Kas A1 lubadega 500cm³ võib sõita? → Re: Kas 500cm³ võib sõita?
-
motorcyclist
- Tsikkel: Suzuki vx 800
Re: Kas 500cm³ võib sõita?
Endal oli 2013 aastal sarnane probleem seoses a2 kategooriaga.
"ja"/ "või" dilemmat kohtasin ka mina. Erinevalt Haapsalu Arki arvamusele, olin ma ise veendunud et kui seaduses on kirjas "või", siis peab ka seaduse järgi toimetama. Ehk sel juhul ma saaksin sõita mootorrattaga mis on kw poolest võimsam aga samas piisavalt raske et erivõimususe koefitsient tuleks alla lubatud piiri. Pärast Haapsalu arkiga peetud vaidlusi, otsustasin saata teemakohase kirja Tallinna eksamiosakonna peaspetsialistile. Tagasi sain ma kinnituse, mis tõestas minu õigust. Ehk peaspetsialist arvas, et ma tohin sõita mootorrattaga, mille võimsuse ja massi suhe (erivõimsus) jääb alla lubatud piiri.
Hiljem ma printisin selle e-maili vestluse välja ning läksin koos selle ning oma "liigvõimsa" mootorrattaga otse haapsalu arki sõidueksamile. Alguses tegi eksami läbiviia küll imelikke nägusid kui ta mu tsikli passi vaatas, aga siis kui ma näitasin talle oma tõendit/meilivestlust peaspetsialistiga, ta tunnistas oma viga ning mina sain oma eksami sooritatud.
Tõend on mul siiani kuskil rahakoti vahel, juhuks kui näiteks politsei minult mingeid ebapädevaid küsimusi hakkab küsima.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.