polte ka ostma.
Internet on õpetusi täis isetegemise kohta - nt. http://www.caswellplating.com/metal-fin ... -kits.html
Huvitaks just kohalikud tegijad või DIY kit'ide müüjad.
Re: Poldid mustaks!
Pipe Gel?
Räägitakse mingist Pipe Gel'st, mis mõeldud tegelikult leegitorude värvimiseks. Kannad peale ja siis pidavat asjad mustaks muutuma, ei mäleta kas töötas ainult roostes asjadel. Vb tasub uurida.
Heiki Muda Unic-Motost on ise polte mustaks keetnud, Arsenali sõjatehase vana retsepti kohaselt. Tulemus on olnud siiani väga hea.
A.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Võru kalvaanika äkki teeb ka seda.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
AndrusB kirjutas:Norma tegi kunagi nn musta tsinki.
Veel on olemas mõiste blueing - keemiline protsess Sinu näidatud lingil
Kutsutakse ka püssimustaks.
Vene keeles "voronenije"
Saab teha ka koduste vahenditega lihtsalt ilma keemiata. . .
Oki- tegid ennast huvitavaks, aga ehk nüüd seletaks siis ka lahti kuidas?
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Aspelund kirjutas:Heiki Muda Unic-Motost on ise polte mustaks keetnud, Arsenali sõjatehase vana retsepti kohaselt. Tulemus on olnud siiani väga hea.
-
Teema algataja - Postitusi: 928
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
macintosh kirjutas:Aspelund kirjutas:Heiki Muda Unic-Motost on ise polte mustaks keetnud, Arsenali sõjatehase vana retsepti kohaselt. Tulemus on olnud siiani väga hea.
Tänud! Seda teemat ma otsisingi, aga ei õnnestunud uuesti leida - seal oligi see link, mille ma vahepeal unustanud olin: http://timo.santerihapponen.net/mustaus/index.html
-
- Tsikkel: Jawa 350, Hayabusa, Diavel
Üks võimalus on ka polti kuumutada ja seejärel ölisse kasta. Sedasi korduvalt tehes peaks tulemuseks olema süsimust polt, mis on lisaks ka roostekindel. Kuna tsingi sulamistemperatuur on 420 C, siis sellest ei pruugi palju järgi jääda. Samas kas tsingile tekikski must kiht peale, pole isiklikult testinud. Siin üks link must oksiid vs õlitöötlus. http://www.dodgecharger.com/forum/index ... ic=94395.0
Riga 13 > Riga Delta > Jawa 360/350 (1972) > Honda VTR1000F Firestorm (1998) > Suzuki GSX1300R Hayabusa (2010) > Ducati Diavel (2017)
Mul vanaisa (kes oli suveniirimeister) kasutas sama tehnoloogiat. Ta tegi vene ajal vedruseibidest kette. Ajas traadi otsa ja ahjus pehmeks, siis kastis õli sisse ja tulemuseks ilusad mustad rõngad millest sai keti kokku panna. Täpset retsepti ei ole enam kusagilt küsida. Kui ma õieti mäletan siis läks pärast ketile veel nitrolakk peale, said ilusti läikima ka. Tatikuna sai ise ka neid kette näpitsatega kokku keeratud meetrite viisi vanaisa kõrval.
Muidugi kui poldile on mingit termikat tehtud enne siis sellest enam palju järgi ei jää. Sellega peab arvestama kuumutades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.