Mootoriea pikendamise vedelik
-
Kauri
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Re: Mootoriea pikendamise vedelik
Xadost rääkides,
Kunagi omades suzuki GSX-F 1100 mudelit oli vaja välja vahetada esiratta laagrid. Üks laager oli sela normaalse saadavusega ja teine miski eri mõõt mille eest Ramo küsis tollal tublisti üle 800-. eegu. Laager ise oli sõna otseses mõttes utiil.Lärmas ja takerdus. Sai ostetud ka siis seda imemääret Lasnamäelt, oli selline tuubis ja punast värvi nagu värske kirsimoos. Lõhnas nii, et terve päeva töökojas istununa tekkis tõsine dilemma, kas panna laagrisse või lutsutada enesele sisse nagu omaaegsed Kosmose marmelaadid.
Ühesõnaga, laager välja, korralikult puhtaks pestud - peale mida tekkis juba väga suur kahtlus tolle edasises eksistentsis. Aga noh, raha sai raisatud ja sisse sai see laager ka määritud. Enne paigaldust treenisin seda laagrit veel mingi akutrelli ja auto tubelessventiili komboga näpuvahel ca 30 minutit, aegajalt määret imevähe juurde ajades ja laagri pöörlemissuunda muutes. Miskit nagu muutus ja miskit ei muutunud ka.
Sai siis käega löödud ja kogu see kompott kokku tagasi lapatud. Peale 15 000 juhtus üks korralik avarii millest ise miskit ei mäleta ja ratas läks mahakandmisele. Ratta osandamisel selgus, et laager mille olin vahetanud uue vastu, oli kergete kulumisjälgedega, samas too Xadoga töödeldud laager tundus olema nii uueväärne kui veel olla võimalik. Kogu laagri tööpind oli kaetud tumeda läikiva kihiga ja mitte ühtegi märki ei ülemäärasest lõtkumisest ega takerdumisest.
Minu silmis on nüüd kaks võimalust. Kas keegi ahv vahetas selle laagri ära kui ma mäluaugus olin peale avariid, või see möks tõesti töötab. Ma ise usun viimast.
X1R, peale selle mögina lisamist sõbra Dneprisse ja oma Ural tüüpi sitaloksutajasse, kadus igasugune vajadus klapivahesid torkida ja võidelda kolonnisõitudes ülekuumenemisega. Auto roolivõimendi pump jäi ka vaikseks ja töötab juba 8 aastat samas vaimus edasi.
Mine ja võta kinni.
PS. Kes kunagi juhtus rohkem liikuma mööda messe, siis Motorexil näidati seda X1R toimeainet päris mitmel korral. Tegu oli võllile paigaldatud laagrisaalega mis ujus kolmandiku osas õlis. Sinna saalele toetus kangi põhimõttel terasest koonus. Konstruktsioon oli ehitatud nii, et õlale sai lisada kaaluvihte ja seega suurendada koormust koonuse ja laagrisaale vahel.
Tavaõliga hakkas saale koonusest metalli rebima juba 1,5 kilose raskusega.
Pind puhastati metallijääkidest lihvimise teel, õlianum valati tühjaks ja puhastati samuti. Seejärel võeti SAMAST kanistrist õli ja lisati sinna kaks kolm tilka X1R, ehk protsendiliselt ca 3%. Peale seda lasti see kaadervärk uuesti käima ja peale 12 kilo lisamist pidid mehed hakkama agregaati laual toestama, kuna õlale lisatud raskus tahtis masina uperkuuti viia. Ja esimesed märgid metallide omavahelisest hõõrdumisest tekkisid alles 13,5 kilo juures!
Nägin ise seda pealt erinevatel aastatel ja korduvalt, seega õli oli sama ja kogu protsess oli sama kogu aja. Õliks 10W40 Teboil.
Kauri
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.