Sinu halvimad ideed tsikliga

Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Re: Sinu halvimad ideed tsikliga

Lugemata postitus Postitas Sadness »

martis kirjutas:

1) 5) Olin Saksamaalt kasutatud tsikli tellinud (R1100S, vt. p1 ja 2). Sain ta transpordifirma laost kätte, oli ilusti rihmadega tehase puitraami peale pakitud ja kahveltõstukiga pandi mulle järelkäru peale. Aga kodus maha mõtlesin veeretada üksinda, palusin isegi tõstukimehel spetsiaalselt ta nii kärusse panna et esiots oleks käru tagaluugi poole. Ostsin ekstra ehituspoest liimpuidust tahvli, mille siis ühte serva pidi maha ja teisega järelhaagise tagaotsale toetasin - no nagu rambi moodi asi. Hakkan 230-kilost tsiklit maha veeretama, ise kaksiratsi peal ja esipiduriga pidurdan... Tunnen, et ramp vajub (libiseb käru otsa pealt ära). Tagasi tõmmata rsk ei jaksa. Mootor küll käib aga tagurpidikäiku rattal pole. Paari meeleheitliku sekundi pärast vajuski mu isetehtud trampliin plätaki asfaldi peale ja tsikkel maandus kõhuli käru servale. Õnneks oli tegu poolgondlis rattaga ja mootori all plastikut ei olnud, pealegi boksermootoriga mille leegitorude peale ta siis kindlalt seisma jäigi. Sain naabreid appi kutsuda ja kõvasti seletada.

Siinkohal väike note igaks juhuks. Ma olin kah aastaid mingeid rampe tekitanud kärudele tsikli mahaveeretamiseks. Kuni viimase tsikli mahaveeretamise eel mõtlesin valjult ja murelikult, et kust ma hea ja sobiva plangu leian (tsikkel 240 kg, ise 60+) - ja appi tulnud sõber teatas, et tänapäevased autokärud on auto poolt klambritest lahtilastavad ning nii ise rambiks tehtavad. :P

Et teemast mitte välja minna - milliseid halbu ideid mul on olnud tsikliga... olen teinud neid kõiki :) Üks hullemaid vist oli see, kui Jawal oli esirehv tühjaks läinud, sidur ei töötanud ja naisega kahekesi paigalt minnes tuli käik sisse raiuda ning siis kõvasti gaasi anda, et välja ei sureks. Esiratas tõusis uhkelt õhku. Kitsas parkla Taevaskojas. Viskusin kõhuli paagile ja sain ratta jälle maha, kuid selleks hetkeks oli plaanitud suund ammu käest läinud ja vastu tulnud mingi kraav. Kuidagi õnnestus ratast nii hoida, et ukerdasime kraavist läbi (refleksid sundisid gaasi andma ja see oli neist kena) ja põrutasime kenasti rahulikult 30ga Põlva poole nagu oleks selline start meie jaoks tavaline asi. Pealtnägijail võis olla nalja kui palju.

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”