Õnnetused mootorratastega [2014]

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Re: Õnnetused mootorratastega [2014]

Lugemata postitus Postitas villy »

Õnnestus ka täna varahommikul tööle kiirustades kergelt külg maha saada. Kirjutangi siia, et ehk keegi targem õpib teiste(minu) vigadest ja on teinekord ka väga tuttaval teel ettevaatlik. Ja samuti tooks mõne pildiga välja kaitsevarustuse töö kukkumise hetkel.

Sõitsin just mööda Mäepealset(ARK-i eest) linna poole ja tegin vasakpöördel Rajale(Akadeemia tee suunas) kui äkki tagaratas kadus alt ära. Tunnistan, et polnud paar nädalat mootorrattaga sõitnud ja olin hoolimatu, sest tee on vägagi tuttav pidevalt tööle sõites. Ja seetõttu ei pannudki ma tähele, et keegi on vahepeal "teed parandanud" ja ristmikul kena lahtise peene kiviga killustik. (teetööde märke ka polnud)
Pilk oli mul nö "horisondil" ja kaldes järsult kurvi võttes ratas kadus endalegi üllatusena alt ära. Kumbagi pidurit ei kasutanud. Kiirust ei oska aimata, kolmas või neljas käik oli sees.

Kui siis ennast kirudes püsti ajasin ja töötava ratta juurde tõttasin siis tõstin ratta kiirelt püsti allavajunud keskhargile(adrenaliin). Vahepeal pidas auto, kellest ma mingi aeg enne olin möödunud, kinni ja akent alla kerides nentis/parastas?, et mis sa siis kihutad nii õudselt. Siis keris akna üles ja tegi minekut.

Ratas libises mööda asfalti mootori kaitseks mõeldud crash bari ja vasakpoolse summuti peal. Samuti murdus vasakpoolne lenksu otsa kukkumispunn ja vasakpoolne jalaraud sai viga. Kõik muu paistab tipp topp olevat. Paar pilti siis ka.

Bar end:

Pilt

Mootori crash bar tegi oma tööd eeskujulikult ja lausa kergelt lapikuks läks küljelt :
Pilt

Kõver ja kinnitusest murdnud jalatugi:
Pilt

Samuti suured tänud tugevale vasakule summutile. Saba ja tagaosa on ise ühegi kriimuta.
Pilt

Kui nüüd varustuse juurde tulla siis sellega mul nii ei vedanud. Ainuke asi mis kannatada sai oli vasak küünarnukk ja kuna talvevoodrit all polnud ja jope sees olevat kaitsmed suht lipa-lopa ikka on keha suhtes siis sain löögi hoopis kaitsme kõrvalt. Siinkohal tahaksi tähelepanu juhtida, et jope sees suvalisel ajal suvalisel kohal olevad kaitsmed ei pruugi oma tööd eriti hästi teha. Jope ise EVO nahk+tekstiil ja nagu näha siis kaitsmeosa jäi suht puutumata.

Pilt

Kergelt põrutatud ja marrastuse saanud küünarnukk.

Pilt

Pilt ka ristmikust:
Pilt

Kokkuvõtteks siis, oma viga, sõitsin hooletult. Tasub tähelepanekum olla ja teinekord teed ka vaadata :) Ja suht lahtised küünarnukikaitsmed ei pruugi eriti tõhusad olla :)

Mine “Vaba teema”