Sidesüsteemid mootorrattal → Re: Sidesüsteemidest rattal
Re: Sidesüsteemidest rattal
eerikkarts kirjutas:Siiski jään arvamusele et CARDO süsteem pole parim.
Mina hoian oma G9/G4 süsteeme alles just sellepärast, et see rohkem levinud meil maal. Sõpradel, tuttavatel Cardo süsteemid.
Kuid heli kvaliteedi, kasutamislihtsuse osas, on Sena süsteem ikkagist Cardost üle mu meelest.
Näit rääkides tel-ga linnas liikumisel ca 50km/h, teised ei saa arugi, et ma sõidan, siis kui Cardoga on see väga hästi aru saada, muu välismüra kostub paremini sisse. Heli kvaliteet muusika kuulamisel on üsnagi hea. Senat saad kasutada ja laadida samaaegselt, siis kui cardot ei saa ja aku kestvus on Senal parem. Side katkemisel liiga pika vahemaa peal vaatevälja uuesti ilmumisel taastab SENA ühenduse ise, Cardo'ga hakka jälle vehkima ja nuppe muljuma.
Mul oli veelgi probleeme G9'ga kuid seda ei hakka CARDO sidesüsteemide kaela ajama, ehk ise ei olnud piisavalt pädev ja konfisin miskit valesti
(mina näit ei saanud side ise püsti ajada ainult teine rattur, mina sain vastuseks alati et on hõivatud, kuid õnnestus vahetevahel kasutades VOX'i e. häälkäsklust) seepärast see side katkemine harja punaseks ajas, sest ei saanud ma side püsti.
Ehe näide oli selline:
Mina põrutasin kruusal üksinda ees, mu paariline oli koos kaassõitjaga ja suurte kohvritega taga suht ettevaatlik, mina paugutasin eespool hoiatades ohtlikest teelõikudest ja katkev side mille järel pidid jälle voodoo't nägema, muljudes nuppe käega seal kõrva juures ja andes häälkäsklust ajas tõsiselt ropendama!Tõesti kahju, et raadioside suhtlusprotokoll pole universaalne üle erinevate sidesüsteemide. Ja pean kasutama seda mis mul ei meeldi!
Macintossile vaideln vastu, SENA ei ühildu teiste süsteemidega ainult endasugusega. Ei ole see SENA midagi innovatiivne, pigem üks samm tagapool vähem kellasid ja vilesid kui CARDO'l kuid see teebki temast parema kui CARDO.
G9'ga saab paraja kolhoosi taha ühendada oli see 8+1, Sena võimaldab ainult max 4 persooni ja Senal puudub FM raadio
COME-ON CARDO'ga mulju ühte nuppu hoia seal mitu sekki ütle miskit mikrisse jne siis pea meeles mis nuppu sa pead hoidma et lülitada muusikat või raadiot-on tükk maad keerulisem kui SENAL, SENA on intuitiivsem
Mõned täpsustused. G9 seadmel on nn. häälkäsud, mis vaikimisi seadistuses ootavad sinult omavahelise side alustamiseks "call intercom" häälkäsku. See on jah jube tüütu tegevus aga selle saab seadistuses ära keelata, peale mida alustatakse omavahelist sidet kohe kui midagi mikrofoni hõikad.
Üks kord nuppu vajutada ei ole ka püsiva side alustamiseks mingi ropendama ajav raketiteadus. Tuleb lihtsalt rahulikult asja võtta ning mitte kõik korraga nuppe hakata pressima.
Cardo G4 sai veel kasutada laadimise ajal aga see laadimise ajal kasutamine on halb mõte kuna pistikupesad võivad nii viga saada. Need pole selleks ette nähtud. G9 mudeliga kadus see võimalus ja väga hea et nii tehti.
Kui mingi välismüra kostab 50kmh sisse siis peab viga olema tihendis - üldjuhul mikrofon liiga kaugel või valet pidi.
Suhtlusprotokoll on universaalne, kuid tavaliselt on tootjad tarkvaraliselt hoolitsenud selle eest, et erinevate tootjate seadmeid ei saaks omavahel siduda/paaritada. Selleks kasutatakse tõenäoliselt bluetoothi MAC aadressi, millest osa võimaldab identifitseerida tootjat. Ma usun, et esialgne eri firmade seadmete ühilduvus hakkabki toimima nii, et vahetatakse lihtsalt bluetoothi MAC aadress ära selliseks, millega teine osapool nõustub suhtlema. Üks firma võtab "piiraja" maha ja kohe tulevad teised ka järele esitledes seda piirangu eemaldamist kui uut funktsionaalsust ja väites et just nende seade oli selles valdkonnas esimene
Kellel G9 funktsionaalsusest väheks jääb võtku teadmiseks, et uuel aastal tuleb välja Cardo uus tippmudel ja lisaks veel spetsiaalsed SHOEI kiivritele (Qwest XR-1100, Multitec Neotec, J-Cruise Hornet-DS, RJ-Platinum) sobivad seadmed. Viimaste tutvustus on Cardo veebilehel juba üleval http://www.cardosystems.com/motorcycles/cardo-sho-1-duo
Häid jõule!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.