Õnnetused mootorratastega [2014]

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega [2014]

Lugemata postitus Postitas Säga »

Kusjuures kohati on. Näiteks SIIN , kui teha vasakööret, siis need jobannõi noolega liiklusmärgid on täpselt vaateväljas. Sellel pildil see olukord veel hull ei ole, aga hiljuti on seal natuke ümber tõstmisi olnud.
Siinkohal oleks paslik öelda eilsele näpunäidete jagajale "Mine ise ka m**n*, ma tõesti ei näe madalalt lendavai objekte läbi alumiiniumist liiklusmärgi". ja üleüldse, kes kurat on tulnud sellise mõtte peale, et kitsal tänaval peaks olema mingisugune nahhui "saareke"

SYLB
Kasutaja avatar

Nõmmik
Tsikkel: Yamaha V-Star
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nõmmik »

Säga kirjutas:

Kusjuures kohati on. Näiteks SIIN , kui teha vasakööret, siis need jobannõi noolega liiklusmärgid on täpselt vaateväljas. Sellel pildil see olukord veel hull ei ole, aga hiljuti on seal natuke ümber tõstmisi olnud.
Siinkohal oleks paslik öelda eilsele näpunäidete jagajale "Mine ise ka m****, ma tõesti ei näe madalalt lendavai objekte läbi alumiiniumist liiklusmärgi". ja üleüldse, kes kurat on tulnud sellise mõtte peale, et kitsal tänaval peaks olema mingisugune nahhui "saareke"

Nende nn. saartega ja veel surnud politseinikega võetekse kunstlikult kiirust maha ja ise-enesest toetan seda 100%, sest pidevate kiirendajate tõttu ukse esistel tilguun läbimärjana!

Argipäevas on vähe värvi - ole vähemalt ise nähtav !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...
Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Selline varjav märk on ka Viljandis Uuel tänaval Tsentrumi kaupluse ja bussijaama e.Anttila parkla vahelisel lõigul. :wack: :wack:

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Prillimäel sõitis mulle auto maanteele risti ette nende märkide pärast, märgid täpselt sõiduatus istuva juhi vaatevälja kõrgusel. Jäi ristuva tee ääres seisma ja kui vasakule vaatas siis olin ma täpselt sel hetkel märgi taga. Tüüp oli päris ehmunud kui küljepealt sisse sadasin ja arvas et ma taevast kukkusin :)

motarded
Tsikkel: Uus tulekul

Lugemata postitus Postitas motarded »

Tere!
Pean ka siin siis enda teist sünnipäeva natuke. 19.08.14 kella 00.30 paiku koju sõites umb 80+ km/h jooksis sea kari ette ja ütleme nii mis naha päästis oli kas väga hea kaitseingel või siis kiiver.
Kuna hoogu maha ei jõudnud pidurdada siis toimus asi väga kiiresti ja sea ja minuvahe oli peale laksu umb 100 m , minu ja sea vahel ei olnud ühtegi jälge vaheapel olnud , niiet arvata on et see 100m toimus minujaoks õhus , maandumine toimus vasaku küljepeale ja siis ratas 2-3 m minu taha. Välja sõites kodus veel mõtlesin et kas panen täis varustuse selga ,ehk kiiver saapad ja enduro riided, aga ei pannud ja nüüd ma siis lakun siin oma haavu.
Ütleme nii, et riided mis seljas olid pidasid lohisemisle suht hästi kusjuures vastu , shoftshell jope ja tavalised teksad koos madalate nike tossudega, Õnneks olid korralikud kindad käes mis hoidsid käed tervena.Mopeed on omadega õhtal mahlad väljas ja esiots murdund. Panen siis siis mõned pildid ka mis said tehtud varahommikul ja nüüd. Panen kõigile südamele , olge kruusateedel ja metsavahe teedel ettevaatlikud , mina sain oma laksu kätte aga meelt ei heida, varsti on load taskus ja soetan nö päris mootorratta .
Seniks kõigile turvalist liiklemist :bsmile:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Viimati muutis motarded, 20 Aug 2014, 11:19, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Deem, füüsikaseadusi ja su kiirust arvestades oled sa ikka tõeline madallendur oma 200 meetriga, arvestades, et maailma esimene mootorlend oli vaid 37 meetrit :mrgreen: .

Mis seaga tegid?

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Konserv on alati teema, kui leiad õigel ajal õige jahimehe.

motarded

jahimees viis karudele, ütles et arvatvasti on seest ka sodi aga lubas et toob suitsuvorsti vähemalt :D

motarded

No ise kaalun umb 75 kg , eks seal lõpus oli lohisemist ka, aga jahimees ütles et imestas et siga kohe surnuks , kui vahest tahab siga 2te pauku isegi püssist :wack:
Aga sõber käis siin ja viskas keti peale tagasi ja see hiina riisirakett sõidab :d esmapilgul polnud isegi amordid kõverad aga prillidest on viltu , igasthaes sain mina oma õppetuunni kätte , ja ilma varustuseta ei liikle enam.
Kellegile ma ei soovita igatahes sellist saatust, kuna kuradi valus on ja üheküljepeal pole väga hea magada :ner:

motarded

palun väga, see siga oli mul vähemalt 2 korda sama suur , sain teada et see siga mis minule ette jooksis kaalus 148 kg (crash)

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Läks väheke pruuniks see teema, tulin kustutamisnupuga. :nono:
Olgem ikka veidike viisakamad üksteise vastu.

motarded

(w)

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Ou, aga miks mu oravapäästmise post ära kadus? Ja kuidas saavad tulevased põlved teada, kes Tarts tegelikult on? Pluss palun seapiltidele musta linti nurka.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

reimps kirjutas:

Ou, aga miks mu oravapäästmise post ära kadus? Ja kuidas saavad tulevased põlved teada, kes Tarts tegelikult on? Pluss palun seapiltidele musta linti nurka.

Polnud ju seegi väga teemasse, ka omaenda postituse lasin siit minema :)

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Õnnestus ka täna varahommikul tööle kiirustades kergelt külg maha saada. Kirjutangi siia, et ehk keegi targem õpib teiste(minu) vigadest ja on teinekord ka väga tuttaval teel ettevaatlik. Ja samuti tooks mõne pildiga välja kaitsevarustuse töö kukkumise hetkel.

Sõitsin just mööda Mäepealset(ARK-i eest) linna poole ja tegin vasakpöördel Rajale(Akadeemia tee suunas) kui äkki tagaratas kadus alt ära. Tunnistan, et polnud paar nädalat mootorrattaga sõitnud ja olin hoolimatu, sest tee on vägagi tuttav pidevalt tööle sõites. Ja seetõttu ei pannudki ma tähele, et keegi on vahepeal "teed parandanud" ja ristmikul kena lahtise peene kiviga killustik. (teetööde märke ka polnud)
Pilk oli mul nö "horisondil" ja kaldes järsult kurvi võttes ratas kadus endalegi üllatusena alt ära. Kumbagi pidurit ei kasutanud. Kiirust ei oska aimata, kolmas või neljas käik oli sees.

Kui siis ennast kirudes püsti ajasin ja töötava ratta juurde tõttasin siis tõstin ratta kiirelt püsti allavajunud keskhargile(adrenaliin). Vahepeal pidas auto, kellest ma mingi aeg enne olin möödunud, kinni ja akent alla kerides nentis/parastas?, et mis sa siis kihutad nii õudselt. Siis keris akna üles ja tegi minekut.

Ratas libises mööda asfalti mootori kaitseks mõeldud crash bari ja vasakpoolse summuti peal. Samuti murdus vasakpoolne lenksu otsa kukkumispunn ja vasakpoolne jalaraud sai viga. Kõik muu paistab tipp topp olevat. Paar pilti siis ka.

Bar end:

Pilt

Mootori crash bar tegi oma tööd eeskujulikult ja lausa kergelt lapikuks läks küljelt :
Pilt

Kõver ja kinnitusest murdnud jalatugi:
Pilt

Samuti suured tänud tugevale vasakule summutile. Saba ja tagaosa on ise ühegi kriimuta.
Pilt

Kui nüüd varustuse juurde tulla siis sellega mul nii ei vedanud. Ainuke asi mis kannatada sai oli vasak küünarnukk ja kuna talvevoodrit all polnud ja jope sees olevat kaitsmed suht lipa-lopa ikka on keha suhtes siis sain löögi hoopis kaitsme kõrvalt. Siinkohal tahaksi tähelepanu juhtida, et jope sees suvalisel ajal suvalisel kohal olevad kaitsmed ei pruugi oma tööd eriti hästi teha. Jope ise EVO nahk+tekstiil ja nagu näha siis kaitsmeosa jäi suht puutumata.

Pilt

Kergelt põrutatud ja marrastuse saanud küünarnukk.

Pilt

Pilt ka ristmikust:
Pilt

Kokkuvõtteks siis, oma viga, sõitsin hooletult. Tasub tähelepanekum olla ja teinekord teed ka vaadata :) Ja suht lahtised küünarnukikaitsmed ei pruugi eriti tõhusad olla :)

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

Ma olen alati vaadanud et,noh on mingid piirid,siin kasutajade vahel (lol) t*** siis vaatad muiidu tore vend viskab mingi oma kõbla püsti (lol) ,t*** te olete siin täitsa haihed vennad koos ju (togi) mida põlve näitab (lol)

Viimati muutis kaiman, 20 Aug 2014, 19:33, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Keegi tõlgiks mulle eelmist kommenteerijat? :mrgreen:

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Piipz kirjutas:

Google translator ei andnud tulemust? :mrgreen:

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

kalevipoja palgapäev

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

kiirekas
Tsikkel: z1000sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kiirekas »

ssxs kirjutas:

Ma olen alati vaadanud et,noh on mingid piirid,siin kasutajade vahel (lol) t*** siis vaatad muiidu tore vend viskab mingi oma kõbla püsti (lol) ,t*** te olete siin täitsa haihed vennad koos ju (togi) mida põlve näitab (lol)

Kus sa seda põlve veel näed?

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Piipz kirjutas:

Tundub, et tüüp aktiveerub suuremate pühade aegu ja mõnedel nädalavahetustel. Ilmselt laseb jälgiv personal sel ajal rihma lõdvemaks ning salaja saab valveõe läpakat kasutada... :mrgreen:

Mihkel555
Tsikkel: Gsx-r

Lugemata postitus Postitas Mihkel555 »

Täiesti pekkis ma pole kaua nii kõvasti naerda saanud:D Täielik debiilsus:D:D

Kasutaja avatar

leander
Tsikkel: Caponord

Lugemata postitus Postitas leander »

ssxs - senaatori alias ehk 8)

ammu JAWA 634, vahepeal FZR 600 ja TDM 850, nüüd Aprilia Caponord ja IZ QK

Mihkel555
Tsikkel: Gsx-r

Lugemata postitus Postitas Mihkel555 »

See on lihtsalt nii haige et tund aega hiljem ma ei saa sellest ka üle ega ümber. Ehk postitaja soovib veel midagi lisada kus selline sõnavara päritud on? :D :D :D

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

Tere,no pole hullu,puhkasin vahepeal :mrgreen:,ega oskagi midagi lisada enam,et kas verd kah tuli küünarnukist,voi kuidas seda jased kutsutakse,kui vähe siis jumal tänatud :bsmile: kalevipoeg pole, herbert oli isa nimi,häid pühi,ja turvalist teed teile :bsmile:

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

426f kirjutas:

kalevipoja palgapäev

Täpsemalt annab öelda (lol) (lol)

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

KuldarA
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas KuldarA »

villy kirjutas:

Õnnestus ka täna varahommikul tööle kiirustades kergelt külg maha saada. Kirjutangi siia, et ehk keegi targem õpib teiste(minu) vigadest ja on teinekord ka väga tuttaval teel ettevaatlik. Ja samuti tooks mõne pildiga välja kaitsevarustuse töö kukkumise hetkel.

Valus kukkumine oli. Head paranemist!

Seal ristmikul minu arust viimased 3-4a vähemalt selline lahtine jama maas olnud. Vähemalt nii kaua, kui mina mäletan.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

KuldarA kirjutas:
villy kirjutas:

Valus kukkumine oli. Head paranemist!

Seal ristmikul minu arust viimased 3-4a vähemalt selline lahtine jama maas olnud. Vähemalt nii kaua, kui mina mäletan.

Tänud. Täna ikka läbisin sama teed nii väga rahulikult :)

Seekord on mingi värske jama, käisin vaatamas. Suht lahtine pigilaadner värk oli all ja väikesed lahtised ümmargused kivid peal. See on mu tavaline igapäeva töölemineku tee ja suht autopiloodis olen seda aastaid nii sõitnud ja pole kordagi jama olnud.

Kasutaja avatar

Peeter82
Tsikkel: CBR 900 RR
Tänanud: 4 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Peeter82 »

Keegi oli oma CBR-l esiotsa mitmeks jupiks saanud täna Viljandi juures Ekseko mäel :cry: Inimestel suuremaid vigastusi õnneks polnud nagu selgus aga ratta hooaeg ilmselt lõppenud :cry: :| Igatahes kiiret paranemist. :bsmile:

Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 245 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

Tulin sealt mööda ja vaatasin ka et mättaid täis masin seisab üksi teeääres. Igaks juhuks pöörasin ringi ja läksin vaatasin äkki keegi kuskil lähedal vajab abi..aga ei olnud seal kedagi...näha oli et ratas oli tulnud Viljandi poolt ja ilmselt lappama läinud...
Pilt

Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Suletud

Mine “Vaba teema”