Häda koertega sest koertel on häda
Re: Häda koertega sest koertel on häda
Minu meelest on asjale võimalik läheneda kahel moel - emotsionaalsel ja ratsionaalsel ehk õiguslikul.
Emotsionaalne pool on koeraomanikule pasunasse andmine ja koera maha laskmine. Mõlemad päädivad karistusseadustiku ühe või teise sättega.
Ratsionaalne pool on asja käsitleda õiguslikust vaatevinklist. See, et koer kuses rattale, ei ole õigusrikkumine (puudub paragrahv - kodulooma poolt asjale roojamine vms.). Seega ei saa tulemuslikult pöörduda politsei poole. Sest süüteo kooseis puudub.
Oleks võib olla võimalik tekitada tsiviilhagi (õigusvastaselt) kahju tekitamise sätete alusel. Siin on aga aktsent kahju tekkimisel. Kuidas tõendada kahju tekkimine? Kuidas tõendada, et just selle omaniku just see koer on rattale kusnud ja just selle tagajärjel on tekkinud just see kahju? Ma ei ole õigusteadlane ega muidu kõva kärbes õiguse maailmas ja ma ei suuda kujutada ette mil moel ma teeksin kohtu jaoks arusaadavaks kahju tekkimise ja selle põhjusliku seose just selle koeraomanikuga (koer ei vastuta oma tegude eest). Seega on selline hagi perspektiivitu.
Mis jääb üle? Õppida elama teadmisega, et tänaval seisev ja tänaval kasutatav asi määrdub. Pesulad on sellise määrdumise vastu abiks.
Kui koeraomanik on otse teolt tabatud, võib proovida juhtida tema tähelepanu sellele, et sulle ei ole see käitumine meelepärane. Kui see ei mõju, loe eelmist lõiku.
Igasugune aktsioon koeraomaniku vastu stiilis raudkang ja relv ja kurikas ja muud "kõvade meeste" atribuutika võib tähendada aga seda, et kuni kannad karistust, käib kannatanust koeraomanik oma fustratsiooni välja elamas sellega, et kusetab oma koera su rattale.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.