Mootorratta ost
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Re: Mootorratta ost
Mitu aastat vahetamata õliga on lood üksikutel juhtudel mootoris päris nutused.
Õli, pidurite üle käimine, õlifilter, õhufilter, ketikomplekt - sellised tüüpilised hoolt mitte saanud ratta asjad, ja esirehv, ma usun et 300 raha võib täitsa ära kuluda. Kui mitte rohkem - vahest võib tekkida ootamatuid üllatusi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
art30 kirjutas:Õli vahetatakse vastavalt läbisõidule,see selleks,aga soovitan alla tonnist mitte osta,järgmine aasta kindlasti kasvad 600sest välja.
Ei olegi kaua seda:"alla tonnist pole mõtet, jääb varsti lahjaks" juttu kuulnud/lugenud
Siin Eestimaal on vo. 2 käe sõrmedel üle lugeda mehi/naisi, kes võivad öelda, et 600ccm jääb lahjaks, ülejäänud on sellised sirgekõvatajad
Isiklikult võtaks ka SV: saab rahulikult linnas töristada, väänet jätkub ka madalatel pööretel, ning ega maanteelgi legaalselt(vahest ka +50kmh) ei ole probleem.
Seda enam, et lenks on ka kõrgem pandud, ei pea lösutama.
Teiseks, arvesta kindlasti ka koheste väljaminekutega, jäta mõnisada € reservi.
edu
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Aga kas TDM 850 ei oleks variant? Väga hea istumisasendiga ja mõnusalt madalatel pööretel vedav mootor, kuigi jah, võimsuselt pole päris sportbaik. Aga soovitan proovida (Eks iga lts kiidab ikka oma v**u
)
btw, olin samuti kevadtormil
-
- Tsikkel: Suzuki DR750S
- Tänanud: 1 kord
mina olen siis esimest aastat tsikli omanik ning oman 600st fazerit
Minu arvates on tegemist täitsa hea rattaga nii sõiduaseni kui ka praktilisuse poolest
Sõidu asend on püstine ja mugav, kuid samas saab ka kiiremaks sõiduks ennast sinna gondli [Motobot: õige on "gondli"] juppi taha probleemiteta peitu panna.
Kõige suuremaks veaks on sell rattal just see R4 mootor, kuid see võib olla tundub ainult minule.
Minekut tal on aga kõik see on kõrgetel pööretel ning minu jaoks tundub see ilge peenestaisena kuigi olen juba praeguseks natukene harjunud
Probleemiteta saab ka rahuliku sõitu tegelt selle rattaga harjutada sest mingise 7 tuhande pöördeni keerates on tal õige käiguga piisavalt minekut, et autodest kiirem olla, kuid see tähendab muidugi pidevalt käikudega mängimist.
Muidugi on hea rahulik lasta kusagil kruusa peal või muul sellisel teel teadmisega et iga gaasi keeramise peale ei taha perse ninast mööda sõita kuna selle mootriga käitub ta küllatki rahulikult ning on tunda millega ratas tegeleb.
Järgmise ratta kavatsen ma igastahes osta v2 või v4 mootoriga
-
Teema algataja - Postitusi: 107
- Tsikkel: BMW R1200GS
- Tänatud: 1 kord
Bastard kirjutas:Aga kas TDM 850 ei oleks variant? Väga hea istumisasendiga ja mõnusalt madalatel pööretel vedav mootor, kuigi jah, võimsuselt pole päris sportbaik. Aga soovitan proovida
(Eks iga lts kiidab ikka oma v**u
)
Hoho!
Mis üksuses?
Jäid rahule?
-
- Tsikkel: SV650
Ise olin eelmine aasta sama valiku juures, et tahtsin bike'i. Lõpuks sai siiski sv650s valitud, aasta sõidetud ja ei kurda et jõudu väheks jääb. Ja muidugi see madalate pöörete vääne ja V2 hääl, mis tuleb yoshi sumpsist
Valik on igati õigustatud ja on üks parematest algaja ratastest. Fakt on see, et ajamöödudes hakatakse rattaid vahetama, sest inimene otsib ju midagi uut ja põnevat.
-
mati.fjodorov kirjutas:Ise olin eelmine aasta sama valiku juures, et tahtsin bike'i. Lõpuks sai siiski sv650s valitud, aasta sõidetud ja ei kurda et jõudu väheks jääb. Ja muidugi see madalate pöörete vääne ja V2 hääl, mis tuleb yoshi sumpsist
![]()
![]()
Valik on igati õigustatud ja on üks parematest algaja ratastest. Fakt on see, et ajamöödudes hakatakse rattaid vahetama, sest inimene otsib ju midagi uut ja põnevat.
Vot see on õige jutt. Kindlasti tahan tulevikus midagi uut. Praegu ma olen ikkagi Honda poolt, aeg kokku lepitud ja neljapäeval läheme vaatame üle.
lase see honda üle vaadata kui korralik siis võta kindlasti ära
20000km tekitab küsimusi endal kunagi oli ka selline plaanis võtta esimeseks rattaks
valisin aga suure kohmaka tonnise mida nüüd 10 a hiljem tagasivaadates kahetsen oleks vähemalt korralikult sõitma õppinud
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
selle venelase honda poole ma isegi ei vaataks, seal on 101% kõik vedelikud ja õlid mitu hooaega vahetamata
Tuono- Sa mainid liigagi konkreetselt antud ratta vedelike kohta. Oled nad ise näpuga ja keelega üle kontrollinud?
Kui ei, siis pole mõtet targutada rahvusluse pinnalt.
Ei imestaks üldsegi kui " See venelane" sind kohates juhuslikult sul ninni punaseks teeb. Nii profülaktika mõttes.
Noh, et teinekord selliseid "eksperthinnanguid" ei tuleks.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Hr.Nõel kirjutas:selle venelase honda poole ma isegi ei vaataks, seal on 101% kõik vedelikud ja õlid mitu hooaega vahetamata
Tuono- Sa mainid liigagi konkreetselt antud ratta vadelike kohta. Oled nad ise näpuga ja keelega üle kontrollinud?
Ütles, et õlisid pole 2-3 aastat vahetatud
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 36 korda
See V-mootorite väände kiitmine hakkab juba päris suuri mõõtmeid võtma. Viimasel ajal enam muud ei kuulegi kui V ees ja V taga. Tegelikkuses on R4 ka väänet küll ja veel, eriti kui ülekannet veidi muuta (loomulikult oleneb kubatuurist ka). Mina omalt poolt jälle julgen öelda, et R4 minekule, mis keskmistest pööretest alates tulema hakkab ja järjest paremaks läheb, ei ole midagi vastu panna. Et V-mootori paljukiidetud väänet ära kasutada siis peadki kogu aeg sõitma nagu traktoriga - samas viimase aja uudiseid lugedes jääb mulje, et vastasel juhul pannakse nii või teisiti pokri.
Seega valida on V-mootori või vangla vahel
-
henri kirjutas:Seega valida on V-mootori või vangla vahel
Paistab, et peab siis vangla minema
-
Kipsi kirjutas:Hr.Nõel kirjutas:selle venelase honda poole ma isegi ei vaataks, seal on 101% kõik vedelikud ja õlid mitu hooaega vahetamata
Tuono- Sa mainid liigagi konkreetselt antud ratta vadelike kohta. Oled nad ise näpuga ja keelega üle kontrollinud?
Ütles, et õlisid pole 2-3 aastat vahetatud
Pean tunnistama, et ausus tänapäeval maksab. Minu silmis sai müüa + punkte.
henri kirjutas:Tegelikkuses on R4 ka väänet küll ja veel /---/
On on. Minu R4-l (Suzuki GSX1250FA) nt on pöördemoment 108 Nm / 3700 rpm, väänab nagu vana chopper!
SV-d soovitades lähtusin teema algataja esitatud soovidest ja lähteandmetest ning kõrvutasin seda mõne teise sarnase otsija kogemustega. Konkreetne isend on muidugi küsimärk, aga Eesti turul on liikunud ka üsna korralikke, hooldatud SV-sid. Samas peab lõppude lõpuks valikut tehes niikuinii proovima, kuidas isteasend tundub jne.
Igal juhul edu ratta ostul ja anna hiljem siin teada ka, mille valisid!
-
- Tänatud: 36 korda
See konkreetne SV tundub minu jaoks suhteliselt ära rikutud: paigaldatud on kõrge lenks (mis iseenesest pole paha) aga seejuures on esikondel kogu kupatusega kinnitatud esihargi külge ning keerab nüüd koos sellega . Nagu vanad head kaheksakümnendate poolkondlis rattad. Selleks, et kondel [Motobot: õige on "gondel"] saaks koos lenksuga keerata on küljekondlite tagumised osad ka veel maha lõigatud. Nakediks tegemiseks oleks see hea toorik (laheda väljanägemisega prillid jms) aga kui kondlis [Motobot: õige on "gondlis"] variandi kohta veidi imelik.
miks ducati monster 600 ei kõlba
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tänatud: 12 korda
Bastard kirjutas:Aga kas TDM 850 ei oleks variant? Väga hea istumisasendiga ja mõnusalt madalatel pööretel vedav mootor, kuigi jah, võimsuselt pole päris sportbaik. Aga soovitan proovida
(Eks iga lts kiidab ikka oma v**u
)
TRX ei jää naljalt lahjaks. Saab rahulikult sõita ja saab mõnuga paugutada. Mootoril ressurssi nii et tapab. Üks must praegu müügis Motors24-s. Ise täitsa mõtleks sellele variandile, kui plönni oleks... Väga Duci-laadse iseloomuga ratas muide

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
http://bike.motors24.ee/vehicles/296485 ... &sort=paid
Tõesti, endal oleks valik tehtud
-
- Tänanud: 5 korda
Oskab keegi targem öelda, palju kevadeti ja sügiseti tsiklite hinnad erinevad? Palju sügisel odavamad on?
Pinchu kirjutas:Oskab keegi targem öelda, palju kevadeti ja sügiseti tsiklite hinnad erinevad? Palju sügisel odavamad on?
Sügisel on kuluosade vahetust vajavad rattad odavad või siis need ,kellel on vaja kiirelt lahti saada.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Pinchu kirjutas:Oskab keegi targem öelda, palju kevadeti ja sügiseti tsiklite hinnad erinevad? Palju sügisel odavamad on?
Tegelikult ju olulist erinevust polegi. Pigem on nii, et sügisel on müük aeglasem ja seetõttu on parema hinnaga asjad pikemalt saadaval. Lisaks müüvad vaid need, kes muidu ei saa ning see on alati hinda soodustanud. Hooaja alguses läheb õige hinna-kvaliteedi suhtega (loe õiglasema hinnaga) kaup kiiresti ära ning nii mõnigi on teinekord kopika rohkem valmis maksma. Sügisel on jälle ostja seal kaupleja poolel ja küsib hinda.
-
Honda kohta infot!
Homme läheme Dragbike esindusse ja lasen müügieelse kontrolli teha:)
Nii, et tegu on Itaaliasega.
Sõiduki tehnilised andmed:
Registreerimismärk 38JO
Tehasetähis (VIN-kood) JH2PC35A9XM006740
Mark HONDA
Kaubanduslik nimetus CBR 600F
Tüüp PC35 / PC25
Variant PC35A
Versioon A (BIKE WORLD-74KW)
Kategooria Mootorratas
Kere nimetus MOOTORRATAS
Kere tüüp CR
Baastehas HONDA MOTOR CO., LTD.
Täismass(kg) 379
Registrimass (kg) 379
Tühimass (kg) 190
Kandevõime (kg) 189
Lubatud piduritega haagise mass (kg) 130
Lubatud piduriteta haagise mass (kg) 130
Värvus HALL
Mitmevärviline J
Esmaregistreerimise kuupäev (B) 18.02.1999
Eestis registreerimise kuupäev (B1) 23.05.2007
Registreeritud Eestis kasutatuna, päritolu riik Itaalia Vabariik
Pikkus (mm) 2060
Laius (mm) 685
Kõrgus (mm) 1130
Telgede vahe(d) ehk baas(id) 1395
Telgi kokku 2
Juhttelgi 1
Veotelgi 1
Lubatud suurimad ja registri teljekoormused (kg)
Telg Registri koormus Lubatud suurim teljekoormus Juhtteljed Veoteljed
- teljel 149 149 E E
- teljel 243 243 E E
Rehvid
Telg Rehvid võimalikud variandid - teljel 120/70 ZR17 58W
- teljel 180/55 ZR17 75W
Mootori mudel HONDA- 599 74KW
Mootori töömaht (cm3) 599
Mootori võimsus (kW) 74
Mootori tüüp BENSIIN
Käigukasti tüüp MANUAAL
L-kategooria erivõimsus(kW/kg) 0.389
Uksi 0
Istekohti 2
Istekohti juhi kõrval 0
Seisukohti 0
Ülevaatuste ajalugu:
Aeg Ülevaatuse liik Otsus Järgmise ülevaatuse aeg Odomeetri näit
13.05.2013 Korraline Tehniliselt korras 31.05.2014 20357
06.07.2011 Korraline Tehniliselt korras 31.07.2012 18949
22.05.2009 Korraline Tehniliselt korras 31.05.2011 16213
29.05.2007 Korraline Tehniliselt korras 31.05.2009 10000
Märkus: Ülevaatuse andmed on elektroonilisel kujul kättesaadavad alates 2005.aastast.
Toimingud sõidukiga:
Kuupäev Toimingu nimetus
22.07.2008 Omaniku vahetus
23.05.2007 Sõiduki registreerimine
23.05.2007 Registreerimis eelne akt
Märkus: Enne 23.11.1999 tehtud toimingute elektrooniline ajalugu puudub.
-
Tegime diili:
Nii, vead siis:
Vajavad kiiresti tegemist. 1. Esimene rehv 2.Õlid vajavad vahetust
Rahuldavas seisus: 1.Ketikomplekt(tuttav ütles, et täiesti korras, tema ei näe küll probleemi) 2.Esiamordi ülemisel osal roostetäpid, üksikud ka tööpinna kõige ülemises osas 3. Juhtraualaager
Ülejäänud kõik korras.
Mida sa ikka loodad, ratas 14 aastat vana.
-
- Tsikkel: FZR
sellel püssil on korvis vist 2busa mootorit
http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=395282
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.