Yamaha FZR1000 EXUP
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
lars
Teema algataja
Yamaha FZR1000 EXUP
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Siiani on seda jah baikidele pandud aga helsinki motomessil avastasin, et uue l Yamaha MidnightStaril on see ka küljes. Ehk siis esimene cruiser, kus seda kasutatud on.
Siin on sellest EXUP-ist pikemalt juttu:
http://www.cartestsoftware.com/fz1/exupmaintenance.html
-
MarekM
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
Re: Yamaha FZR1000 EXUP
Ei hakanud uut teemat tegema... Kas tasub soetada antud mudelit, aastast 1988? Kui eelnev ajalugu suht teadmata. Mis oleks need esmased asjad, millele tähelepanu pöörata, tüüpvead ning muu selline? Lisaks peaks tegu olema suht suure rattaga?
EXUP'ist veel niipalju, et arvatavasti hakkame tulevikus ühe rohkematel sõidukitel neid nägema, sest see abistab ka CO ja dB standarditega vastavusse viimisel - rinkamehed loobivad selle vahelt välja, kuna ta abistab minimaalselt ja ainult madalal pöördel, kõrgetel pööretel on ta küll avatud, aga ikkagi väike füüsiline takistus väljalaskes.
lisaks veel teeb see ratta häälestamise raskeks, kui power commanderit vms kasutada, kuna klappi juhitakse pöörde ja koormuse tabeli järgi, siis käitub ta alati pisut erinevalt.
-
Sukusuku
- Tsikkel: Viffer ja Kawa
- Tänatud: 8 korda
Oli kogemus ühe 1990a isendiga. Ostmisel tehti proovisõit ja kõik tundus ok aga hiljem tuli välja, et kütusepump oli kutu. Välja tuli see alles siis, kui korralikult pöördeid anda sõidu ajal. Ei tea kas tüüpviga aga mainin ära ikka.
mul oli 91 aasta 1000exup. kõik töötas laitmatult .
Ma ka piilusin ühte 87a FZR1000, kuidas need vanemad rattad töökindluse poolest on? Kas peaks sellise ratta ostmiseks väga õlinäpp olema või kannatab ikka korralisi hooldusi tehes sõita ka? Tänud
Magician kirjutas:Ma ka piilusin ühte 87a FZR1000, kuidas need vanemad rattad töökindluse poolest on? Kas peaks sellise ratta ostmiseks väga õlinäpp olema või kannatab ikka korralisi hooldusi tehes sõita ka? Tänud
Kui ostad vanema ratta, siis muretse korralik tööriistade komplekt ja manual. Mis sa ise muidu arvad kui heas seisus 26a vana ratas on? Puht isiklikust kogemusest, mitte küll konkreetse rattaga aga ka vana tehnikaga võin öelda, et teha tuleb rohkem kui vaid korralised õlivahtused. Lisaks peavalu kinni roostetand poltidega ja muu sellisega. 26a on peaaegu juba uunikum...kannatad veel 4 aastat ja saad mustad numbrid ka külge ![]()
Mul on samast aastast Kawa GPZ305. Siiamaani ei ole õnneks veel mingit tõsist remonti olnud (eks ilmselt eelmine omanik ka korralik olnud). Ainult plastikutel lappisin mõrasid kinni ja tegin kütuseanduri korda (tüüpviga). Aga eks ma olen valmis, et mingi tõsisem (kallim) remont võib ette tulla. GPZ305 üsna vähe levinud kah, jupid kallid.
See töökindlus sõltub ikkagi eelkõige eelmis(t)est omaniku(de)st...
Olen isegi vaadanud FZR1000 rattaid. Mõtlen osta teiseks rattaks ja proovida midagi fighteri laadset teha. Üks hetkel müügis ka 650 euriga
Põhimõtteliselt saaks ju väga odava raha eest tonnise tooriku millegi ehitamiseks. Kuuesajane on endal ka olnud aga küsiks, kuidas see tonnine edasi liigub? Vana ratas küll aga kui päris kohviks pole lastud, siis kuidas minekut on? On keegi üldse ehitanud sellest rattast midagi ja kuidas läinud on ?
Suzuki RF600R
Yamaha FZR600R
Honda CB750 Seven-Fifty
Yamaha TT600R
On veel keegi antud ratta omanik olnud ja oskab kommenteerida. Müüdava ratta omanik väitis, et teise käiguga jõhkralt pöördeid andes pidi mingi nõks käima. Oskab keegi öelda, millega võiks tegu olla? Tõsisem käigukasti rike?
-
Vaiko21
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
Kasutasin mõned aastad FZR1000't.
Oli sammuti teisekäigu probleemid (tüüpviga).
Siis oli probleemiks selle exup'i ajami purunemine kuna trossid või klapp jäid kinni siis see mootor keeras ennast ise puruks.
Lisaks olid muidugi läbi karpa membraanid (vanadus)
Aga muidu sõitis kenasti (mingi rinkapill pole aga tänaval jalgu ka ei jää
)
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
-
kurikristjan
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Klapivahede regull (neid on 20), õhuboksi korralik istutamine karpade otsa, uus õhufilter ja õlivahetus koos filtriga, exup trosside määrimine ja regull peaks saama kohe ostes tehtud/üle vaadatud. Soovitatav on ka karpade sünk, supportite puhastus ja muu peenike värk, mis annab juurde ja ei ole üle mõistuse keeruline, aga mida ei viitsita teha.
Teise käigu probleeme ise kogenud ei ole (mul oli 90. aasta mudel). Kuna teine käik jamab paljudel ratastel, siis süüdistaksin selles osalt hoopis siduriga tagarattasse laskmist, mis on hoopis muu koormus kui lihtne kiirendamine ja viisakalt käikude vahetamine. Käigukasti remont ei ole kõige odavam. Reeglina on vaja vahetada vähemalt 2 hammakat (või töödelda külghambaid), tihti ka käigukahvel (ja selle telg), halvimal juhul ka ussvõll. Sidurikorv pole ka teab mis tugev, rasket kasutamist kogenud ratastel on seal mõrad sees (neid on mõnedel sõitjatel ka laiali ka lennanud). Täpsemat know-how'd selle kohta leiab välismaistest spetsiifilistest foorumitest.
Karpa membraanid pidid sobima ka mingi Suzuki omad, neid saab osta ilma siibrita hinnaga, mis moodustab murdosa Yamaha varuosa hinnast.
Suurema läbisõiduga rattad kipuvad õlihaisu ajama (klapisääretihendid, rõngad), ja tõsiselt pruugitud masinatel tuleb arvestada sellega, et starteriülekanne võib järgi anda ning selle vahetuseks tuleb mootor pilbasteks lõhkuda.
89-90 EXUP ratastel on soovituslik veidike taguotsa tõsta. Selleks tuleb teha või tellida lühemad kondid lingisüsteemile. Olen selle ise ära proovinud ja mulle hakkas juhitaus kohe rohkem meeldima. Originaalis madala tagumikuga keerab palju uimasemalt. Kel soovi, sellele võin need kondid teha, aga siis täpsem jutt privaatsõnumis.
Vanem 87-88 variant ilma EXUP klapita on natukene lahjem ja mootoril on väiksed erinevused sees.
Korras mootoriga EXUP liigub aga väga hästi edasi ja on üsna mõnus sõita ka. Pöördemoment on madalalt olemas ning tahhomeetri suuremate numbritega alas käitub nagu mootorratas käituda võiks. ![]()
Muuseas. Mul vedeleb siiamaani üks tagakiik, esituli, küljejalg, kellade plokk, süüteaju, exup mootor, õliradikas, generaator, ketihammaka kaas koos siduri töösilindriga ja orig. akukast 90. aasta rattale, kui kellelgi peaks vaja olema.
mul seisab septembrist alates 87a soome registris olev yamaha fj1200,asjale vaja ploki kaas peale panna ja vidinad külge ja sõidab,karpades membraanid on nagu uued ja veo kett on sõitnud 100km.rattale mingit raipe tuuningut pole tehtud.ma sellega enam sõitma ei hakka ja võiks maha müüa.asjal 5 käiku ka mis kõik ilusti toimivad
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:mul seisab septembrist alates 87a soome registris olev yamaha fj1200,asjale vaja ploki kaas peale panna ja vidinad külge ja sõidab,karpades membraanid on nagu uued ja veo kett on sõitnud 100km.rattale mingit raipe tuuningut pole tehtud.ma sellega enam sõitma ei hakka ja võiks maha müüa.asjal 5 käiku ka mis kõik ilusti toimivad
Mis maksab?
Suzuki RF600R
Yamaha FZR600R
Honda CB750 Seven-Fifty
Yamaha TT600R
sivar kirjutas:426f kirjutas:mul seisab septembrist alates 87a soome registris olev yamaha fj1200,asjale vaja ploki kaas peale panna ja vidinad külge ja sõidab,karpades membraanid on nagu uued ja veo kett on sõitnud 100km.rattale mingit raipe tuuningut pole tehtud.ma sellega enam sõitma ei hakka ja võiks maha müüa.asjal 5 käiku ka mis kõik ilusti toimivad
Mis maksab?
üks pakkus 300,see oli liiga vähe
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:sivar kirjutas:426f kirjutas:mul seisab septembrist alates 87a soome registris olev yamaha fj1200,asjale vaja ploki kaas peale panna ja vidinad külge ja sõidab,karpades membraanid on nagu uued ja veo kett on sõitnud 100km.rattale mingit raipe tuuningut pole tehtud.ma sellega enam sõitma ei hakka ja võiks maha müüa.asjal 5 käiku ka mis kõik ilusti toimivad
Mis maksab?
üks pakkus 300,see oli liiga vähe
Miks kaas maha on võetud üldse? Kui ta sul laiali on on 300 tegelt suht mõistlik hind kui ntx selle kuulutusega võrrelda: http://www.auto24.ee/used/746961 Aga noh eks kohustust müüa pole ju kui ei taha
Kas ta seisab siis nagu 2013 aasta septembrist ülearusena või eelmisest aastast? Kõlab rumalalt küll aga igaksjuhuks küsin ![]()
Suzuki RF600R
Yamaha FZR600R
Honda CB750 Seven-Fifty
Yamaha TT600R
2012 septembrist alates seisab ja mootori võtsin lahti et uued tihendid panna.asi on paras varuosadeks müüa kui 300 eest ära anda
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:2012 septembrist alates seisab ja mootori võtsin lahti et uued tihendid panna.asi on paras varuosadeks müüa kui 300 eest ära anda
Igaljuhul tänud info eest ja kui midagi muud head ei leia ja sinu pill veel alles on, siis teen kindlasti parema pakkumise kui 300 euri ![]()
Suzuki RF600R
Yamaha FZR600R
Honda CB750 Seven-Fifty
Yamaha TT600R
mu oma on vaja eestis arvele võtta ja 3 karpa ja mootori vahele terve kummist toru panna ja uus klapikambri ja plokikaane tihend ja sumpat keevitada.kõige suurem mure on kuidas see jurakas keldri trepist üles saada
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.