EMF

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Re: EMF

Lugemata postitus Postitas Martino »

Möku kirjutas:

Eesti motosport on omadega ikka täiesti pekkis. Ainult kahtedel meeskondlikel maailmameistrivõistlustel: Rahvuste krossil ja ISDE-l olidki Eesti rahvusmeeskonnad esikümnes. :wack:

Eks sa tead ise ka, et kultuurkiht on tegelikult õhuke. Kukub Aigar ära, ja tulemust pole. Kukub Tanel ära, ja tulemust pole. Ühe suguseltsi peale ei saa ometigi motosporti üles ehitada ning siis pärast trummi taguda, kui paganama hästi meil kõik on. Selle suguseltsiga oli enne EMFi hästi ja on pärast kah, kahtlust pole. Aigari taga on ehk Rannar tulemas (no heal juhul Martin ka), kuid Taneli taga on vaakum, jumal paraku. Praegu toodi olemasolevast materjalist parimad tulemused ära, ja tore on. Aga kust siit nüüd mingi hästi toimiv süsteem välja paistab, seda mina küll ei tea.

EMF-i põhikiri näeb ette see on klubide liit, aga EMF-il pole kellegagi rääkida või kokku leppida. Klubide asemel on must auk. Seal peaks põhikirja muutma, et EMFist saaks klubide liidu asemel sportlaste liit.

Klubid on täiesti olemas, kuid need on mingis vaikelus, sest suurt osa neist lihtsalt ei kuulata. Seinaga rääkimine ei ole viljakas tegevus. Ega need EHKK tekkimisega päädinud pinged ei olnud ju päevapealt tekkinud.

Klubid või sõitjad - mõlemad on vajalikud. Klubid liikmeteta pole miskit, ja sõitjad klubita tegelikult kah. Ning lisaks on sellelt pildilt puudu veel üks struktuur, ilma milleta võistlusspordis mitte kuhugi ei jõuta - tiimid. Tiimid toovad muidu klubilisse meelelahutusse selle professionaalsuse, mille pealt tehakse tulemust.
Klubid ja seltskonnad toimetavad praegu enamasti väljaspool EMFi ning saavad kenasti hakkama. Selleks, et sõitjad ja nendega koos klubid hakkaksid EMF poole uuesti huviga vaatama, tuleb uuel juhtkonnal nendega ausalt ja avatult suhelda. Ma ei ole kindel, et selline suhtlus praegu toimunud on, aga pole ka oluline - mis sellest minevikust ikka enam menetleda. Nüüd on uus elu tulemas (ehk) ja loodetavasti avab see võimalused erinevate motospordi katusorganisatsioonide koostööks ning pikemas vaates ka nende taasliitumiseks.
Puht korraldusliku poole pealt juhin tähelepanu, et EMFil ei ole tänaseni olemas nähtust nimega arbitraažikomisjon, ilma milleta ei hakka mitte kunagi tõusma meie kohtunike poolt tehtavate otsuste tase, sest neid otsuseid ei saa mitte mingil viisil vaidlustada. Ka sport vajab mitmeastmelist õigussüsteemi, sest ainult niimoodi saab vigane otsus parandatud. Samuti on vaja selgust, kuidas ja kust tekivad alakomisjonid, mida nad teevad, kui pikad on nende volitused ning kuidas need asju ajavad. Ma loodan väga, et nendes küsimustes tekib selgus ning et EMF on suuteline enese asjaajamisi toimetama avatult ning pädevalt. Selge, et selleks on vajalikud mingid tehnilised vahendid - näiteks dokumendihaldussüsteem - kuid need on lahendatavad mured. Ma olen suuteline nende lahenduste realiseerimiseks vajalikke kontakte vahendama ning valmis enese aega nendesse panustama. Tahta on vaja.

• M -
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”