GSXR 750/1100, õlikad ja W mudelid
Re: GSXR 750/1100, õlikad ja W mudelid
kurikristjan kirjutas:Geneka kaant eemaldades leiad sa sealt vaid tolmuse tableti, harjad ja mõned jooted, mingit õli seal küll olla ei saa.
Mõeldud oligi paremal pool asuvat "süütelugeja kaant", kuna ma täpseid termineid ei tea, siis sai manualist nimetus visatud google translate. Ühesõnaga märkide paika ajamiseks kasutasin ikka õiget kohta nagu manul ütles.
kurikristjan kirjutas:Kõige lihtsam on nukad maha võtta, kuid võid üritada ka klappi lahti suruda, et seib niisama kätte saada - viimane on kahtlase väärtusega ja toimib lihtsamini "shim on bucket" tüüpi klapiajamiga kus nukk jookseb seibi peal ja vastav tööriist on olemas.
Ehk siis kõige pealt eemaldan ketipinguti, et nukaketilt pimge maas, see järel ülevalt see hammasratta kronstein, seon keti külge mingi traadi ja kinnitan selle kuskile, et kett mootorisisse ei kukuks edasi võtan nukad maha ja asun seibe mõõtma?
Kellelgi manuali pole konkreetselt minu rattale 91a 750 GSX-R? Selles manualis, mis mul on liiga palju mula teistest ratastest, samas ebay-s tuhlates olen leidnud vaid seda sama haynese manuali aga paberkujul.
kurikristjan kirjutas:Nukaketi soovitan igal juhul vahetada (üle 20 aasta vana ratas, kui suur ikka saab olla võimalus, et odonäit õige ja mootor nagu uus), lahtine needitav kett maksab mõnikümmend eurot...
Kuigi need mootorid on tugevad ja kannatavad peale eluaegset korralikku hooldust piitsa veel ka 250 kilose läbisõidu juures...
Vat sellega on nii, et kett ise ei maksa jah kuigi palju (suurusjärk 30-40 euri) küll aga pole mul vahendeid neetimiseks. Olen küll veoketti neetind "torni" ja haamriga ning tulemus jäi väga viis aga nukaketti ma ei tea kas saab ja ei julge sellisel moodusel neetida. Neetija ise maksab kaks keti hinda ja kui ma kasutan seda 10 aasta jooskul 2 korda, siis ma ei usu et see eriti arukas investeering oleks. Kui üritasin motopoest neetijat laenata, et nende endi käest ostetud kett ära neetida, siis öeldi kindel ei. Olin nõus tagatisraha jätma ja nagu ikka vastutama täiel määral aga ei usaldatud või ei tahetud anda igal juhul ei viitsind väga kaubelda ka, sest olin enne veoketti haamriga neetind ja teadsin et saan sellega hakkama. Nii et nukaketi jätaks vana, sest tundub et see pole ülemäära kulunud. Oli ilusti pinges, ülemine nukamärk ja alumine vända märk olid mm pealt seal kus peavad, kett ise ja ülemine hammakas nägid välisel vaatlusel välja väga viisakad ega polnud kuskile vastu käinud/kulund jne. Ratta läbisõit on odo järgi 80k või siis 180K ühesõnaga ei tea ja väga ei huvita ka. Vana "raibe" saigi selle pärast muretsetud, et oleks hobikorras näpud õlised ja avardaks veidi silmaringi. Kui lapsed juba piisavalt suured, et saab naisega jälle matkama hakata, siis ostan "uue ratta" kõrvale, mida esinduses hooldusraamatu alusel hooldada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.