Räägiks mootorratta navidest
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1101 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Re: Räägiks mootorratta navidest
Garmini tänavale mõeldud seadmed (Zümo 590/390/660) on üsna samasugused "dumbuseritele" mõeldud tooted. Põhirõhk on eelkõige kasutatavusel (kasutaja ei pea tegelikult teadma, mis kapoti all toimub). G on vaid õige natuke enam konfigureertitav, kui TT aga kui sa tahad küünarnukini võimalustesse kaevuda, siis Montana, Oregon ja Monterra on ilmselt sinu valikuks.
Keskeltläbi on Tom Tom Rider ja Zümo (590/390/660) on üsna ühetaoliste omaduste kogumiga. TT kipub natuke odavam olema aga kui otsida, siis leiab sama raha eest ka Garmini. Väidetavalt on TT kaardid Euroopas pisut täpsemad/õigemad kui G omad aga ... Mulle isiklikult meedlib Garmini disain pisut rohkem (nii seadme enda, kui kasutajaliidese oma), samas on G kasutusloogika kohati arusaamatu. TT on pisut paksem ja kaalub ka enam. TT'l puudub SD kaardi pesa, seega tema laiendamine pole võimalik, kui mälu otsa saama (näiteks kui tahad Aafrikasse resida). Samas tundub TomTomi funktsionaalsus mulle pisut "loogilisem" ja käitub vastavalt minu varasemale navi kasutamise kogemusele (iGo, Garmin, Sygic, CoPilot, ).
Viimasel reisil oli minul kasutusel iGO põhine GoRider Excalibur ning see sai tunudvalt paremini hakkama, kui sõbra tsikli lenksul olnud Zümo 590LM. Kolm kohta, kus minu seade all jäi: ühilduvus telefoniga (mul see puudub), aku kestvus (pole ertiti oluline, kui toide tuleb juhtmest) ja uue teekonna laadimine PC'st.
nilsleven kirjutas:Lisaks on lootus, et kui bluetoothiga Sena SMH10 külge panna, siis äkki saab kiirusekaameratest edaspidi teada muul moel kui nädal hiljem posti teel.
Selle info saad kätte küll aga veavalt, et sa seda kogu aja taluda suudad.
Kas nüüb tulevad tsiklitele ka juba kiiruskaamerata trahvikviitungid postkasti? Millistest riikidest?
nilsleven kirjutas:Eelarve, noh, mõistlik. Palju need navid ikka maksta oskavad?
Moto navid on päris korraliku hinnasildiga, Garmini tippmudel on üle 600€. Keskmiselt pead arvestama ca 400€ väljaminekuga.
Kui arvad, et seda on palju, siis Hiinlaste noname seadmed on 1/3 hinna eest tänaval haruldaselt võimekad.
Parima hinna-kvaliteedi suhtega on minu GoRider Excalibur (200€) aga kahjuks pole mul õnnestunud enam neid tootva-turustava Hollandi firmaga ühendust saada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.