Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
- Tänanud: 1 kord
Re: Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.
oldmaniac kirjutas:Vabandust, et mul pole olnud võimalust päevatoimetuste tõttu piisavalt kiiresti kõigile huvitavatele arvamustele ükshaaval reageerida.
Mul on väga hea meel, et keegi on endale kohalikku foorumisse selle olukorra kommenteerimiseks spetsiaalse konto teinud. Loodetavasti on selle taga loo peategelane ise.
Veel siis selgituseks mõned pehmed faktid:
- Kogu lugu toimus kiirusel maksimaalselt 60km/h;
- Tädi käitumises polnud raasugi pahatahtlikkust ja tegemist oli vaid lihtsa tähelepanematusega;
- Ma tean, milline näeb välja lõhutud vs. volditud peegel;
- Minu kaugus sellest õnnetust juhtmete otsas rippuvast peeglist oli maksimaalselt 10 meetrit;
- Karistusoperatsiooni toimumise ajaks oli igasugune ohustamine juba möödas.
Omakorda ei ole mul ühtegi põhjust, mis ajendaks mind mingit "ägedat" lugu kellegi kiusamiseks või laimamiseks välja mõtlema. Ma ei võtaks seda kaugeltki mitte nii tõsiselt südamesse, kui tegemist oleks lihtsalt kokkuvolditud peegliga.
Küll on mul aga selle kõige juures ääretult kahju, et ma ei suutnud kohe adekvaatselt reageerida ja ei hakanud seda lugu kohapeal lahendama vaid kiirustasin edasi. Ma enam ei tee.
Mida oleks teinud selles olukorras tädi asemel sinu ema, naine või tütar? Sõitnud käte värisedes koju ilma, et oleks üldse julgenud seisma jäämise peale mõeldagi? Lõi puruks peegli, siis seisma jäämise peale taob kuri tsiklimees kohapeal lambid kinni? Kui see tädi peaks kusagilt kellegi tuttava-tuttava-tuttavana välja tulema, siis ma olen hea meelega nõus politseis pealtnägijana tunnistusi andma.
Milline on siis Motohunt autokooli ametlik seisukoht sellise olukorra lahendamiseks? Kas selle eelneva "ma ei ole midagi valesti teinud" kommentaari võib lugeda tungivalt soovituslikuks käitumisjuhiseks kõigile tänaval sõitvatele mootorraturitele? Murdke, lõhkuge ja voltige, kui teile midagi autojuhi sõidumaneeris ei meeldi või tundub kuidagi ohtlikuna?
Ei tea kas nüüd juba üle aasta foorumi liikmeks olnud inimesele saab ikka öelda, et spetsiaalselt selle teema kommenteerimiseks on tehtud konto. Ei taha siin pooli valima hakata, kuid Motohundi kooli õpilasena ei oska neile õpetajatele küll midagi ette heita, prioriteedid olid paigas: number üks oli ohutus, seejärel oskused ja teadmised. Viisakust kaasliiklejate suhtes nagu eraldi ei mainitud - s e e oli iseenesestmõistetav kategooria. Ei oska kuidagi kahtlustada, et sõiduõpetaja siin musta valgeks rääkima tuli.
Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.
Ohutut liiklemist!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.