Kuidas sõiduhirmust üle saada?

Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

sõiduhirm on võrdeline adrenaliini hulgaga veres, pigem. Ning adrenaliin on üks väga kallis kemikaal organismil toota ning varsti on jokk.
Ainult sõiduga ei paranda ühtegi hirmu, arvan ma. Vaja on mõelda ja analüüsida, mis on hirm ja millal ta täpselt tekib. Ning mida siis edasi tehakse.

"liiga kiiresti kurvi"
"liiga posti, äärekivi lähedalt"
"liiga vähe pidamist"

jnejne.

Kunagi ma juhtusin kuskilt ajakirjast lugema kuidas üks ajakirjanik käis ringrajal "harjutamas" sõitu. Harjutus ise oli siis selline, et kiirem sõitis ees ja teised pidid talle järgi sõitma. Ning siis pidevalt tõsteti kiirust. Loomulikult (sic!) juhtus nii, et ajakirjanik sa ühes kurvis põlve maha ning järgmises kurvis kiivri maha. Ning arvas selle peale, et nüüd on ta palju parem sõitja ning ta teab enda ja tsikli piire. Ehk siis, teades kui suure kiiruse pealt (mida ta ei tea tegelikult, sest tal polnud aega vaadata spidomeetrit) umbes ta ringrajal X kurvis Y kukub, teab ta, kui hea sõitja ta on ning kui hea tsikkel tal on? Naeruväärne.

Kui on sõiduhirm, või ükskõik mille hirm, siis ma soovitan seda asja põhjalikult tundma õppida. Kogemused on head asjad, aga teadmised on paremad. Vaadake või Barrost ja Rossit.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”