mõne mehe liikluskultuur
Moderaator: Moded
-
meesmoto
Teema algataja
mõne mehe liikluskultuur
eile õhtul jalutades minema pirita rannast surfimaja kõrvalt mööda tuli minigolfiradade juures vastu üks supermotokas kes tõmbas sõna ostses mõttes inimeste keskel tagarattasse
-
Credo
Teema algataja
tervitused siinkohal ka ühele valgele opel vectrale ja selle nokamütis ning maikasärgis juhile, kes eile tammsaare ja sõpruse ristil sõites tsipa kiiremini kui roheline laine seda eeldaks peaaegu sõitis ühele cbr'ile tagarattasse kinni stangega.
kui foor roheliseks läks ja tsikkel ei hakanud kohe metsiku kiirusega, mis oleks vastanud opelijuhi eeldusele, sõitma, siis püüdis sõita kõrvale, sundides tsiklit hetke sõitma kahe sõidurea vahel kahe auto vahel.
kui ma järgmise foori taga küsisin, et kas nagu midagi valesti ei tehtud, siis sain vastuseks sõimu ja arvamust, et kui tahan, siis sõidan sulle ka külje pealt sisse.
kui foor roheliseks läks ja tsikkel ei hakanud kohe metsiku kiirusega, mis oleks vastanud opelijuhi eeldusele, sõitma, siis püüdis sõita kõrvale, sundides tsiklit hetke sõitma kahe sõidurea vahel kahe auto vahel.
kui ma järgmise foori taga küsisin, et kas nagu midagi valesti ei tehtud, siis sain vastuseks sõimu ja arvamust, et kui tahan, siis sõidan sulle ka külje pealt sisse.
no kui selliseks teemaks läks, siis ei saa suud kinni hoida, aga kogu meite pere pääses tänu piiksu eriti kiirele reageerimisele alles üks õhtu auto alla jäämisest. ja seda kõike ülekäigurajal ja rohelise tulega... (krt, käi veel vahest harva jala
) igatahes väiksem poiss pääses autost napilt 10 sentimeetriga. loodan, et selle autojuhi (mingi vanem mercedes ja miski pikajuukseline keskealine juht) süda jättis ka mõned löögid vahele kui ta lõpuks meid märkas ja keset sebrat seisma jäi.
mumm@sai suure ehmatuse
mumm@sai suure ehmatuse
väike kuri mootorrattur
-
dubweiser
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
Credo kirjutas:tervitused siinkohal ka ühele valgele opel vectrale ja selle nokamütis ning maikasärgis juhile, kes eile tammsaare ja sõpruse ristil sõites tsipa kiiremini kui roheline laine seda eeldaks peaaegu sõitis ühele cbr'ile tagarattasse kinni stangega.
ooot, ooot, mida???? sellised jõmmid meil siis liikluses? fakk.... ei oska selliste kohta muud kosta, kui, et kui vähegi jõud vastu käib, siis lihtsalt pasunasse. pole just kõige kultuursem tegu aga ma arvan, et sellised jobud muud ei mõista (kui sedagi). teine võimalus on muidugi asjast üle olla ja sirge seljaga lahkuda.
--------
aga siukseid bikerullnokki on meil kahjuks palju- mõnes mõttes tõmbaksin võrde selle valge opel vectra mehega.
ilusat päeva.
-
kohvikslastudklapipesa
Teema algataja
-
Hondarebel
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
No nüüd hakkan sellest mullusest Moskva dzhiibipõletajate motokambast ka juba aru saamasain vastuseks sõimu ja arvamust, et kui tahan, siis sõidan sulle ka külje pealt sisse.
Muide, Pirita-Merivälja kandis supermotol kummaliselt käituvast tüübist on ennegi siin pahameelt avaldatud. Huvitav, kas iga kord on samast isikust juttu või on lihtsalt juhus, et tihti selline nähtus Pirita kandis satub olema?
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
meesmoto
Teema algataja
muide selle supermotoka tegutsemine oli veel eriti ohtlik kuna seal kus ta trikitas olid mingid väiksed lapsed ema käe kõrval õnneks jõudsid siiski kõik teepealt ära inimeste vahel oli ta tagumisel rattal kuskil 20 m võin ka eksida aga arvan et tegu oli oranzi ktm i supermotokaga ja oranzides riietega meega
Re: mõne mehe liikluskultuur
digiajastu käes ja sul pole seebikarpigi kaasa,sobiv fotosüüdistus teha...siis teaks jalutuskäigul ,millal käsi sirgu ajada või sobiv puitelement leidameesmoto kirjutas:![]()
eile õhtul jalutades minema pirita rannast surfimaja kõrvalt mööda tuli minigolfiradade juures vastu üks supermotokas kes tõmbas sõna ostses mõttes inimeste keskel tagarattasseosa inimesi hüppas licalt kahte lehte laiali
Kõik sai alguse siit... kaherattalised!
piritast viimsini elab vähemalt 3 tüüpi, kellel on ktm ja kes kõik sõidavad/sõitsid supermotot.
kusjuures, ärge plärage enne mingist "ohtlikkusest" kui te ise pole proovinud. harilik inimene ei oska uneski näha, kui hästi on kontrollitav sm-ratas, kui paindlik ja kerge see on. pealegi, kui omatakse natukenegi kogemust selle rattaga, siis tuleb õnnetusi ette kordi vähem, kui muu rattaga sõites.....
täpi
isiklik arvamus, mitte võtta absoluutse tõe pähe
kusjuures, ärge plärage enne mingist "ohtlikkusest" kui te ise pole proovinud. harilik inimene ei oska uneski näha, kui hästi on kontrollitav sm-ratas, kui paindlik ja kerge see on. pealegi, kui omatakse natukenegi kogemust selle rattaga, siis tuleb õnnetusi ette kordi vähem, kui muu rattaga sõites.....
täpi
isiklik arvamus, mitte võtta absoluutse tõe pähe
-
Credo
Teema algataja
Ma siis edasaksin ka teile sõnumi mille mõned nädalad tagasi sain.
Sõitsin mööda tammsaare teed õismäe poole.
peale Mustamäe tee risti keeras kadakaturu poolt mulle suhteliselt ette üks Nissan Almera. Uuema tüübi masin, värvuselt hõbedane ja kolmeukseline.
Pidurdad esimeses read siis ettekeeramisega muu hoo maha võitis teise ritta ja ootas kuni ma tema kõrvale jõutsin ja siis kukkus (ma ei suhelnud, ei karjunud, ei näidanud näppu jms) karjuma, et tapan teid kõiki ära, värdjad olete jne.
Loodan, et inimesele oli päike pähe hakanud.
Sõitsin mööda tammsaare teed õismäe poole.
peale Mustamäe tee risti keeras kadakaturu poolt mulle suhteliselt ette üks Nissan Almera. Uuema tüübi masin, värvuselt hõbedane ja kolmeukseline.
Pidurdad esimeses read siis ettekeeramisega muu hoo maha võitis teise ritta ja ootas kuni ma tema kõrvale jõutsin ja siis kukkus (ma ei suhelnud, ei karjunud, ei näidanud näppu jms) karjuma, et tapan teid kõiki ära, värdjad olete jne.
Loodan, et inimesele oli päike pähe hakanud.
-
zed
Teema algataja
Oranzi ktm i supermotokaga ja oranzides riietes mees. Marsruut on sellel liputajal viimsi>pirita>kesklinn>haabersti>....viimsi. Kui rahvast pole ümberringi siis sõidab vaguralt. Niipea kui rahvarohkesse kohta jõuab nii liputab ! Tal on ka tihti saatjaskond 2-3 bike, need nõeluvad kuis saavad. Sellised siis kujundavad kaasliiklejate suhtumist tsiklistidesse.
-
AnnikaM
Teema algataja
Kuidas üks rattur mu hommikuse vaidluse ära rikkus...
Sõitsime autoga Piritalt linna, mina kui põline motikafänn seletasin sõbrale(kes pigem autos istub kui ratta selga ronib), et tsiklistid on tegelikult hästi viisakad ja toredad inimesed ja pole üldse palju huligaane...
Sõitsid siis meist päris paljud tsiklid mööda, kõik ilusti viisakalt liigeldes ja mitte üldse kihutades. Olin peaaegu oma vaidlust võitmas ja selgeks tegemas, et tegelikult ongi tsiklistid viisakad kui tuli üks vend oma Kawasakiga, haakis ridade vahel nagu noor kits heinamaal, eriti närviline oli, järgmine hetk jäi autode vahele ummikusse ja lootsin ,et äkki nüüd ilusti ootab ära kui autod liikuma hakkavad, aga ei, tore mees sõitis lihtsalt julmalt kõnniteele inimeste sekka
Seda ei olnud kohe üldse ilus vaadata, sai autodest kõnniteelt sõites mööda ja kadus kaugustesse, mõni inimene ikka ehmatas päris ära. Mina ei osanud enam kuidagi oma seisukohta põhjendada, peale sellist tõestust ja jäin lihtsalt teed põrnitsema
Kurb, aga sellised venna tsiklimeeste mainet rikuvadki.
Ole inimene ja kannata ilusti nagu teisedki. Kõigil on hommikul tööle kiire
Tänan tähelepanu eest!
Sõitsime autoga Piritalt linna, mina kui põline motikafänn seletasin sõbrale(kes pigem autos istub kui ratta selga ronib), et tsiklistid on tegelikult hästi viisakad ja toredad inimesed ja pole üldse palju huligaane...
Sõitsid siis meist päris paljud tsiklid mööda, kõik ilusti viisakalt liigeldes ja mitte üldse kihutades. Olin peaaegu oma vaidlust võitmas ja selgeks tegemas, et tegelikult ongi tsiklistid viisakad kui tuli üks vend oma Kawasakiga, haakis ridade vahel nagu noor kits heinamaal, eriti närviline oli, järgmine hetk jäi autode vahele ummikusse ja lootsin ,et äkki nüüd ilusti ootab ära kui autod liikuma hakkavad, aga ei, tore mees sõitis lihtsalt julmalt kõnniteele inimeste sekka
Seda ei olnud kohe üldse ilus vaadata, sai autodest kõnniteelt sõites mööda ja kadus kaugustesse, mõni inimene ikka ehmatas päris ära. Mina ei osanud enam kuidagi oma seisukohta põhjendada, peale sellist tõestust ja jäin lihtsalt teed põrnitsema
Kurb, aga sellised venna tsiklimeeste mainet rikuvadki.
Ole inimene ja kannata ilusti nagu teisedki. Kõigil on hommikul tööle kiire
Tänan tähelepanu eest!
Kas rajast jääb siis väheks, Täpi? Mine tea, võib olla mõni sulle määratud vihahoog valati kuskil mujal kellegi teise peale välja.
Mina tekitasin täiesti kogemata ja täiesti ilma huligaanitsemata 1982 aastal kah mingi arvu eluaegseid tsiklistivihkajaid , igasugu jama võib juhtuda. Ja kui jama peaks juhtuma kõnniteel või siis kui ridade vahelt üle ülekäiguraja tuiskad jne. No kujutad ju ise kah ette mida siis näiteks kannatanu ( te ) lähedased oma edasises elus asjast arvavad. Ja valdavas enamuses tekib normaalsel inimesel viha juba siis kui keegi tema või temale oluliste inimeste läheduses nö. suurema ohu allikaga ( tulirelvad, mootorsõidukid jm. selle mõiste alla klassifitseeruvad asjad) ebaratsionaalselt käitub.
Aga seda küll, et tihti jah ja mitte alati. Inimesed on ju erinevad.
Mina tekitasin täiesti kogemata ja täiesti ilma huligaanitsemata 1982 aastal kah mingi arvu eluaegseid tsiklistivihkajaid , igasugu jama võib juhtuda. Ja kui jama peaks juhtuma kõnniteel või siis kui ridade vahelt üle ülekäiguraja tuiskad jne. No kujutad ju ise kah ette mida siis näiteks kannatanu ( te ) lähedased oma edasises elus asjast arvavad. Ja valdavas enamuses tekib normaalsel inimesel viha juba siis kui keegi tema või temale oluliste inimeste läheduses nö. suurema ohu allikaga ( tulirelvad, mootorsõidukid jm. selle mõiste alla klassifitseeruvad asjad) ebaratsionaalselt käitub.
Aga seda küll, et tihti jah ja mitte alati. Inimesed on ju erinevad.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Ma ei tea, kas sa oled tulirelvadest kunagi lasknud, kuid tegelikult on need kõik väga lihtsad mehhaanilised seadeldised. Päästikut on ka ju nii kerge kontrolli all hoida ning kuul läheb sinna kuhu sihid, mitte 40 sentimeetrit eemale....t7pi kirjutas:.
kusjuures, ärge plärage enne mingist "ohtlikkusest" kui te ise pole proovinud. harilik inimene ei oska uneski näha, kui hästi on kontrollitav sm-ratas, kui paindlik ja kerge see on
Sellest hoolimata, ei tuleks ühelgi mõistusega relvaomanikul(kohati väga harva leidub ka mõistuseta relvaomanikke) pähe idee toetada näppu päästiku peale, kui ta just ei kavatse kohe kedagi/midagi tulistada.
Mõistad, mida ma öelda tahan?
Ohutut kulgemist teile.
...kuna keskmise kiirusega liikuvas autos/mootorrattas peitub hulga rohkem energiat, kui väljatulistatud püstolikuulis.
-
kris.
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 26 korda
Nii lihtsalt teemaga seoses, vaatan mina ikka ja jälle ning ei suuda ära imestada, mis põhjusel liiguvad linnas üheskoos ringi baigi ja supermoto ratastest koosnevad pundid. Mis neid ühendab, kas linnatänavatel adrenaliini hankimine? Valgustate äkki vanainimest?
terv
kris
XVZ-13 TF - Big Blue Light
terv
kris
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
tegelt jumala suva.
Niikuinii kihutajad kihutavad ja kes on korralik see kihutama ei hakka sellepärast et keegi ütles, et pole hullu midagi jne.
Aga tüütu on see hala. Oi keegi tegi seda ja keegi seda. Liiklus on ühtemoodi m***e täis nii autoroolis kui tsiklisadulas.
Tsiklimehi on parem sõimata sest teiste autojuhtide sõimamine on tavapärane ja ei paku vestlusteemana erilist pinget v.a juhul kui just mingi peris algajad juhid pole või jutt täitsa otsas.
See siin on tagantjärgi targutamine.
Igaüks kes tahab et linnas poleks nokatõmbajaid ja kummikeerutajaid mõelgu kuidas asja ennetada kui nii väga häirib. Aidaku mõnda võistlust organiseerida või vähemalt ostku pilet mõnele võistlusele või misiganes idee selleks ka poleks.
See virisemine ja keelan-poon-käsen suhtumine on mõtetu pensionäride teema.
Sama lugu nagu see auto keerab ette teema.
Linnaliikluses pikivahet hoides linnakiirustel jne jne. ei keera keegi kuhugi ette. Ja kui keerabki saab alati pidama. Kui ei saa, mine harjuta veel kuskil.
Niikuinii kihutajad kihutavad ja kes on korralik see kihutama ei hakka sellepärast et keegi ütles, et pole hullu midagi jne.
Aga tüütu on see hala. Oi keegi tegi seda ja keegi seda. Liiklus on ühtemoodi m***e täis nii autoroolis kui tsiklisadulas.
Tsiklimehi on parem sõimata sest teiste autojuhtide sõimamine on tavapärane ja ei paku vestlusteemana erilist pinget v.a juhul kui just mingi peris algajad juhid pole või jutt täitsa otsas.
See siin on tagantjärgi targutamine.
Igaüks kes tahab et linnas poleks nokatõmbajaid ja kummikeerutajaid mõelgu kuidas asja ennetada kui nii väga häirib. Aidaku mõnda võistlust organiseerida või vähemalt ostku pilet mõnele võistlusele või misiganes idee selleks ka poleks.
See virisemine ja keelan-poon-käsen suhtumine on mõtetu pensionäride teema.
Sama lugu nagu see auto keerab ette teema.
Linnaliikluses pikivahet hoides linnakiirustel jne jne. ei keera keegi kuhugi ette. Ja kui keerabki saab alati pidama. Kui ei saa, mine harjuta veel kuskil.
to kris:
supermoto pillid on pea ainsad, millel on baikidest parem algkiirendus (väga lai üldistus praegu). ehk pakub selline võrdus neile miskit kokkukuuluvust????
to martään:
olen lasnud kalashnikovist 10, 10, 9 miskil kaitseväe treeningul. kuul on ka meeter sihtimisest kõrvale läinud, oleneb laskekaugusest
aga siiamaani on kontroll tulirelvade üle karmim ja selliseid kelmusi/üle piiri minekuid otsitakse ehk käepärasemate asjade seast......
ja kokkuvõttes: minu point oli selline, et ENAMASTI on supermoto rattad oskajate inimeste käes, kes paremini hindavad oma ja ratta võimeid. seega tekitavad potentsiaalseid vähem ohtlikke olukordi, KUIGI "huligaanitsevad". või midagi sellist....
supermoto pillid on pea ainsad, millel on baikidest parem algkiirendus (väga lai üldistus praegu). ehk pakub selline võrdus neile miskit kokkukuuluvust????
to martään:
olen lasnud kalashnikovist 10, 10, 9 miskil kaitseväe treeningul. kuul on ka meeter sihtimisest kõrvale läinud, oleneb laskekaugusest
aga siiamaani on kontroll tulirelvade üle karmim ja selliseid kelmusi/üle piiri minekuid otsitakse ehk käepärasemate asjade seast......
ja kokkuvõttes: minu point oli selline, et ENAMASTI on supermoto rattad oskajate inimeste käes, kes paremini hindavad oma ja ratta võimeid. seega tekitavad potentsiaalseid vähem ohtlikke olukordi, KUIGI "huligaanitsevad". või midagi sellist....
Kui nüüd Täpi point ja Racerx viimased laused kokku panna, siis saabki selle kokku, mida mina Täpile selgeks üritan teha. Ehk, kui seesama KTM-ga tüüp tagarattas näiteks kiirusega 20...30 km/h kuskil rahvarikkas kohas sõidab ja temast 2...3m eespool näiteks mõni laps isa-ema käe otsast lahti tõmbab, siis ei ole enam mingit vahet kas lenksu taga on tipptegija või esmakordselt kogemata esiratta maast lahti saanu. Mind ajaks ka sigavihaseks selline käitumine, kuigi , tunnistan ausalt mulle igasugu stuntridingu värk meeldib vägagi. Kahjuks küll ainult pealtvaatajana, aga sfw.
Ega see penskarite jutt iga kord ka hülge möla pole
Noh, seda et, Täpi, vabalt võin joonistada plakati "GO, Täpi, GO" ja raja ääres sõrme visata, aga kuskil kõnniteel või liikluses trikitamine....
Ega see penskarite jutt iga kord ka hülge möla pole
Noh, seda et, Täpi, vabalt võin joonistada plakati "GO, Täpi, GO" ja raja ääres sõrme visata, aga kuskil kõnniteel või liikluses trikitamine....
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
dubweiser
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
t7pi kirjutas:tihti? aga mitte alati.
ma pole elu sees veel autojuhtidelt sõimata saanud, aga vist peaksin -
sest ma teinekord ikka huligaanitsen (ridade vahel, kõnniteel, tõstab nokka, kiirendan foori tagant, sõidan pargiteedel....)
oma õigustuse ja suhtumisega jätad pigem ise suurima rullnoka mulje!!!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.