Siinkohal läks täiesti mölaks ära...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1993 korda
- Tänatud: 588 korda
Re: Siinkohal läks täiesti mölaks ära...
reimps kirjutas:claw kirjutas:Eks see kalevipoegade teema teeb kadedaks paljusid, sellest ka teravus seda teemat puudutades.
Ei tee kadedaks, sest ma tegelikult .....................Kade ei ole, ausõna
Kadedus on mõttetu emotsioon, mis ussitab vaid sinu enda sees.
Ma sinuga Reimps väga nõus.Nad võivad seal küll rohkem teenida,kuid alles jääb neil ikka mittemidagi.Ma tean paljusid veokajuhte ja ka muid tegelasi,kes soomes,inglismaal,iirimaal või rootsis juba aastaid töötavad.Ei tea aga ühtegi ,kes oleks tööga rikkaks saanud või midagi nö saavutanud,peale ühe erandi,kes oli autojuht ,siis logistik ja nüüd ühe soome ettevõtte Eesti filiaali tegevjuht.Ta alustas seal mingi 1990 ja 10 aastaga oli logistik,ning veel 10 aastapärast tegevjuht.
Minul on sealt tagasitulnud juhtidega üldjuhul tööleping sõmimatta jäänud,sest kui sa kuulad mida nad kõik oskavad ei tule tihti sellele lõppu,aga kui tööks läheb siis ei ole mehest üldjuhul asja või ei osata eesti palgaga ära elada.Tihti peale on veel nii,et olles seal suurema palga peal,on siin kodus terve pinu liisinguid ja laene võetud,mida väiksema palgaga ei suudeta enam ära teenindada.
Meil ettevõttes on kuupalk ikka mõnevõrra kõrgem kui keskmine palk+boonus.Teglikult olemegi ostinud suveti asendajaid ja kui on hea mees sattunud,siis on ka auto juurde ostetud,ning mees tööle võetud.Meie juhid suudavad ka eestis elades omale uut autot liisida(muidugi mitte 7 bemmi või S klassi) või midagi muud lubada.Tegelikult saavad ka mujal eestis kõik tublid mehed ikka enamvähem normaalset palka.
Ma ka vihkan neid,kes käivad siin oma endiste töökaaslaste ees kelkimas,kui lahe neil seal on,aga tegelikult ju pole midagi.Soomes on veokajuhi või bussijuhi tavapalk kuskil 1800-2000€ neto.Jutud nendest mega palkadest(a´la 3500 neto) on ületundide,töö ja puhkeaja reeglite ning muude rikkumise abil tehtud.Seda saab eestis metsa vedades ka teha.
Kui keegi ütleks mulle miks peaks eestlase kohaliku asemel tööle võtma kui eestlane saab pea poole suuremat palka ,kui kohalik?Tegelikult on 95% neist mujal töötajatest parajad lorud,kes siin tihti lahti lastud või mingi jamaga hakkama saaanud(teave sellest liigub meil väikses riigis kiiresti) või lihtsalt ei ole pädevad.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.