hingega põlvekaitsmed

Tanel.

Re: hingega põlvekaitsmed

Lugemata postitus Postitas Tanel. »

Tere,
tõstaks korra vana teemat, äkki mõni teadjam viitsib paarile rumalale küsimusele vastata. Olen kaks aastat sõitnud endurokaga metsavahel ja mülgastes, kuid see aasta ostsin natuke parema ratta ja sellega seoses on läinud hoog suuremaks ja hüpped pikemaks ning arvan, et peaksin oma põlvi paremini kaitsma hakkama. Enda taset pean ikka väga algajaks.

Esimene küsimus on: kas on väga suur vahe odavamate hingedega põlvekaitsmete (EVS RS8, EVS AXIS Sport, PodMX K300, Aserisk Cyto Cell) ja kallima otsa põlvekaitsmete (EVS WEB, EVS AXIS Pro, PodMX K700, Asterisk Cell ja Asterisk UltraCell) kaitseomaduste vahel? Või on see see teema, et 20 % raha eest saad 80 % kaitset ja 80 % raha eest viimased 20 %? Hinnavahe on neil ca 200 - 300 € paar.

Teine küsimus: kuna mul põlve mõõt jääb täpselt S ja M numbri piirile, siis poes proovides peaks kaitsme enda järgi paika reguleerima? Mitte hakkama seda kodus tegema? Nimelt käisin Asteriski Cyto Celle proovimas, kuid peale pannes ei tundunud need küll eriti rohkem kaitset pakkuvat, kui mu praegused odavad plastikud. Kaitsme panin peale nii nagu õpetus nõuab, et jalg on põlvest kõverdatud ja rihmad käivad kindlas järjekorras. Ainus, mis jäi tegemata oli ülemise ja alumise reguleerkruvi timmimine.

Kolmas küsimus: millist põlvekaitset soovitate? Foorumit lugedes on jäänud mulje, et enim on levinud Asterisk Cell ja PodMX K700, kuid EVS-i kaitsmetest pole nagu juttu. Proovitud Asterisk Cyto Celli juures jäi häirima natuke see nelja takjapaelaga kinnituse lahendus. Paelte läbi aasade ajamine oli kaunis aeganõudev ja tülikas, aga see võis olla ka esimese korra viga.

Neljas küsimus: kus võiks saada erinevaid kaitsmeid proovida? Interneti andmetel leidub EVS Webe Bikemanis ja Ramos. Motoxis olid kohal Asterisk Cyto Cellid. Kust võiks leida Asterisk Celle? PodMX-i kaitsmeid ei ole Eesti internetipoodidest leidnud.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”