Kas tsikkel mahub pirukasse/autosse?

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 223 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Kas tsikkel mahub pirukasse/autosse?

Lugemata postitus Postitas pühak »

Vabandust, et oma jutuga nüüd natuke teemast mööda panen, aga ma soovitan hoopis natuke suuremat asja vaadata.

Olen ise 10.a. kasutanud vana kerega 6-kohalist Vitot igapäevasõitudeks. Suvel-sügisel peaks läbisõit ületama poole miljoni km piiri ja tehnika põhisõlmi pole veel lahti võetud, isegi sidur on tehase oma, kuigi olen kokku vist saja tuhande km jagu käru vedanud. Kütusekulu pole midagi hullu, isegi Clarksoni kirjeldatud "valge kaubiku juhi" sõidustiili harrastades jääb ilma käruta alla 10l/100km. Tõsi, minu omal on kohe üsna alguses chiptuuningut tehtud, mis kulu ja kulgemise koha pealt asja natuke parandas. Laeva peal mahub täpselt veel sõiduauto gabariitidesse ja kui istmed välja tõstsin, mahtus oma 1500 Vulcan kenasti sisse ära. Tavalisi tsikleid saab vist 3tk panna, kui hoolega pakkida, ilma tagumise istmereata saab kaubaruumi mõõtmeteks 2,2m (pikkus) x 1,5m (laius) x 1,4m (kõrgus). Koobaste vahe on 1,2m. Kõrgemad peeglid ja tuuleklaasid tuleb tsiklil muidugi maha keerata. Vito välismõõtmed on: pikkus 4,66m, laius ja kõrgus mõlemad 1,88m.

Minu hinnangul võib väiksemat sorti "päriskaubik" edukalt asendada pirukalaadseid asjandusi. Minuga seotud ettevõttes oli väiksema kauba veoks ja muidu sõitudeks Ford Tourneo Connect ja ei saa kuidagi öelda, et seda oleks Vitost odavam olnud pidada, kulud olid umbes samas suurusjärgus. Tsikli istmetega pirukasse toppimine oleks olnud aga lootusetu ettevõtmine, sest tagumine istmerida oli sinna sisse ehitatud ja selle täiesti väljaviskamine oleks olnud sarnane töö, nagu suvalisest universaalist tagumise istmerea eemaldamine. Lihtsalt kokkuklapitud iste võttis aga liiga palju pikkusruumi ära. Ega need pirukad välismõõtmetelt jälle eelpooltoodud Vito mõõtmetest oluliselt väiksemad pole, lihtsalt ruumikasutus on ebaökonoomsem.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kõik, mis mootorratta parkimise/ garaažiga seotud”