Planeta 5 ja Jupiter 4 paremaks.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1995 korda
- Tänatud: 588 korda
Re: Planeta 5 ja Jupiter 4 paremaks.
Aspelund kirjutas:Olematu hooratas ja krossirattale omased mootori karakteristikud? Isegi ringrajal ei võetud hooratast Jupiteril olematuks (ühe Raudsiku vana mootori hooratast olen näinud, sellel olid hooratta seest välja freesitud kaks sektorit...).
Aga eks isand Vaino annab oma hinnangu. Loodetavasti viitsid seda ka jagada.
Ma olen sama meelt,hooratas on vajalik,aga kui suur just sellele mootorile optimaalne ei oska öelda.Vähendada kindlasti võib.Ära unusta seda tõde,et inerts on ka väga suur jõud,mis aitab liikuda.Hooratta inerts aitab mootoril töötada.
Hooratta puudumine mõjutab mootori tööd tühikäigul,aitab mootoril tööle jääda kohalt võtmisel.Käiguvahetusel võib hooratta puudumine ka segama hakata,mootori pöörded kukuvad väga järsult kui gaasi maha keerad ja sidur samal ajal lahutatud juhtub olema.
Kohalt äravõtt ilma hoorattata peab hakkama ilmselt väga kõrgetel pööretel,sest muidu ei pruugi lihtsalt mootor tööle jääda.Sellega seoses hakkab kõvasti vatti saama sidur,mis ilmselt originaalina pikalt vastu ei pea.
Sõitmine sellises seades mootoriga on ilmselt ligilähedane võistlus sõidule,tuli peab kogu aeg torus olema.Krossi seades ei pruugi mootor üldse normaalselt käituda.
See on minu arvamus ja ei pretendeeri mingile tõele,aga mõned kümned mootorid on eluajal ikka lahti kokku pandud, ka hoorataid on freesitud ja augustatud jne.
Teema on igal juhul huvitavaim siin foorumis tõesti.Ootan huviga järgnevaid tegevusi.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.