Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab? → Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
macintosh kirjutas:mmz kirjutas:Isiklikult leidsin kõige soodsama ja turvalisema viisi kasutada kahte välist ketast. Sellise lahenduse kogukulu on 2 x 65 EUR (1TB ketaste korral). Fotod ja mälestused on selle kõrval kindlasti rohkem väärt! Täpsemalt siis kogun asju Dropboxis (failid nii pilves kui ka lokaalsetes arvutites), kuniks sealne tasuta pakutav maht täis saab.
Minu asjad jooksevad kõik dubleerimata ketta peal. Kõik failid, millel eksiteerib taastamisväärtus hoitakse Google Dives ning sünkronseeritakse sinna ka reaalajas. Tasuta maht on 15GB per konto ja selle sisse ei lähe näiteks pildid, mille mõõdud on väiksemad, kui 2048x2048. Kui mahtu juurde vaja, siis järgmine samm on 100GB maksumusega 4€/kuu.
Kah variant kui maht väike, ent näiteks mul on läpakal 128GB SSD-ketas ja pilte minu 10 aasta eest alganud digikaameraajastu jooksul kogunenud 400GB jagu... Ehk siis ma ei saaks neid hoida oma läpakas, samuti läheks kulukaks pilves hoidmine ja ainult pilves hoidmist ma tegelikult ka ei usalda. Minevikust mitmeid näiteid kus teenusepakkuja üle öö lihtsalt oma asjad kokku pakib ning oled jällegi andmetest ilma. Ma ei näe põhjust, et miks see enam tulevikus korduda ei võiks. :)
Minu jutu point oli rohkem selles, et kõik, kes kodustes tingimustes andmete säilitamiseks RAID1 kiidavad, ei ole seda ilmselt korralikult läbi mõelnud. See on ikkagi vajalik kui eesmärk on tõrkekindlus ja üleüldise töövoo sujuvus ent eeldab lisaks ka läbimõeldud varundust ja taastet. Kas kodustes tingimustes on kriitiliselt oluline, et ketta lendamise korral midagi tähele ei paneks ja tööd jätkata saab? Ma väga ei usu, või vähemalt ei ole see nii tähtis, et vääriks antud lahendusele kulutatavat aega ning raha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.