Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
kalle kirjutas:...otsustasin proovida teha midagi sellist, mida enne pole teinud, ehk vahetada välja ainult esimene ratas....
esimene on tavaliselt cirka 3x väiksem ja kulub ka selle võrra kiiremini, üldiselt tasub uut komplekti ostes kohe 2 tk varuks osta .
Ohverdan bensiini !
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Milleks on TDMi saba küljes mõlemal pool metallist aasad? üks on siis suunatule juures ja teine tiba eespool. Mingi kohvrite teema?
Kas keegi on kokku puutunud kinnikiilunud spidomeetriga? Kas ja kuidas midagi teha annab? Õigem oleks vist öelda odomeeter - murdis trossi katki... kaks korda - enne kui loll uurima hakkas
-
- Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 4 korda
Tervitus,
Mul spidokaga vist midagi taolist lahti. Täna avastasin, et esiratta juurest on ots ära murdunud. Aga vb on see kuskile kinni ka jäänud.
Aga samas mind eriti ei häiri, kuna tegu on spidokaga. Tahhoka järgi kannatab päris hästi kiirust hinnata.
Madis
Biffik - mul oli sama lugu. Mõtlesin esialgu, et tross vana jne. Aga viga oli hoopis selles üleminekus, mis sinna spidomeetri peale kahe kruviga keeratud. Seal sees see üleminek hammasrattale nii kõvasti kinni roostetanud, et aega kulus üks 40 min enne kui WD40´ga leotades (muud parasjagu käepärast polnud) ja nõksutades (suht palju jõudu pidi kasutama) enne kui liikuma hakkas.
Kas vanal tdm (3vd) ja uuemal tdm´il on samasugused dumper´id (need tagaratta kummipuksid)?
Kui kellelgi üle (3vdle sobilikud), siis ostusoov olemas!
-
- Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 4 korda
biffik kirjutas:Tervitus,
Mul spidokaga vist midagi taolist lahti. Täna avastasin, et esiratta juurest on ots ära murdunud. Aga vb on see kuskile kinni ka jäänud.
Aga samas mind eriti ei häiri, kuna tegu on spidokaga. Tahhoka järgi kannatab päris hästi kiirust hinnata.
Madis
Sai vist ära sõnatud
Rattaks: TDM 850 3VD
Sõidu ajal lõpetas toimimise tahhokas, jahutusvedeliku temp. näidik, suunatuled(ei tööta tuled ega näidutuli) ja neutraali näidutuli näidikuplokis. Ainuke asi, mis näidikuplokis töötab on kaugtulede märgutuli.
Eelnevalt olin vahetanud esimesed suunad (peale vahetust sõitsin umbes 10 km). Vahetasin suured suunad väiksemate vastu(tavalised, mitte led). Kas lihtsalt kokkusattumus või ...?
Äkki on mõnel mehel samalaadset kogemust olnud või oskate soovitada, kust võiks esmajärjekorras viga otsima hakata.
Madis
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Sul põles kaitse läbi!
Need väiksemad suunatuled tuleb juhtmed +ja- õigesti ühendada, muidu kipuvad läbi kere lühistama ja kui suunakast väljuvad juhtmed on liiga pingule venitatud läheb ka pesa lühisesse!
Sadula all kaitsme karp lahti ja peaks olema 10 A kaitse(vist oli suunatulede märgiga pesas).
Mul oli sama teema alguses, kui need halogeen suunakad panin!
-
Kuulge kas see on normaalne, et mu TDMil absoluutselt janu pole Sain eile trippimise käigus küttekuluks 4,2 sajale, stabiilse saja juures. Kahe inimesega on umbes 4,8, kui kiirus on stabiilselt seal 110 juures. Kui palju teie ST-d ja TDMid võtavad?
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
4,2 on väga broo, aga ei midagi üle mõistuse. Tähendab et karpad on heas korras, õigesti häälestatud ja emulsioonitorud-nõelad kulumata. Kulunud karpadega võttis mu XTZ 7-10 sajale, peale uusi torusid, nõelu, peadüüse ja mõningaid tihendeid langes kohe 4,7 peale, seda siis 2 inimest, 2 kohvrit ja topcase. Euroopa kütusega siis, Eestisse naastes jäi kulu natuke peale 5.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Sõitsime ka eile Tallinnast läbi Paide-Koeru Jõgevale ja tagasi V-Maarja-Kadrina-Võsu-Loksa Tallinna.Me liikusime sellise 110+ juures ja minnes oli räige vastutuul.Kuluks oli ka vahepeal kui tankisin 4,8.Mul kõrgem klaas ja tagakohver.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Täna, peaaegu viis aastat hiljem, läks minu TDM uuele omanikule. Sai tehtud seda kõike mis alguses lubatud, palju kilomeetreid ja uusi riike. Teele ei jätnud kordagi. Nüüd veidi kurb olla, hea ratas oli.
Uus omanik on ka hingega asja juures, lubas kõik asjad korda teha ja siis maailma vallutama minna. Aga millegi lõpp on millegi uue algus...
davidsoniharald kirjutas:Niisiis, läbi erinevate elu keerdkäikude on Habibi TDM saanud minu omaks
Esimesed emotsioonid on väga positiivsed, iga kilomeetriga armun rattasse üha rohkem. Märjad unenäod on jäänud ajalukku ja nüüd on ka matkavõimeline tsikkel olemas. Luban olla talle hea peremees, kasutada sihtotstarbe päraselt ja veeretada rataste alt läbi palju kilomeetreid. Niipalju siis esmaseid emotsioone
-
Bastard kirjutas:Kas kellegi TDM veel sellist laginat teeb/tegi? Kui jah, siis kuidas sellest lahti võiks saada?
Tundub, et keti lagin, aga kindel olla ei saa video põhjal!
Võta manuali järgi keti pinguti välja ja vaata palju pinguti väljas on, kui ikka pinguti pea lõpuni väljas siis keti vahetus.
P.S. Pinguti tuleb ka õgelt tagasi panna!
-
Ketilagin oli tõesti. Tõmbasin pingutit käsitsi nõksu võrra tahapoole, nüüd jookseb nagu siidi jälle
-
- Tsikkel: M750,FE650E,NX650,WRE125,YZ80
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Kas kellelgi üleliigset TDM-i lenksurauda ei ole pakkuda? Tahaks ühele teisele rattale selle külge sobitada.
-
- Tsikkel: yamaha tdm850,honda cr250
Tere .
Yamaha tdm850-nel tuled muutuvad tuhmiks kui gaas maha lasta aga mitte igakord.Kust hakata viga otsima?Pistikud otsad kõik vaadatud aga paremaks ikka pole läinud.Samas nagu töötab ja käivitub ilusti.
-
rm250 kirjutas:Tere .
Yamaha tdm850-nel tuled muutuvad tuhmiks kui gaas maha lasta aga mitte igakord.Kust hakata viga otsima?Pistikud otsad kõik vaadatud aga paremaks ikka pole läinud.Samas nagu töötab ja käivitub ilusti.
On sul ühe või kahe lähi/kauhg tulega isend+
Üks nõrk koht on kenekast tulevad faaside pistik, ei saa enam hästi ühendust(läheb soojaks), enda omal sai pistik vahelt lõigatud ja kokku joodetud.
Pingeka ühendused tasuks ka üle vaadata, minu omal aitas lisa massi juhe pingeka ja mootori vahele 0,3V juurde!
Teine asi mis ma täheldasin, lähi tuledega ei jaksa tühikäigul(kuni 1200 põõrdeni) laadida, mul oli muidugi 2 lähituld ja 55/68W halogeenid sees!
Tulede lüliti kontakti vedru oli ka väsinud ja lõpuks ei tahtnud iga lülitusega toimida!
Mõõda testriga aku pealt pinge ära, kui seal korras vaata tulede ahel üle.
Ehk on abiks!
-
Kas keegi mulle (4tx) TDMi originaal sidurilingi müüks?
Ja oleksin tänulik, kui keegi suudaks mulle öelda Must/halli TDMi plastikutel oleva halli värvi värvikoodi. Käis mu pill nimelt külili eile
Kas keegi on kokkupuutund sellise veaga, et bensiin valgub pikapeale karterisse ja seguneb õliga? Mootori töös mingeid anomaaliad pole täheldanud, aga eeldan et pikapeale võib mõjuma hakata. Rattaks TDM 850 '98
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänatud: 14 korda
Mina olen, aga probleem tundub olevat vahelduva iseloomuga. Eelmisel aasta sügisel oli õlitaseme tõus silmaga märgata ja õlil oli ka tugev bensiinilõhn juures. Peale õlivahetust samas seda viga enam nii selgelt märgata ei ole, st karterist küstuselõhna ei tule ja õlitase püsib ühtlesel tasemel. Tagantjärele mõeldes võis see olla kuidagi seotud kütusekraani asendiga, mis võis tänu paagialuste voolikute valesti ühendatud olemisele lasta kütust otse peale joosta.
IPA kirjutas:Kas keegi on kokkupuutund sellise veaga, et bensiin valgub pikapeale karterisse ja seguneb õliga? Mootori töös mingeid anomaaliad pole täheldanud, aga eeldan et pikapeale võib mõjuma hakata. Rattaks TDM 850 '98
Tel: 53453529
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Ma saan aru,et bens valgub sinna ikka seisva mootoriga?Kui ujuki nõelad ei pea,siis pane kraan igakord kinni,kui välja suretad.Vene ratastega oli see omal ajal nö reflektoorne tegevus,sest seal oli ikka seda läbivalgumist.Muidugi on mõistlik karpad korda teha,sest see võib pikapeale ka lihtsalt suuremaks minna..Mina enda omal ei ole seda kraani rohkem kruttinud kui talveks panen kinni ja pole midagi õli sekka tulnud.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Ma pikemaajaliseks seismajätmiseks olen ka kraani kinni pannud, aga muul ajal õlitase tõusnud küll ei ole. Pigem on siiski loomulik õlikulu asja juurde käinud, nii 2000 km peale olen ca 400 ml peale valanud.
See ratas mul juba 5 aastat olnud ja varem pole ka nagu õli taseme tõus täheldanud kui alles see aasta. Bensu kraani ja voolikuid pole lahti võtnud. Krani puutunud olen ainult siis, kui vaja reservi peale keerata. Varem ikka väike õli kulu eksisteerinud.
-
- Tsikkel: TDM 850 " 91
- Kontakt:
Tere.
Sooviks lasta metallimehel valmistada mootori kaitseraudu (crash bars) Yamaha TDM 850 91 aasta väljalase.
Kas kellelgi oleks fotot kus see fookuses oleks? Oleks kergem asja metallimehele selgeks teha. Netis tuhlates häid pilte ei leidnud.
Tänud Lermole.
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänatud: 14 korda
Kasutaja Tsumm poolt minu rattale tehtud raudade pilt tema kodukalt:
http://zumm.edicypages.com/teenustood
Old Rookie kirjutas:Tere.
Sooviks lasta metallimehel valmistada mootori kaitseraudu (crash bars) Yamaha TDM 850 91 aasta väljalase.
Kas kellelgi oleks fotot kus see fookuses oleks? Oleks kergem asja metallimehele selgeks teha. Netis tuhlates häid pilte ei leidnud.
Tel: 53453529
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.