Siinkohal läks täiesti mölaks ära...

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1993 korda
Tänatud: 588 korda

Re: Siinkohal läks täiesti mölaks ära...

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

fan129 kirjutas:

Ma nyyd päris hästi ei taipa, kuidas siis ikkagi inimesel elada tuleks et teistele hambusse ei jääks? Kui inimene läheb Soome voi Skandinaaviasse tööle, saades kohalikust pisut väiksemat töötasu, siis on ta saamatu till või ei oska elada, samas kui firma suht sama skeemi järgi antud regioonis toimetab on kõik hästi? Et siis töötaja jaoks on Eesti turg piisav ja yhiskondliku arvamuse järgi peaaegu kohustuslik (ehk muidu oled idioodist Kalevipoeg), samas firmadel on raske ja välisturul kohalike arvates turgu solkida on ok? Käis selline välgatus ajust läbi, lugedes lp. kaasfoorumlase XL1000 postitusi selles teemas.
PS. Soomes maksavad firmad tulumaksu.

Jutt algas ikka sellest,et eestis ei ole võimalik inimväärset palka saada,aga mujal on kõik nii ilus ja kõigist hoolitakse.Mina väidan,et ka eestis on võimalik normaalselt ära elada ja kohati on soomes tööl käies veel vähem kokkuvõttes võimalik teenida ,kui eestis väiksema palgaga,sest soome mineku ja tuleku ning seal olemise kulud on kordades suuremad ,kui kodus elades.Samas need paljud seal töötavad tulevad ja räuskavad siin eestis,et mida nad kõike seal ei teeni palk bussijuhina 3500€ näiteks ja nii edasi.Mul hea sõber kohalik ja teenib normtundidega Vantaas 1900 neto.Miks mingile eestlasele peab maksma 2x rohkem?Sest ta lihtsalt töötab üle poole rohkem.Kahe kohapeal eestis töötades saad ka kaks korda rohkem palka.Tuleks ikka vaadata seda,mis sul peale kulude kätte jääb,aga suurema osa kalevipoegade matemaatika sinnani kahjuks ei küüni.Ma ei halvusta kedagi,kes kuskil mujal töötavad vaid juhin tähelepanu sellele,et see jutt,et ainult seal mujal on elu nii elamisväärne ja ilus ei vasta paraku tõele.Tegelane,kes võtab pere kaasa ja läheb soome lihttööliseks kaotab pigem elukvaliteedis ,kui võidab.Üksinda räigelt ületunde tehes ja kuskil 10 mehega kahetoalises korteris kodust kaasavõetud konserve järades on võimalik kokku hoida,aga kas see on siis elu?Seda saab teha mingi konkreetse rahalise eesmärgi nimel mingi aja,aga see EI OLE ELU.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”