Millise kategooriaga millist haagist vedada võib
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Re: Millise kategooriaga millist haagist vedada võib
Sõiduautole sobivate haagiste puhul on kaks kriteeruimit,millega lihtne asju selgitada.Piduritega või ilma.
Kõik ilma piduriteta haagised võivad olla täismassiga kuni 750kg,ei puutu asjasse millega seda vead ja kui tugeva raamiga ta on.Minu rekkadel on ka passi märgitud,et haagise registrimass, näiteks piduritega 33000kg ja piduriteta 750kg.
Haagis võib olla ka veoka ratastega tühimassiga 700kg ja sel juhul kandevõime ainult 50kg.Ehk mida kergem piduriteta haagis, seda rohkem kaupa saab peale panna ja vastupidi.Lisades samale haagisele pidurid saab kohe pelgalt telje koormuseks 8000kg ja vastavalt sellele ka kandevõime kuskile sinna kanti.
Mis juhtimisse puutub,siis siin ka kõik ju väga selge kuni 3500kg autorongi registrimassiks, B-kat ja sealt edasi vastavad kategooriad.
Mina olen täiesti seda meelt,et kui suurele Länkarile veel piduritega haagis järgi panna,siis kehvema oskusega tegelase käes ,see asi muutub ka reaalselt ohtlikumaks.Siit ka ilmselgelt see kategooria nõue.Ei ole kindlasti nii,et parem auto on ohutum,nagu Pühak arvas.
Ehk,siis sõiduautole kerghaagist soetades tuleb jälgida,et see oleks võimalkult kerge(samas ka piisavalt tugev),nii saab kõige rohkem kaupa peale võtta.Ehk siis esimene asi,mida kerghaagise puhul pole vaja on kaks silda.Siit tuleb kõige suurem kaalu võit.Muu on juba vajaduse põhine.Näiteks kaheteljelise kaanega 1,5x3m kastiga haagisel on kandevõime üsna kesine.
Piduritega haagise ostul on kõik loomulikult vajduse põhine.Kui vajadus raskemaid asju vedada,siis siis tuleb suurem ka auto ette osta ja vastav kat ära teha.Kõik sõiduaotodele haagiseid valmistavad firmad teevad ka tellimuse peale piduritrega haagise ja seal võimalik ka natuke nende kaaludega mängida.
Paljud sama kerega sõiduautod on olenevalt mootori võimsusest erineva piduritega haagise veo võimalusega.Minu XC90 diisel 136kw on see mingi 2,2-2.3t aga V8 a´240kw vist, sai raskemat haagist vedada.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.