Matkaplaan Norra/Rootsi

doctor44
Tsikkel: CB750

Re: Matkaplaan Norra/Rootsi

Lugemata postitus Postitas doctor44 »

Ma käisin 2011 Nord Capis ja väga lahe reis oli. Läksime kahe tsikli ja ühe autoga, kokku 3 täiskasvanut ja 1 laps. Söök, jook ja telgid ning muu nodi oli auto peal ja tsiklid ilma koormata - seega puhas sõidurõõm. Minek oli siis järgmine: Tallinnast praamiga üle ja Helsinkist tõmbasime idapiiri poole, ööbisime kuskil Lappenrantta kandis. Sealt edasi põhja poole. Ühe peatuse ööbimise tegime Ranuas, seal oli kohalik looduspark, midagi loomaaia sarnast, kus siis Soomes elavad loomad-linnud vaatamiseks - see oli lahe kultuuriprogramm! Sealt edasi läbi Rovaniemi edasi põhja poole... Üks koht kus peatusime kaheks ööks oli Inari - seal kalastasime ja üks kohalik ütles, et August-Sept tulevad ca 10kg lõhed jõkke sisse, et tulge siis tagasi :P (seda kavatsen ka kunagi teha). Inarist Nord Capi planeerisime sõita ühe päevaga ja see ka õnnestus ilusti - vahepeal oli mingi tunnelimaks ja siis kohapeal oli ka veel mingi maks - suht soolane oli... täpselt nüüd ei mäleta aga järsku oli kõik kokku mingi 100euri. Kohapeal olime suht lühikest aega ca 1-2 tundi siis sõitsime edasi. Temperatuurist ka... mei käisime Jaanipäeva ajal ja siis oli soomes selline +20C ringis, ja Norras oli siis nii et mida Nord Capile lähemale seda jahedamaks, viimase 100km langes temperatuur kohe iga 10km tagant. Lõpuks oli siis +10C selle kohta võib öelda, et meil vedas ilmaga - sel ajal võib seal ka 0C olla. Samal päeval sõitsime edasi mööda Norra rannikut ja ööbisime Altas. Sealt edasi tulime mööda Rootsi-Soome piiri alla ja lõpuks mööda Lääne Soome rannikut siis kodupoole. Ööbimisega on nii, et alguses otsisin netist ja panin esimesed kohad kinni, kuid see oli viga - jamad kohad sattusid. hiljem võtsime jooksvalt, mingit pikka otsimist ei olnud ja hinnad jumala normaalsed! Kõige odavam kämpa oli vist 30euri ja kõige kallim vist 80euri. aga enamus oli ikka ca 40-50euri ja väga viisakad kohad, kõigis kohtades oli kööginurk sees, pooltes oli ka saun sees. Seega neljakesi on vast optimaalsem reisida, sest enamus kämpamaju oli 4 kohalised. Telki ei pakkinud kordagi lahti, sest ka telgikoha eest pead pappi välja käima ja see maksis ka midagi... Teed olid head, loodus oli super, kõik oli viimasepeal. Ah jaa enne reisi käisin Motomatkajate korraldataval "ohutu sõidu koolitusel" ja vast see päästis ka minu naha ja kindlasti ka tsikli. Nimelt üle polaarjoone sõites märkad neid krdi põhjapõtru igal pool töllerdamas, need nagu hulkuvad koerad - inimesi ei karda. Mulle jooksid siis 2 tk ette kui ma ca 110km/h kimasin - tegin automaatselt kõik mis koolitusel õppisin ja ratas ning ka ise jäin terveks. Kokku oli reis vist 8 päeva ja kulude osas... pagan ei mäletagi kas arvestasime 1000euri per nägu aga lõpuks läks ikka vähem. Mul kuskil kogu reisikava ja kulude kalkull olemas, võin saata kui kellelgi huvi on.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”