mida uue aku ostmise puhul jälgida?
Moderaator: Moded
mida uue aku ostmise puhul jälgida?
tuginedes laialtlevinud arvamusele et tsikli aku sureb talvega ära kui maha ei võta või laadima ei pane vms siis igaks juhuks valmistaks end infoga ette, kuna mina eeltoodut väidet ei taha uskuda ja otsustasin ise ära proovida, eks selgub nädala pärast.. et siis mida uue aku ostmise puhul jälgida, kui palju on ok maksta ja kas kusagilt kesklinnast saab?
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 374 korda
Re: Rumalad küsimused 2
miks ta ära peaks surema, kui soojas garaazis on?
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
sügisel siin arutati kõvasti seda teemat.. selline oli valdava enamuse arvamus. igaks juhuks viin end kurssi et kui välja ajan ja kutupiilu siis tean kuhupoole tormata autoga
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Aku ei taha tühjana seismist. Kui ta täis on, ei juhtu suurt miskit. Mõistlik oleks tegelt korra talve jooksul täis laadida jälle. Ideaalis 2 korda. Ma see talv olin laisk ja ei laadind, vana akuke vedas ikka ilusti käima.
eelmine nädal panin käima CBR1000 mis pargiti garaazhi oktoobris. vahepeal midagi toimunud ei ole. ratas käivitus poolest pöördest. seega kui aku ok oli sügisel ja garaazh soe siis ei juhtu midagi.
oma südamerahuks võid ju juhtmed kevadel taha visata ja korralikult täis laadida.
juhuks kui läheb vaja...
et siis mida uue aku ostmise puhul jälgida, kui palju on ok maksta ja kas kusagilt kesklinnast saab?
Re: mida uue aku ostmise puhul jälgida?
Mu ratas seisab talvel külmas kuuris ja aku on alati peale jäänd ja kevadel läeheb pagust käima. Pole ma selle 5 talve jooksul kordagi juhtmeid akule külge pannud.
Uue aku puhul jälgi mõõtusid (kõrgus, laius, sügavus) ja klemmide asetsemist aku peal, et ikka sinu rattale sobiks, firma vali vastavalt rahakotile.
Mina sain aku väga väga hea hinnaga http://www.akukeskus.ee/
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Minu ratas toodeti 2004 aastal ja Eestisse saabus aastal 2007 ja tänaseni on peal vee aku,millega ta Eestisse jõudis.Kas sama akuga sõitis ka Saksas,seda ei tea,aga ei näe ka põhjust,miks Sakslane peaks ennem ratta müümist uue aku peale panema..
Nii mina kui ka eelmine omanik oleme igal sügisel aku tuppa sooja võtnud ja talve jooksul 2-3 korda teda laadinud.
Eile laadisin aku täis ja tõmbas ratta ilusti käima...eks näis,kaua kestab
Aprillis eelmine aasta uus aku, soe garaaz, juhtmed jäid külge, sest iga nädalavahetus pidi tulema "viimane sõit". Nüüd oli 1V ja uus aku.
Aga 35€ hooaja peale pole ka kosmos.
Aga ega ma ei laadinud ka laadijaga kordagi
-
- Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500
Arumaitaipa, mis asi teil neid akusi sööb. Enda pill pole garaazi näinud ja 5 talve õues katte all olnud. Kordagi pole talveks akut maha võtnud ega sügisel nn igaks juhuks laadijaga üle käinud. Ei ole vast õige tegu aga talvel ei ole kiusatusele vastu pannud ja ikka korraks ka tsikkel käima pandud. Aku vahetasin eelmise suvi ja selgus, et see oli pea 6 aastat vana siis. Loodan, et ka uus sama palju vastu peab. Käivitusprobleeme ja aku laadimist pole ükski kevad ka olnud.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 177 korda
Kas kuskil internetis on müüa ka väga õhukesi geelakusid, mis sadula alla käivad? On sellised asjad olemas üldse?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 378 korda
- Kontakt:
Mine käi sellest poest läbi: http://www2.renovaar.ee/index.php?page=show&pg=6 - saad endale sellise custom aku, nagu vaja. Kas siis on juba kohapeal olemas, või tehakse sulle sobilik. Aga muidu margikohaseid akusid küsi ikka motopoodidest.
-
- Tänatud: 177 korda
Hea mõte, Piipz. Sellest kohast olen isegi teadlik, aga motikaakudega esialgu ei seostanud.
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Kui rahakott kannatab, soovitan oma kogemusest AGM (absorbent glass material) akut. Need kestavad tavaliste valgete akudega võrreldes oluliselt kauem, hoiavad vahepeal laadimata voolu kauem sees, on täiesti hooldevabad ja ei leki ülevooluavast happelöga, ei ole nii külmakartlikud jne.
Kõikidel starteriga ratastel olen siiani ainult (Varta) AGM akusid kasutanud ja kestavad julgelt üle 5 aasta, s.t. enne läheb tsikkel müüki, kui akut vaja uuesti vahetada. Starterita IZ-il kestab valge aku ca 2-3 aastat - praegune Varta on 3.hooaja algul "piiri peal" - ei ole kindel, et ma sel hooaejal akut jälle vahetama ei pea. Pärast talve laadija taha ühendades igatahes hakkas juba 20-30 min järel mullitama, nagu oleks täis laetud. Pinge ei kukkunud talv otsa soojas seisnud AGM akul pea üldse (0,1V), tavaline valge aku oli 12,0V peale kukkunud.
-
- Tsikkel: Mutt
- Tänatud: 7 korda
Ei leidnud ühe hooga sobivamat teemat, kuhu oma küsimus postitada, sestap küsin siin.
Nimelt: aku (mingi tavaline happega junn) on ostetud ja täidetud 2011 suvel. Sõber uhas terve suve, siis jättis tsikli vedelema aastakeseks, aku koguaeg peal ja ühendatud. Eelmisel suvel (2012) vedasin ratta enda juurde. Sõitma ei hakanud, kuid aku sai laetud ja käima läks kenasti. Sügisel võtsin aku ilusti maha, talve jooksul viskasin impulsslaadija ka paar korda külge. Aga nüüd, kevadel 2013, see aku enam fungata ei taha. Impulsslaadija ei suutnud talle sisse lüüa rohkem kui 11,8V. Panin külge vana vene puski ja see lükkas mõne tunniga 13V peale. Laadija tagant ära - mõne tunni pärast 12,8, veel natukese aja pärast 12,3 ja mingil hetkel jälle 11,8V.
No iseenesest ei peaks olema küsimust, kas aku on peetis või jaa. Aga asi selles, et mingil põhjusel on happe tase tublisti üle Full`i. Kui sõber akut täitis, siis mäletan selgelt, et ta valas kenasti normaalse tasemeni ja minu teada ta hiljem vett peale valanud pole. Kas oleks mõtet katsuda süstlaga liigset hapet välja imeda või on see tühi töö ja vaimu närimine ning aitab vaid uue aku ostmine?
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Endal läks ka talvega aku samamoodi peeti ,et lae mis laadijaga tahad, 11,7-11,8 maksimaalselt ja kui aku ratta peale panna siis käivituse ajaks kukkus vool täiesti nulli.
Su aku elupäevad on loetud, pole mõtet sellega jamada. Uus aku ei maksa palju!
Tere mehed! Probleem seoses uue aku soetamisega.Nimelt vaja uus aku osta, aga kuna vana aku pole enam alles, ning pole praegu võimalik ratta juurde pääseda. Ratas on 1992 aasta Honda CBR 600 F2. Oleks tore kui keegi viitaks lehele või andmepaasile, mis kajastab antud rattale sobiva aku mõõtmeid.
Tervitustega,
Taavi
-
- Tsikkel: R1200GS
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
http://www.solomotoparts.com/Yuasa-AGM- ... -F4-87-00/
YTX9-BS on aku tüüp.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1995 korda
- Tänatud: 588 korda
Mul seisab ratas külmas garaazis.Olen eelnevatel talvedel laadinud ja Varaderol sai ka aku maha võetud kuid TDM-il ei ole see eriti reaalne,sest ratas tuleb ikka pilbasteks teha,et aku kätte saada.Sel talvel ei laadinud ja ei hoidnud ka ületalvelaadijat taga.Aprilli algul panin selle laadija taha ja näitas rohelist tuld e.täis akut.Käivitus poolest pöördest.Ei tea,mis aku peal on,aga pidi olema Motodepoos pandud,enne kui ratas mulle tuli 2,5a tagasi.Murutraktori aku(BOSCH 4a.vana) võtsin maha ja seisis katlaruumis,enne pealepanemist kontrollisin testriga oli 11,9V.Seisma jäi vist septembri keskel.Tsikkel jäi seisma oktoobri algul.
Mis puutub sobivusse,siis iga aku müüja leiab sulle margi põhise aku ilma probleemideta.Üldjuhul ülen ise kasutanud,kas Varta või Bosch akusid.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: Freewind
petz61 kirjutas:louis.de kah abiks
http://www.louis.de/_3002bbbb5309a7b45d ... yp_id=PC31
Automaailmast sai Dynavolt'i sama aku 25 euro eest.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.