Reeturlik piirilepe


Tsikkelröövel
Postitusi: 1754
Liitunud: 27 Dets 2005, 17:55
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Asukoht: Tartu
Tänatud: 27 korda

Re: Reeturlik piirilepe

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Paar sõna ajaloost.
Narva tagune ala kuni Komarovkani on läbi terve keskaja ja uusaja kuulunud venemaale. Meile kuulus see VAID kahe sõja vahel kui sõjasaak ning puhvertsoon venemaa ootamatu ründe puhul, et nad ei jõuaks üle Narva silla joosta enne, kui see õhku lastakse.
Setumaa - ka see ala umbes sealt saadik, kus piir täna asub, on ajalooliselt kuulunud Pihkva vabariigile, hiljem Moskooviale. JA ka see ala tuli meile sõjasaagina ning puhvertsoonina. Setud? Paraku on see nende asuala jah, aga mis teha. Teisalt, 1940. aastal, kust tuli suurem osa nn "revolutsionääre" Tallinnasse??? Õigus, suurem osa olid Petseri-tagused venelased. See siis Eesti ajal, kui venelaste osakaal seal oli palju väiksem kui täna.
Misa paganat saaksime me täna selle maa taasliitmisega? Peale mitmekümne tuhande täiesti venemeelse ja venekeelse venelase? Ja mõnesaja setu? Miks peaksime JÄLLE sellise viitsütikuga pommi vabariiki võtma? Mis, mõni tõesti loodab, et nüüd saab need venelased venemaale ajada ja "täita selle maa lastega" või? Kanged patrioodid, ise lähete sinna elama või? Mina ei kavatese küll kusagile kolida, aga pole võimalik hallata territooriumi, kus ei ela sinu inimesi.
Sisuliselt oleks tegu kaitsetu nakkuskoldega. Arvestage, kes üritab kaitsta kõike, ei kaitse tegelikult midagi. Ja need alad ei ole kaitstavad.
Seega võiks selle teema jätta ja keskenduda sellegi kaitsele, mis meil ON. Ja siit ma joosta ei kavatse.



Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”