Esipidur töötab hetkeks ainult peale "pumpamist"
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
MotoGabriel
Teema algataja - Postitusi: 299
- Tsikkel: VS800
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
Esipidur töötab hetkeks ainult peale "pumpamist"
Tervitused,
probleem järgnev: vahetasin esipiduril õli, vana lasin välja, uue pumpasin sisse seni kuni mulle enam ei tulnud. Keerasin sellele pidurikarbikesele kaane peale ja proovin pidurdada - ei miskit. Siis avastasin et kui umbes 10 korda järjest vajutada, muutub iga korraga heebli vajutamine veidi raskemaks ja siis lõpus jõuab hetkeni kus esipidur töötab ühe korra, uuesti lahti lastes kaob nagu surve jälle ära ja heeblivajutamine ei tee mitte miskit. Ma kratsin kukalt ja ei oska midagi arvata, kas on äkki sealt heeblijuurest mingi tihend katki või midagi mis laseb survet välja vms. , või tegin/teen ma midagi valesti?
Tänud ette kõigile vastajatele, ilma esipidurita on jube hirmus sõita.
-
mart211
Re: Esipidur töötab hetkeks ainult peale "pumpamist"
Kõlab küll nii nagu õhku oleks veel kõvasti sees.
-
MotoGabriel
No ma tund aega pumpasin kuni mulle vähemaks jäi, täiesti ära nad ei lõppenud aga ma mõtlesin et aitab küll, eks vist tuleb siis veel tühjemaks õhust pumbata ehk kuni üldse enam ei tule. Ja see karp peab ju ikka pooltühi olema sinnani kus märgitud on, mitte täis?
-
mart211
kurihiir kirjutas:No ma tund aega pumpasin kuni mulle vähemaks jäi, täiesti ära nad ei lõppenud aga ma mõtlesin et aitab küll, eks vist tuleb siis veel tühjemaks õhust pumbata ehk kuni üldse enam ei tule. Ja see karp peab ju ikka pooltühi olema sinnani kus märgitud on, mitte täis?
Jah, täis ei tasu panna, kui paisumisruumi ei jää siis võivaid kuumenedes pidurid peale jääda.
Kas sul on õhutusniplid nii all kui üleval? Kui üleval ei ole, siis alt võid tihtipeale end lollik pumbata aga sealt sa seda õhku kätte ei saa.
-
MotoGabriel
mart211 kirjutas:kurihiir kirjutas:No ma tund aega pumpasin kuni mulle vähemaks jäi, täiesti ära nad ei lõppenud aga ma mõtlesin et aitab küll, eks vist tuleb siis veel tühjemaks õhust pumbata ehk kuni üldse enam ei tule. Ja see karp peab ju ikka pooltühi olema sinnani kus märgitud on, mitte täis?
Jah, täis ei tasu panna, kui paisumisruumi ei jää siis võivaid kuumenedes pidurid peale jääda.
Kas sul on õhutusniplid nii all kui üleval? Kui üleval ei ole, siis alt võid tihtipeale end lollik pumbata aga sealt sa seda õhku kätte ei saa.
Sa mõtled õhutusnipli all seda asjandust?
?
See on mul ainult ülevalpool.
Mulle ei tulnud kuskohast? Karbi põhjast või alt õhutusniplist?
Kirjeldusest jääb küll mulje, et valasid õli sisse ja ootasid, et ülevalt mullid välja tulevad. Alt tuleb ikka ka mullid välja saada.
kurihiir kirjutas:probleem järgnev: vahetasin esipiduril õli, vana lasin välja, uue pumpasin sisse seni kuni mulle enam ei tulnud. Keerasin sellele pidurikarbikesele kaane peale
-
MotoGabriel
mella kirjutas:Mulle ei tulnud kuskohast? Karbi põhjast või alt õhutusniplist?
Kirjeldusest jääb küll mulje, et valasid õli sisse ja ootasid, et ülevalt mullid välja tulevad. Alt tuleb ikka ka mullid välja saada.kurihiir kirjutas:probleem järgnev: vahetasin esipiduril õli, vana lasin välja, uue pumpasin sisse seni kuni mulle enam ei tulnud. Keerasin sellele pidurikarbikesele kaane peale
Karbi põhjast vaatasin et enam suuremaid ei tule, mingid mikromullid jäidki tulema ükstapuha kui palju ma pumpasin. Kuidas sealt alt need mullid kätte saadakse, samamoodi pumpan ja jälgin õhutusniplit?
-
mart211
kurihiir kirjutas:mart211 kirjutas:kurihiir kirjutas:No ma tund aega pumpasin kuni mulle vähemaks jäi, täiesti ära nad ei lõppenud aga ma mõtlesin et aitab küll, eks vist tuleb siis veel tühjemaks õhust pumbata ehk kuni üldse enam ei tule. Ja see karp peab ju ikka pooltühi olema sinnani kus märgitud on, mitte täis?
Kas sul on õhutusniplid nii all kui üleval? Kui üleval ei ole, siis alt võid tihtipeale end lollik pumbata aga sealt sa seda õhku kätte ei saa.Sa mõtled õhutusnipli all seda asjandust?
?
See on mul ainult ülevalpool.
Ma pean silmas piduripumbal.
Supporditel on nad alati üleval pool, kuid enamjaolt saab õhu ikka kätte ülevalt, piduripumba juurdes õhutades. Kahjuks vanematel mitteradiaal pumpadel puuduvad õhutusniplid piduripumpadel. Kui sinul seal ka see puudu on, siis olen 90% kindel, et õhk sees. Selleks on sada erinevat varianti, kuidas see kätte saada, igale ühele oma. Paar lihtsamat mida kodus saad teha:
Võta pump ülevalt lenksult ära ja aseta allapoole suppordeid, siis pumpad õhu kõrgemasse kohta(supordi õhutusnipli alla) ja lased välja.
Kasutad spets tööriista ja imed sealt alt suure hooga, nii et tõmbad õhu ka vägisi alla.
Võid alt suruda süstlaga õli supordi nipli august sisse, et õlevalt õht anumasse suruda ja siis sissse läinud õhu saad suppordist kätte.
Kui veel küsimusi ja kiire, siis võid helistada ka 56688073, ma siia mõnda aega ei satu.
Ok, järjekordne näide sellest, et minnakse asju tegema enne teadmisi omamata või eeltööd tegemata.
Kui süsteem täiesti tühjaks on lastud, valad karbi täis ja keerad alt nipli lahti. soovitav on läbipaistva voolikuga kusagile anumasse juhtida.
Sätid lenksu sellisesse asendisse, et voolik oleks karbist igas osas allpool ning karbi põhjas olev auk, kust mulle tuli, oleks kõige kõrgem osa süsteemis.
Lased joosta alt seni, kuni õhumulle enam ei tule. Ülalt jälgid, et karbist õli otsa ei saaks. Kui mulle ei tule, keerad alt kinni. Kui võimalik, surud sadulas olevad kolvid sisse.
Nüüd nikerdad heebliga seni, kuni mulle enam ei tule. Ka mitte mikromulle. Vaatad, et ülalt õli otsa ei saaks. Kasulik on natuke oodata, kuna õhu teekond voolikust üles võtab aega.
Kui mulle ülalt ei tule, tõmbad piduri põhja ja keerad alt korraks nipli lahti, lased õhu välja ja keerad nipli kinni. Alles siis võid lingi lahti lasta.
Kordad protseduuri, kuniks alt tuleb ainult õli ja ei ühtki mulli.
Kui sel meetodil ei saa, tehakse õhutamine tagurpidi - kui ülalt alla on süsteem täis jooksnud, hakkad alt süstlaga õli üles suruma.
kurihiir kirjutas:Karbi põhjast vaatasin et enam suuremaid ei tule, mingid mikromullid jäidki tulema ükstapuha kui palju ma pumpasin. Kuidas sealt alt need mullid kätte saadakse, samamoodi pumpan ja jälgin õhutusniplit?
Mart, ta pole isegi alumisest niplist õhku välja lasnud, mis veel muudest tehnikatest rääkida.
mart211 kirjutas:Kui veel küsimusi ja kiire, siis võid helistada
-
MotoGabriel
Väärt vastused, minu jaoks jah esimene kord teha sellist asja, muud moodi ei õpigi.
Esmalt lasen siis alt selle õhutusnippli kaudu õhu välja, heeblit all hoides, nii et sealt ainult puhas õli tuleb.
Ja kui ikka on jama siis tõstan õlikarbi suppordist allapoole ja pumpan veel. Nii saan mina hetkel enda tegevuskavast aru.
Loe palun uuesti.
Kusagil pole öeldud, et sel ajal kui alt vabavooluga välja jookseb, tuleb heebel all hoida. Heebel hoitakse all siis, kui alt survega mulle välja ajad. Need on 2 täiesti erinevat töö osa. Ja kui sa aru asja toimimisest ei saa ning täpselt juhiseid ei täida, võid seda õhku välja ajama jäädagi.
kurihiir kirjutas:Väärt vastused, minu jaoks jah esimene kord teha sellist asja, muud moodi ei õpigi.
Esmalt lasen siis alt selle õhutusnippli kaudu õhu välja, heeblit all hoides, nii et sealt ainult puhas õli tuleb.
Ja kui ikka on jama siis tõstan õlikarbi suppordist allapoole ja pumpan veel. Nii saan mina hetkel enda tegevuskavast aru.
Miks üldse vedeliku vahetamiseks asja nö. tühjaks ja õhku täis lasid?
-
MotoGabriel
Zann0 kirjutas:Miks üldse vedeliku vahetamiseks asja nö. tühjaks ja õhku täis lasid?
Hämmastaval kombel ma ei leidnud internetist head ja konkreetset õpetust selle toimingu jaoks, otsisin küll igati pidi. See mis ma leidsin lõpuks käskis kõik tühjaks lasta lõpuni ja siis asuda alles uue õliga tegelema.
Mul pole kaua aega sellist jõnksu läbi käinud siit foorumist teemasid lugedes.
Tundub, et sa tegid vähemalt koha peal proovi, kas pidur/heebel peale vedelikuvahetamist ja "õhutamist" võtab või mitte. See on positiivne!
Ja ma ei postita mitte üldse paha pärast vaid tahaks lihtsalt mämmutada veel, et pidurite kallale tasub nokitsemisega minna ikka ainult siis, kui täpselt tead, mida teed, muidu võid endale kurja teha. Hea, et terveks jäid ![]()
-
Kevadlilleke
- Tsikkel: FZR
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.