Milline krossimootorratas valida?
Re: Milline krossimootorratas valida?
Miks ma enamjaolt KTM-st kirjutan? Sest see 200h jutt on mul enda kogemustest. Samas ei julge Kawa ja Suzu kohta seda arvata, yamaha kohta veel vähem.
Mul on olnud koos praegusega kokku 3 erievat ratast - LC4'97, 450EXCF'05 ja 250SXF'08. Kõigile olen teinud kolvivahetust ja kahel viimasel tean kolbide sees oleku aega ning mõõtnud need üle. Seega julgen 200h sõita.
Ja mul ei ole olnud nendega ühtki tehnika poolt põhjustatud jama.
Mulle tundub, vaadates tuttavate muude markide rattaid, et KTM teenib kõige lollikindlamalt ning rondistub aeglasemalt. Võibolla on juhtunud lihtsalt korralikud eksemplarid.
Järgmisena vaataks 4T masinatest vast kawa. Ja edasi ei vaataks.
Nüüd kubatuuridest - suurtega pole metsas ja rajal pooltki seda sõidumõnu, mis 250 4T või 2T. Lihtsalt ei ole. Punkt.
Kruusateid või heinamaad/põldu mööda sirgelt sõita on suuremad kubatuurid paremad. Niipea, kui pöörata vaja, on väike kubatuur mõnusam.
Kui ma peaks praegu uuesti nn. metsaratta ostma, oleks see kas 250-350 4T KTM või 2T puhul ka GasGas või Husaberg. Ja tootmisaasta kusagil 2008+.
Ja osta tuleb masina seisukorda või kindlalt teada ajalugu. Kõik tsiklid tahavad hoolt saada ja see ei seisne ainult pesemises.
Nüüd sinu valikutest.
Ilma elektristarterita 525 tundub olema uuem või siis on teine vanem. Kuna mudeliuuendus oligi kusagil 2004-2005 paiku, siis võivad olla mõlemad 2004.
Kui sulle just E-start ja tuli väga oluline pole, siis võtaksin teise. On kergem ka. Aga seda ainult piltide ja mudeli põhjal. Võimalik, et EXC-l on pehmem vedrustus ja kui metsas palki võtad, on see mugavam.
Aga 525 on väga võimas pill. Minu jaoks liiga võimas. Samas on see vanamoodne mootor päris lollikindel, kuigi nõuab aeg-ajalt klappide regulli, mis on lihtne teha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.