Yamaha XS650 Special '79 kohvik

Kasutaja avatar

Teema algataja
mosfet
Tsikkel: Yamaha XS650, Triumph Str Trpl
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Yamaha XS650 Special '79 kohvik

Lugemata postitus Postitas mosfet »

Las sildi teema jääb jah, minujaoks mõttetult palju tööd, küllaltki ebaolulise asja jaoks.

Edasi räägiks käepidemete soojendustest. Kuna ma nii kui nii ehitan selle mootorratta juhtmestiku nullist üles, siis mõtlesin, et praegu on ka hea võimalus lisada käepidemete soojendused. Kui esialgu uurisin interneti sügavustest võimalikke variante, siis midagi sobivat ma küll ei leidnud. Kõik variandid olid küllaltki jubedad paksud jurakad, millest tulevad veel jurakamad kaablid välja, ja mitte ainult, täielik peletis sellejuures oli veel see, et karburaatorit opereeriva käepideme kaablid liikusid edasi-tagasi koos käepidemega. Kuna ma üritan teha visuaalselt võimalikult minimalistlikut mootoratast, siis igasugused tolknevad lisakaablid olid kohe algusest peale nono.

Olles juba vaikselt arvestanud asjaoluga, et soojendused ilmselt jäävadki lisamata, sattusin ma juhuslikult ühele kodulehele, mis pakkus võimalikku lahendust - lenksusisene soojendus. Keda huvitab, siis heatdemon.com. Kit näeb välja selline:

Pilt

Ma alguses olin kahevahel kas osta või mitte, kuna ma hakkasin kahtlema, kas see soojus ikka jõuab korralikult läbi metall leksu, rutska plastiku, ning veel ka kummist käepideme minu käeni, või paneb kohe mööda metall lenksu minema. Ega see hind oli ka päris krõbe kogu süsteemi eest, selleks et lihtsalt eksperimenteerida. Peale natukest mõtlemist ja otsimist leidsin, et samale kit-ile pakutakse ka varuosi, so to speak. Paljad kütteelemendid olid juba täitsa mõistliku hinnaga, ning kuna elektroonika ei ole võõras mulle, siis tegin otsuse ära, et ostan kütteelemendid, ning ehitan reguleeritava toite ise. Saabudes:

Pilt

Soojenduste elektritoitest, ning sellega kaasnevast probleemist ning lahendusest ma räägin kunagi hiljem.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”