Tekstiiljope pesemine.
Moderaator: Moded
Tekstiiljope pesemine.
Tere!
Kuna mul pole eriti kunagi kogemusi olnud mootorratta sõiduvarustusega, siis küsiks, et kuidas pesta tekstiiljopet?
Mul on Halvarssons Korax tekstiiljope, millel kaitsmeid välja võtta ei saa. Tahaks ta puhtaks saada kuid niisama pesumasinasse ka ei julge visata. Sildil on kirjas, et masinpesu ideejärgi tohib teha, kuid ilma igast keemia ja kuivatustega.
Kuidas kõige paremini jopet üldse puhtaks saada niiet kaitsmed jopes sees on?
Äkki aitate algajat motomeest
-
- Tsikkel: ise tegin (doonor xv1100 yam)
Re: Tekstiiljope pesemine.
Mina viisin püksid keemilisse ja räägiti et teavad kuidas puhastada aga pärast nad enam vett ei pea.
Suht riskantne värk,
Ehk on kellelgi kogemusi loeks ka hea meelega.
-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
Selleks, et peale pesu vett peaks on mingi spetsjom aine.
Jään nimetuse võlgu, kuid kaasfoorumlased kindlasti aitavad.
Ise olen tekstiilvarustust pesnud riideharja(kõlbab edukalt puhas saapa viksimise hari) ning dushiga.
Võimalusel üleüldse õues voolikuga. Saab puhtaks küll.
Keemiat ei ole kasutanud, sest kogu löga on niisamagi maha tulnud.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
"Sport wash" Mayeri sensitive.
Sellist löga olen kasutanud nii dresside kui ka tsikliriiete pesemisel ja see peaks siis kaitsema selle eest,vett-tõrjuv kiht kahjustada ei saaks ja peaks ütlema,et toimib.
Ja masinal valida õrnpesu programm.
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
madalal temperatuuril(40c) ja vähese kuivatusega(või nuh tsentrifuugimiseta). Pesupulbrit tuleb panna näpuotsaga muidu seda välja ei pesegi. Vb oleks targem enne üldse likku panna kui väga must .
Ohverdan bensiini !
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Ma enda IXS jopet olen mõned korrad survekaga puhtaks uhanud, pesumasinasse pole toppinud. Võibolla vale tegu, aga nii ma teinud.
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
madjs kirjutas:Ma enda IXS jopet olen mõned korrad survekaga....
Kui sul eraldi vihmavoodrit ei ole ehk välimine kangas vettpidav siis pole survepesur ka just soovitatav, nagu kuivatus reziimid pesumasinal .
Ohverdan bensiini !
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
simo5555 kirjutas:Sildil on kirjas, et masinpesu ideejärgi tohib teha, kuid ilma igast keemia ja kuivatustega.
Kuidas kõige paremini jopet üldse puhtaks saada niiet kaitsmed jopes
Võtad välja kõik voodrid, paned pesumasinasse (ära palun survepesuriga pese, tulemused võivad olla pikaajalises plaanis pisut teised, kui ootad). Pesupulbriks sobib Mayeri spordipesu pesemise vahend, võid osta ka matkatarvete poest mõne Nikwash toote. Kasutad madalatemperatuurilist pesuprogrammi (30-40C; uuematel masinatel on olemas tihtipeale ka programm "outdoor wash", siis kasuta seda). Võimalikult palju loputusi, kasuta loputuse lisaprogrammi (see on kõikidel masinatel olemas). Kui pärast pesu tugev pesupulbri lõhn juures on, siis loputasid liialt vähe, korda loputust veelkord.Tsentrifuugi madalatel pööretel (500). Riputa riidepuule kuivama.
Pesen enda sõiduriideid pesumasinas tavalise pesugeeliga. Madal temperatuur ja madalate pööretega tsentrifuug. Kõiki kaitsmeid samuti välja võtta ei saa. Selleks et peale pesemist asjad jälle vett peaksid, olen kasutanud suvalist waterstop spreid mida kodus on parasjagu leidunud.
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Öelge mis tahate, aga ükski asi ei võta tekstiiljopet paremini puhtaks kui sõit korralikus vihmasajus. Korduvalt proovitud.

isakene kirjutas:Öelge mis tahate, aga ükski asi ei võta tekstiiljopet paremini puhtaks kui sõit korralikus vihmasajus. Korduvalt proovitud.
Tõsijutt, ma enda oma pesen juba kolmandat aastat sedasi. Ainus töötav meetod, aga ilmselt mitte pühapäevasõitjatele.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Vihmas sõit uhub asjad tõesti puhtaks, väljaarvatud krae ja seljataguse. No ja kui sisu on korralikult ära higistatud siis vihmas kupatamine seda ka ei pese.
http://www.krracing.ee/
Ma pesen enda oma juba 5 aastat tööstusliku dušši all aga võib ka tavalise all.Aga ainult proffidele.
-
- Tsikkel: Tenere 700
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 6 korda
Matkapoes müügil Nixwax-i Goretexi jms matkariiete pesu- ja hooldusvahendeid. Vahendiga pesumasinasse ja õrn tsentrifuug ning seni EVO jope ja püksid nagu uued, kaasa arvatud veepidavus. Ning Nixwaxil on ka miski telkide veehülgivuse parandaja spray, kantakse niiskele riidele ja voila. Töötab seegi, proovitud.
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600 & ZZR1100
- Tänatud: 8 korda
Esimene kord lasin masinas käsipesu teha aga siis ei saanud korralikult pesupulbrit välja ning ega väga puhtakski saanud. Teisel korral tegin tavalise pesu aga väiksemate pööretega (400-500) siis sa normaalselt puhtaks. Väidetavalt pidavat olema veekindel jope aga olen saanud enne esimest pesu korralikult märjaks ja peale viimast pesu - vahet ei ole tundnud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2005 korda
- Tänatud: 596 korda
Rev`it Turbin asju pesen nagu tavalist pesu,sest seal kõik võrgust.Peale tsentrifuugi võib kohe selga panna.EVO kolmekihilist olen pesnud ka nagu tavaliselt 40-ga,aga ilma tsentrifuugita.Pärast olen uhanud korralikult kolm korda coretexile mõeldud waterstopiga(oli vist Salamander,mida viimati kasutasin) üle.Nende sprei laskmistele vahepeal olen ikka lasknud eelmise kihi ära kuivada nii tund umbes.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.