Hälvik- Mootorratturid → Re: Õnnetused mootorratastega [2014]
Re: Õnnetused mootorratastega [2014]
Tere, järgnev teadaanne on mõeldud isikutele, kes pole suutnud teha järeldusi ümberringi toimuvast ning kurbade sündmuste kiuste mängivad oma (millest mul on ükskõik), aga paraku ka teiste elu ja tervisega. Kuna seda teemat loevad paljud, isegi õppimisvõimetud, siis ilmselt jõuab info paljudeni.
Esiteks, mulle meeldivad kaherattalised. Esimese põriseva sain 7 aastaselt ja olen vahelduva eduga pidanud erinevaid mootorrattaid 30 aastat. Niiet olen sõltlane. Suuremaid ja väiksemaid matse on olnud omajagu, nii tänaval kui krossirajal. Palju on olnud õnne ning tänavatel toime pandud sigadustest olen pääsenud terve nahaga. Olen olnud halb ja hoolimatu liikleja ning ma kahetsen. Samas olen õnnelik, et tehtud tegudel puudusid kurvad tagajärjed.
Täna olen 3 lapse isa ning see on muutnud oluliselt minu arusaama ümberringi toimuvast. Lapsed on mulle kõik, mistõttu nende turvalisus ja ohutu liiklemine on minu erilise tähelepanu all.
Ja nüüd oluline - tänaval kihutajad, palun lõpetage see hullus mis toimub! Kui meeldib kihutada, minge selleks ettenähtud rajale, elage ennast välja ja naaske liiklusesse rahulikena ja mõistvana kaasliiklejate suhtes. Eriti ja konkreetselt need, kes Randvere teele lisaks on avastanud Leppneeme ja Tammneeme tee sileda asfalti. Mainitud külateedel on 30 km/h piirang seatud põhjusega - igas tänavas on väikeseid ja suuremaid lapsi, kes võivad väikestelt tupiktänavatelt peateele joosta. Milleks on vaja seal sõita 100km/h?! Noored emad vankritega jalutamas, lapsed randa kõndimas, kas on tõesti raske mõista, et kui sedasi edasi jätkub, on raske õnnetus vaid aja küsimus.
Eelnevast tulenevalt hoiatan - kui peaks üks või mitu sellist kihutajat käe ulatusse sattuma, teen füüsilise noomituse. Tõsiselt, ette hoiatamata.
P.S. Ma ei õhuta vägivalda ja pole probleemi kui lahkun võitlusest suuremate kaotustega kui turvises bikeri-härra, aga sõna ja lubadus on antud, niiet hoidke alt kodanikud kihutajad!
Head ja turvalist liiklemist elavatele ja rahu teistele,
K.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.