Kas lane-split on Eestis lubatud? → Re: Kas lane-splitte on eestis lubatud?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Kas lane-splitte on eestis lubatud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Minu arust on palju olulisem,et ka 4rattalised liiklejad saaks selle ridade vahelt ette sõitmise mõtekusest aru ja ei tegutseks sellele vastu.Nii nagu lõuna euroopas(tegelikult isegi juba Poolast alates) ei tee keegi sellest probleemi ja peavad seda normaalseks.Seadus seaduseks,aga kui meil kaherattalisi samas tempos juurde tuleb nagu viimasel ajal,siis mingil hetekel võiks ka autojuhid aru saada,et kui kõik need kaherattalised oma koha sõiduraeas,üksteise taga koos pikivahega sisse võtaksid,siis oleks kõigi elu palju keerulisem-rivi foori taga tunduvalt pikem.
Saksas olen tähele pannud,et kaheratalistele on just kahe sõidurea vahel ruum(vasak rida tõmbab vasakusse rea serva ja parem paremasse rea serva),kust autod lasevad neid läbi ja sellisel juhul jääb see ka vist meie seadustega kooskõlla.Ei ole märganud kordagi ka kiirtee ummikutes,et oleks sõidetud peremalt laia äärt mööda.Prantsusmaal ja Itaalias on see natuke kaootilisem,aga ka seal on inimesed vastutulelikud ja ei hakka kohta kätte näitama, nagu meil.
Mul on üldiselt kombeks nö rea paremas servas sõita(autoga) ,aga eile õhtul pani mingi sinine bike ringteel(enne Jüri ringi suunagaTartu mnt poole) kogu seltskonnast paremalt sellise pauguga mööda,et ei jõudnud teda õieti nähagi.Nii tehes ei saa autojuhtide heakskiitu ridadevahelt sõitmisele keegi ja kunagi.
Ehk siis minu arust tuleks see asi võimalusel nö seaduse tegijate ja kontrollijate poolt lahti kirjutada-seletada ning liikluses osalevatele pooltele(4 ja 2 ratast) kuidagi selgeks teha.Et kõik saaksid asjast ühtemoodi aru ja tegutseks koostöös, ohutult-kasulikult mõlema poole jaoks.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”