jalanõud sõidueksamiks
Moderaator: Moded
-
rainz66
Teema algataja - Postitusi: 60
- Tsikkel: tdm900
jalanõud sõidueksamiks
Võtaks siis veelkord teemaks äraleierdatud teema! Nimelt ees siis ootamas ark-i eksam sauel ja Kurat,kas mina olen loll või ajavad nad näpuga seadust taga olenematta reaalse eluga kursis! Nimelt keegi ei suuda mulle selgeks teha millised jalanõud võivad siis eksamil olla! Üks räägib et hüppeliiges peab olem kaitstud,teine et höppeliiges peab olema turvatud lisakaitsmega,kolmas ütles et sõjaväesaabas kõlbab kah,neljas ütleb et paelu ei või olla,viies ütles et võib,kuues -et paelad tuleb teibiga kinni vedada,and SHIT AND SHIT! Kõige suurem jama selles,et mul jalg 46,5 ja lai pastal ning saapaid kuskilt võtta pole,aga eksamipäev läheneb! On kellegil värskeid kogemusi eksamilt,mida nad siis tahavad või kuda nad enne eksamit saapaid kontrollivad? Ja pagan,äkki kellegil midagi pakkuda müügiks! Nii,nüüd sai ühe ropsuga küik kirja pandud!
Re: jalanõud sõidueksamiks
Ma kuulen sellisest asjast esimest korda. Mulle öeldi autokoolis ainult, et pane sõidutunniks saapad mis kaitsevad hüppeliigest. Panin korralikud kõrgema osaga talvesaapad. ARK on veel ees aga pole küll kuulnud, et seadusega oleks ette nähtud milline varustus peab olema (v.a. kiiver). Ülejäänud asjad on vabatahtlikud- ise tead millega riskid. Seega see ei saa põhjuseks olla läbikukutamiseks.
-
rainz66
Sniff kirjutas:Ma kuulen sellisest asjast esimest korda. Mulle öeldi autokoolis ainult, et pane sõidutunniks saapad mis kaitsevad hüppeliigest. Panin korralikud kõrgema osaga talvesaapad. ARK on veel ees aga pole küll kuulnud, et seadusega oleks ette nähtud milline varustus peab olema (v.a. kiiver). Ülejäänud asjad on vabatahtlikud- ise tead millega riskid. Seega see ei saa põhjuseks olla läbikukutamiseks.
mulle aga,kui panin aega kinni siis kohe pandi letis paber ette seal kõik kirjas! Sõiduõpetaja aga rääkis et tal saadeti mees eksamilt koju sest oli paeltega saapad! Ütles et paelad teibiga kinni,siis vist saab läbi.Kurat,ma lähen võtan venelaste tööriiete poest poolkirsad ja eks siis näe mis saab!
Ratas nagu olemas sul, eksamile saamiseks on ka mingi aeg mööda läinud kooli algusest... Aga sõidusaapaid polegi veel jõudnud soetada? Et eksamiks laenad saabast, aga pärast lased plätuga? ![]()
Üldiselt kui tallinna mees oled ja mul nahka üle kõrvade ei taha tõmmata, siis mul riiulis seisavad ühed Held touring saapad. Mul ka jalg 46-47 ja lai liist. Hädapärast võiks ju sulle laenata, kuigi asjade jätmine viimasele hetkele kvalifitseerub minu silmis tavaliselt oma laiskuseks....
paar aastat tagasi Tartus eksamit tehes olid tavalised paeltega poolkõrged talvesaapad ehk siis üle hüppeliigese nagu nõutud on ja ei mingit kobisemist eksamineerija poolt.
-
rainz66
Kri§to kirjutas:Ratas nagu olemas sul, eksamile saamiseks on ka mingi aeg mööda läinud kooli algusest... Aga sõidusaapaid polegi veel jõudnud soetada? Et eksamiks laenad saabast, aga pärast lased plätuga?
Üldiselt kui tallinna mees oled ja mul nahka üle kõrvade ei taha tõmmata, siis mul riiulis seisavad ühed Held touring saapad. Mul ka jalg 46-47 ja lai liist. Hädapärast võiks ju sulle laenata, kuigi asjade jätmine viimasele hetkele kvalifitseerub minu silmis tavaliselt oma laiskuseks....
Jah,olen selline viimase hetke mees ja tõsi ta on et nati laisk kah
Aga tahtsin kah talviste poolsaabastega eksamile minna aga ilge jama kui koju saadetakse! Omale tahtsin soetada madalaid saapaid aga depoos hetkel minu nr. polnud! Kaunis naismüüja väittis kah et madalatega eksamile vist ei lasta! Suured tänud pakkumast,ning äkki saaks su tel numbri igaks juhuks? Olen harjumaa mees ja huijamisega ma ei tegele! Esimese hooga proovin ise hakkama saada!
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 703 korda
- Tänatud: 462 korda
Mida Te vaidelete nende tegelinskitega, küsige koheselt viidet seadustele/määrustele
Teen Teile asja lihtsamaks, kopige alljärgnev tekst ja trükkige välja:
Üldnõuded juhi varustusele
Mootorrattajuht- või kaherattalise mopeedijuht peab sõidueksamil kandma kollakas-rohelist ohutusvesti, mille seljaosal on kirje „Sõidueksam“ (tähe kõrgus peab olema vähemalt 50 mm). Ohutusvest peab olema standardi EVS-EN 471 „Hoiatusrõivad professionaalseks kasutamiseks. Katsemeetodid ja nõuded“ kohane vähemalt 2. klassi ohutusvest või riietus. Mootorrattajuht- või kaherattalise mopeedijuht peab sõidueksamil kandma nõuetekohast turvariietust ja- varustust, välja arvatud Liiklusseaduse § 33 lõikes 5 nimetatud sõidukitega sõidueksami sooritamisel (see tähendab, et kinnirihmatud motokiivri kandmise nõue ei kehti kinnise kerega kolme-ja neljarattalisele mootorrattale ja mopeedile, millele on valmistaja paigaldanud turvavööd ja istmed).
Mootorrattajuhi turvavarustus-ja riietus hõlmab järgmist: (nõuetele vastav ja sobiva suurusega motokiiver, mootorratturi saapad või muud kinnised hüppeliigesekaitsega saapad, mootorratturi kaitsekindad, vähemalt põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmed).
Mopeedijuht peab kasutama sobiva suurusega motokiivrit ja turvariietust. Mopeedijuhi turvariietus hõlmab järgmist: (kinnised hüppeliigesekaitsega jalanõud, vähemalt põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmed või eelpool nimetatud nõuetele vastav turvariietus).
Vajalik turvariietus-ja varustus tuleb isikul endal sõidueksamiks tagada.
http://www.mnt.ee/index.php?id=14431
edu eksamitel ![]()
-
rainz66
Tänud siis kõigile foorumlastele-eriti Kristole,kes lahkelt saapaid laenas! Ja kahjuks kukkusin juba platsil läbi! 50-ne pidurdus läks tagumise rattaga libisema! Aga see selleks! Meie üritus läheb edasi!!!!!!!! juheii !
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.