EMF

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Re: EMF

Lugemata postitus Postitas Martino »

mx77 kirjutas:

Kuna ise olin eilsel klubide koosolekul ja kuulasin silmad suured ka seda Tuula imejuttu, siis kontrollisin täna asja järgi ja võrdlesin kehtivat põhikirja ja MTÜ-de seadust. Tuula jutt oli täitsa iba ja kehtiv põhikiri on täielikus vastavuses kehtiva MTÜ-de seadusega.

Me võiksime tegelikult siinkohal mõelda, missugust EMFi struktuuri me tahame. Jätame kõrvale olemasoleva struktuuri ning unistame natuke.

Mina unistan EMFist, mille juhkond esindab laia motospordiavalikkust ning ei oleks seotud ainult ühe distsipliiniga. Ma tahan, et see juhtkond näeks EMFi laiemalt motokultuuri esindajana ning esindaks mind kui mootorratturit laiemalt. Ma tahan, et EMF võitleks sõidualade eest. Ma tahan, et EMF leiaks uusi sõidupaiku- ja võimalusi, suheldes selleks näiteks RMKga või Eesti Energiaga või Eleringiga. Ma tahan, et EMF arendaks spordibaase. Ma tahan, et EMF saaks motospordiüritustele üleriigilise televisioonikajastuse. Ma tahan, et EMF oleks esinduslik suhtluspartner kujuteldavale suursponsorile. Ma tahan, et EMF käsitleks mürkrohelistega või radade ääres elavate kodanikega seonduvaid keskkonnaprobleeme. Ma tahan, et EMF teeks Maanteeametile ja linnavalitsusele selgeks, et kuullaagrikuulidena veereva killustikuga tee parandamine on mootorratturi suhtes kuritegelik lollus.

On ilmne, et seda kõike (lisaks praegu tehtavale) ühelt inimeselt nõuda on arutult palju. Praegune struktuur, kus mitte millegi eest vastutava ning pehmelt öeldes harva koos käiva nõukogu alluvuses on üks peasekretär ja selle sekretär, ei võimalda seda kõike saavutada, olgu see peasekretär kes iganes. Järelikult tuleb struktuuri muuta niimoodi, et meil oleks rohkem neid inimesi, kes regulaarselt motokultuuri edendamisega tegelevad.

Üheks võimaluseks on EMF struktuuri muutmine niimoodi, et puhtalt esindusfunktsiooni täitva ning mitte millegi eest vastutava nõukogu asemel oleks EMFil juhatus koos juhatuse liikme vastutuse ja juhatuse liikme õigustega. Selle valib üldkoosolek. Noh, näiteks 5 liiget ning koosolekud kord kuus, vajadusel sagedamini. Esindusfunktsioon jääb sellisel juhul ainuisikuliselt presidendile, kelle valib üldkoosolek koos juhatuse liikmetega. Lisaks valib üldkoosolek revisjonikomisjoni. Juhatus koos presidendiga valib tegevjuhi ehk peasekretäri. Peasekretär ei pea olema juhatuse liige, kui juhatuse liikmed on valmis piisavalt palju allkirju andma - ja ka see NAD-küsimus on lahendatud. Tuletan meelde - juhatuse liikmel on vastutus ning selline juhatuse liige, kes annab ebaseadusliku tegevuse sooritamiseks allkirja, peab praegusel ajal ikka väga suurte munadega mees olema. Üks võimalus on, et juhatus annab peasekretäri nimele volituse toimetamiseks panga ja kindlustusega. Kõik lepingud allkirjastaks juhatuse liige või liikmed.

Lisaks juhatusele, presidendile, peasekretärile ja revisjonikomisjonile on ühes korralikus motospordi alaliidus järgmised üksused:

• alakomisjonid
  • tehniline komisjon
  • arbitraažikomisjon
  • distsiplinaarkomisjon
  • aukohus
  • keskkonnakomisjon
  • meditsiinikomisjon
  • meediakomisjon

Et komisjonid ei tekiks nagu tolm eimillestki ega esindaks seeläbi eikedagi, peab selgelt paigas olema, kuidas need valitakse ning kui pikalt kestavad nende volitused ning kuidas nad töötavad. Loomulik oleks, kui need volitused oleksid aastased. Selleks, et nad esindaksid kedagi, kes asjasse puutub, võiks iga alakomisjoni valimisel osaleda need EMF liikmesklubid, kelle liikmetest vähemalt üks on osalenud komisjoni haldusalas oleva distsipliini Eesti meistri- või karikavõistlustel, EMil või MMil. Koosolekud on lahtised, hääletamine samuti. Alakomisjon käib koos mitte vähem kui kord kvartalis ning nendest koosolekustest antakse teada EMF kodulehe ja msport.ee listi kaudu vähemalt kaks nädalat enne koosoleku toimumist. Alakomisjoni suurus võiks olla määratud (3-5 tundub paras olevat) ning põhikiri võiks sätestada selle, et komisjonide otsused tuleb langetada ühehäälselt. See välistaks võimaluse teisitimõtlejast hääletusmasinaga üle sõita ning tegelikult tekitaks (mõnevõrra vägivaldselt) praegu kaduma kippuva harjumuse kuulata oponente. Diskussioonioskus on oluline organisatsioonis toimetamise oskus ning seda paistab nappivat - tekitame selle siis. Nojah, ja konstruktiivne opositsioonisolek on ka oskus. Kõik koosolekute protokollid koos otsuste ja hääletustulemustega avaldatakse 3 päeva jooksul peale koosoleku toimumist EMF kodulehel. Nõuete korduva rikkumise korral rakendub vastutus, milleks komisjoni puhul võiks olla komisjoni esimehe tagasikutsumine ilma asendusliikme valimiseta - siis on ka komisjoni sees vastutus paigas.

Sellise struktuuri puhul peaksid olema likvideeritud praeguse organisatsiooni puudused vastutuse puudumise, info mitteliikumise ja määramatute protseduuride osas.

Palun vaielda :)

Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”