Kohvriraami tegemine
-
zx12r
Re: Kohvriraami tegemine
Mina tegin üsna robustse kohvriraami lattrauast. Mul oli tagakohvri jaoks alusplaat olemasja mingid ovaaltorud, mis selle juurde käisid. Neid ovaaltorusid sain ka kasutada, kuigi olid kujult üldises mõttes sobimatud. Sai neid lõigatud ja keevitatud.
Küljekohvrite (küljekottide) jaoks tegin lattrauast lihtsa raami, millel ühe lattraua panin ka saba at läbi. Kogu süsteem jäi väga monoliitne ja tugev, ehkki kinnitatud on ta nelja poldiga (käetugede jaoks on sabaraamis augud ja gondlites seega ka). Et raam jääks natuke kaugemale gondlitest, tegin vahele "puksid" väikesest jupist alumiiniumtorust (oli vist mingi õueharja vars vms).
Reisil käies oli tagakohvris + küljekohvrites, mis kõik elasid raami otsas, mingi no 30 kg kokku julgelt õhtusel ajal, kui 10 õlut, veepudelid lisaraskuseks olid. Raam pidanuks ilmselt vastu veel maa ja ilm, sest sellest kinni hoides saan ka tsiklit keti õlitamiseks tõsta.
Lattraua eelis on see, et teda on võrdlemisi lihtne painutada igas suunas, kui soojaks aetud, samas ma tegin selle raami ikka väga korralikust metallist, st. et painutamiseks pidi igavese jõuga kallal elama.
Praegu just võtsin raami tsiklilt maha, ei kasuta teda ilmselt lähemal ajal. Mahavõtmiseks üle 15 min ei kulu.
Kui huvitab, otsin teisest arvutist pilte ja saadan. Eriline meistersooritus ta pole kaugeltki, aga teeb oma tööd laitmatult ja noh, ise tehtud - hästi tehtud!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.