"Marginaalse võidu" jutud ja muud taolised kampaaniad on jura → Re: Kiiruseületamine
-
Teema algataja - Postitusi: 5362
- Tänanud: 47 korda
- Tänatud: 396 korda
Re: Kiiruseületamine
mx77, kommentaari siis millele täpsemalt...sellele rongi alternatiivile?
no eks ma võin seda ju kommenteerida, kuigi minumeelest nii poolikut ja läbimõtlemata argumenti on natuke naljakas kommenteeridagi ideaalses maailmas jah, ma saan rongiga hästi rõõmsalt "tallinnast" "tartusse" selle 2 tunniga nagu siin väideti. aga me ei ela keegi selles ideaalses maailmas. okei, paar inimest ehk tõesti elavad ja töötavad vastavate rongijaamade kõrval...aga lõpetaks sellega nüüd ideaalse maailma osa ehk ära?
ütleme, et teen kuskil tallinnas mingit tööd, õhtul vaja saada siis kiidetud tartu rongile. no võtame ühistranspordiga sellise keskmise IMEEFEKTIIVSE ühistranspordivõrguga tallinna linnas, päris poole tunniga arvestada ei julgeks, mingit varu on vaja nii ehk naa jätta, teeme 45 minutit. muidugi realist arvestab siin veel närvikõdi (tramm jääb hiljaks, buss ei tule, rongist jääme maha + hiljutine hitt, et RONGI EI MAHU ) ja eks ka seda, et ühistransport samuti maksab nign viimasel ajal mitte üldse vähe!
nii, saime siis vast ikkagi rongile, loksusime 2h ära, tartus oleks justkui vaja rongijaamast koju ka saada. no küll tegelikult tartut väga ei tunne aga paneme igaks petteks pool tunnikest siia ka otsa ja oledki mõnusasti kodus.
no kuidas on, kas saime päris kiiresti? või läks ikka tegelikult üsna palju aega, et jõuda sihtpunktist sihtpunkti, mitte rongijaamast rongijaama?
rahalise poole pealt, jah tõepoolest tühja autoga sõitmisega võrreldes tuleks selline rongi ja ühistransa kompunnimine isegi pisut odavam. mis aga näiteks mootorratast puudutab siis selle kohta näitab minu arvutus, et sõidu hind on tsikliga kas siis sama või isegi odavam, oleneb palju linnas ühistransat kasutada.
aga minumeelest jäigalt paika pandud sõltumine mingitest graafikutest (mis eriti eesti puhul on enamasti väga idiootsed ja väljamisi on vähe) iseenesest on juba selline asi, tihtipeale nullib igasuguse ajavõidu isegi juhul kui seda tõesti reaalselt oleks.
ja kusjuures, minu näol on tegemist endise vägagi tiheda rongiga sõitjaga (küll mitte tallinn-tartu rong). ka siis kui mul oli juba ammu täielik võimalus kasutada paraleelselt autot. mingi hetkeni lihtsalt oli veel rongiga sõita tõepoolest märgatavalt odavam ning eks mul endal oli ka aeg vähem arvel. praegu on rongisõidu hinnad müstika ja ma hindan oma aega juba palju kõrgemalt, seega olen sellest asjast loobunud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.