GSX 600 ei lähe pärast talve käima

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Re: GSX 600 ei lähe pärast talve käima

Lugemata postitus Postitas joel »

Võin kinnitada, et ka minu kunagisel sama marki rattal oli pärast pikka seismist raskusi käivitumisega. Otseselt vea põhjusele jälile ei saanudki, aga minu ratta puhul näiteks tundus just gaasi andmisest abi olevat. Aastate jooksul kujunes välja umbes selline protseduur. 1) Kraan PRI asendisse. 2) Autoaku juhtmetega tsikli enda akule lisaks. 3) Toores maas, andsin mõned sekundid starterit. 4) Toores peale, starterit. 5) Kui juba lubama hakkas, siis lisaks toorele veidi gaasi. Enamasti nii lõpuks käivitus ilma küünalde maha võtmise ja kuivatamise/puhastamiseta. Starteri andmisega peab muidugi mõistlik olema, et starterit maha ei põletaks. Tal see lihtsalt ligipääsetav ja võib näpuga katsuda, et kuumaks ei läheks.

Mõned räägivad, et bensiin läheb paagis vanaks ja ei põle enam kevadel. Minu kogemus oli, et kui tsikli kevadel korra käima sain ja paarikümnekilomeetrise tiiru tegin, siis pärast sõitsin sama paagitäie probleemitult lõpuni ja järgmistel kordadel käivitus poolest pöördest. Ühel aastal, kui pärast esimest käivitust pikemat tiiru ei teinud, vaid kohapeal lasin lihtsalt mootori soojaks, siis pärast mõnepäevast seismist ei tahtnud jälle käivituda.

Mulle endale hääle järgi tundus, et pika seismisega mingil põhjusel kompressioon kadus ära. Üle ma seda ei mõõtnud kordagi, aga vähemalt kevadel esimesed starteriandmised tundusid kahtlaselt kerged ja survetaktist jooksis nagu väga lobedalt üle. Aga see on ainult kõrva järgi subjektiivne hinnang...

Joel

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”