Milline krossimootorratas valida?

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Re: Milline krossimootorratas valida?

Lugemata postitus Postitas mella »

Ei ole mingit iga nädal kolvivahetust. Raamat ütleb 100h. Minu kogemus ütleb, et keskpärase aeglase sõitja käes originaaliga võrdne või parem kolb kestab ka 200h. (kogemus 4T erinevate KTM-dega). Loomulikult on 2x kolvi välp kasutaja risk. Mina olen selle riski võtnud ja pole kahetsenud.
Millega koonerdada ei tohi, on korralik õli ja õigeaegsed vahetused koos filtriga.
Siin on ka LC4 (ehk tänavaratta) ja enduroka/krossika vahe - ÕLI välp on tänavarattal 5000km (ehk umbes 60h), krossikal vastavalt koormusele 5/15/20h.
Muud hooldust eriti pole kolvivahetuste vahel, kui õli, vajadusel kett/hammakad ja piduriklotsid. Mõni rattalaager ka aegajalt.
Ja kui vajadus, siis ka amordilaager.

Kui tahad rasket pika õlivälbaga masinat, siis LC4 või suzu DRZ400E. Aga nendega sõidumõnu pole kaugeltki see, mis EXC/F või SX/F-ga.

Nüüd sinu valikutest.
KTM on hea valik, kuid aasta 1996 ei ole. 620 mootor on küll juba enamvähem kindel, kuid neid võib esineda SEM süüteid, mille korrla on ainult aja küsimus katki minemisel.
2002 LC4 on hea valik, kuid raske.

Husqvarna remondi kohta on Loffil siin pikk saaga. Üldiselt mina saemootoreid ei usalda.
Husaberg on väga hea ratas, kui töötab. Selle ajastu mootorid on jõhkra väändega, kuid suhteliselt haprad. Ja nii suure mootoriga ei ole mõnus sõita. eriti algajal.

Veelkord kordan - head tsiklit odavalt ei saa.
Mul on 2008 KTM 250SXF 4T. (Profiilis on link).
Helistatakse kord nädalas, pakutakse mõttetut odavat hinda. Ma ei müü odavalt. Pole raha- ega ruumihädas. Kui vaja, kasutan aeg-ajalt ise, kuna liiga hea masin on kommi raha eest müümiseks. Vahetan õigel ajal õli ning sõidan.
Remontinud ja hooldanud olen ise ja tean täpselt, mis seal sees on.

xenon3 kirjutas:

Jällegist a'la 2,5k maksev krossikas ja iga nädal seal kolbe ja asju vahetada tundub eriline :wack: Kas mootorid siis krossikal kui ka kergendurol ühe puuga löödud?Ma arvasin,et endurodel hooldusvälp ikka tükkmaad pikem kui krossikal.
..
Mehed kes krossikat omavad ja harrastajad on siis võiksid kirjutada kui palju eurosid siis keskeltläbi neil ratta hoolduseks läheb ja kui tihti nad seda ette võtavad.
Tähtis on see kas viiakse ratas kellegile teisele või tehakse ise,mina igastahes kaldun sinna teise variandi poole.Siiani oma kaherattalised ja autod olen vaid ise remontinud/tuuninud 8)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”