Abiks pidurdamisel

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

No see autokooli lause... Autokoolid selleks ongi loodud, et õpetada sind sõitma nii, et sa enesele ega ka teistele liikluses ohtlikuks ei osutuks.

See mõnes mõttes peab paika aga minul pole veel õnnestunud kohata ausalt öeldes eestis sõiduõpetajat kelle kohta saaks öelda: Oskab ise tsikliga sõita ja teab põhitõdesid.

Kindlasti neid kuskil on ja mina kõiki ei tea aga siiamaani mis olen kuulnud näinud..... no tore on inimesed saavad load kätte aga jumale eest kui tahate midagigi aru saada mis on sõitmine minge kuhugi motoklubisse ja otsige mõni inimene kes teiega tegeleb natuke.

No "parim" mis ma kuulnud olen, kus kellelegi õpetati, et esipidurit ei tohi kasutada. J*******mat millega sa tsiklit siis veel pidurdad ????
Lase siis juba niisama külili, hoiad klotse kokku vähemalt :)

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Pakun selliseks sõiduõpetajaks, kes ise väga hästi sõita oskab ja ka õpilastele vägagi kasulikke näpunäiteid jagab Aivar Kuivkaevu Haja Autokoolist. Olen ise temaga oma A-kati teinud ja tuleb tunnistada, et kuigi oskasin tsikliga sõita juba varem, oli tema õpetusest ikka väga palju kasu...

Mehest veel nii palju, et ta on sõitnud ringrada, tänaseni sõidab oma lõbuks krossi ja muu hulgas on ta välja õpetanud ka enamuse Eesti tsiklipolitseinikest...

Fazer
PS. Ilma lubadeta sõit on seaduserikkumine! As simple as that!

Tamps

Lugemata postitus Postitas Tamps »

Liigselt moraali lugemata soovitaks mehel tõesti load ära teha. Lisaks paberimajanduse korda saamisele ja elementaarsete sõiduvõtete käppasaamisele jõuad selgusele ka selles millist motikat endale tahaksid. Praegu, täieliku algajana ei saa sa seda kuidagi hinnata ja otsustad mingite väliste asjaolude põhjal.
Usu mind, need mõned tuhanded lubadele on väärt hilisemat ilma pabistamata sõitu ja endale sobivat ratast.

Parimat.

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

racerx kirjutas:
No see autokooli lause... Autokoolid selleks ongi loodud, et õpetada sind sõitma nii, et sa enesele ega ka teistele liikluses ohtlikuks ei osutuks.

See mõnes mõttes peab paika aga minul pole veel õnnestunud kohata ausalt öeldes eestis sõiduõpetajat kelle kohta saaks öelda: Oskab ise tsikliga sõita ja teab põhitõdesid.
Soovitaks soojalt kohtuda näiteks Kalju Aunaga Kalju Autokoolist või siis Raido Remmelguga, misiganes autokoolis ta ka õpetab. Milleks lahmida. Ükski autokool ei ole selleks, et õpetada Saku krossirada minutiga läbima ja mina jälle pole kohanud sõiduõpetajat, kes arvaks, et esipidurit ei tohi kasutada või ei teaks muid elementaarseid asju.
Igal juhul on autokoolis käimine abiks kõige rohkem enda ja kaasinimeste elule ja tervisele. Ka mõned "minut-kakskümmend-Saku-rada-mehed" saaksid võibolla tänavaliikluses esimese päevaga laksu ära. Rada ja tänav on sõitmiseks ikka väga erinevad keskkonnad.

Teema algataja
racerx

No vot, seda oligi vaja tõestada.
Noorhärra sai vähemalt paar head soovitust kus lube teha.

Aga näed Ollo mina olen kohanud selliseid jälle.
Ja nende tagajärgi.
Ja jutt ei ole liiklemisest. Minu soovitus oli, et kui tahad sõitma õppida siis mine kuskile motoklubisse ja otsi juhendaja.
See ei puuduta kuidagi liiklemist ja lubadeta sõitmist.
Või jookseb see mööda külge maha sinu arust kui oskad sõita, mitte pole lihtsalt eksamit sooritanud ?
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

racerx kirjutas:
Minu soovitus oli, et kui tahad sõitma õppida siis mine kuskile motoklubisse ja otsi juhendaja.
See ei puuduta kuidagi liiklemist ja lubadeta sõitmist.
Või jookseb see mööda külge maha sinu arust kui oskad sõita, mitte pole lihtsalt eksamit sooritanud ?
selleks, et tsikliga sõita ei pea minema motoklubisse. mootorrattaga sõitmise saab väga hästi selgeks ka autokoolis (tavaliselt isegi enne seda :wink: ).
aga tahta, et autokooli õpetaja annaks sõitmiseks samu juhiseid, kui motoklubis treener, on minu meelest lollus ja ülbitsemine.

või kui siiski järgida soovitust ja minna motoklubisse - millised on kriteeriumid, et vot nüüd oskad sa tõesti sõita? kas head tulemused Eesti meistrikatel või isegi Euroopas? kas racerx oskab sõita?

aga kui ei koti, mitmes ma raja peal oleksin vaid tahan lihtsalt suvel sõita?
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Eks neid tõekspidamisi on erinevaid... Mina ei suuda kuidagi nõustuda ei nendega, kes eitavad esipidurit ega ka nendega, kes eitavad tagapidurit. Normaalses liikluses on mõlemad vajalikud. Stoppie puhul muidugi...., aga räägime normaalsest liiklusest ikka.

Sõitmine ja sõitmine.... praeguses kontekstis tundub mulle taas, et peaks vist liigitama ikka liiklemine ja võidusõitmine. Võidusõidust saab palju häid oskusi, mida tänaval õigel ajal kasutada, aga ei ole küll mõtet suhtuda asjasse nii, et kui võidusõitja ei ole ja siis sõita ei oska ja nii ongi. Ja loomulikult on ka inimesed ise väga erinevad, nii et ärgem hakakem mingeid latte üles seadma, kus algab sõitmine, kes on õige mootorrattur jne. Olgem tolerantsed. Oma oskusi saab ju alati täiendada Moto Survivalil, palgates juhendaja kuskilt motoklubist nagu Racerx soovitas või käia Pärnus estringi nühkimas nagu Nigga seda teeb. etc, etc, etc

Edit-kirjaved
Viimati muutis spinna, 14 Jaan 2005, 08:10, muudetud 1 kord kokku.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Teema algataja
racerx

Kuule Spinna, ma ei taha ülbe tunduda aga kas on vaja ikka kommenteerida kui nagu teadmised on nagu on.

Tagapidurit saab kasutada kiiruse aeglustamisel. Kui rääkida pidurdamisest siis jah. oskaja asfaldil või siis enduro-krossirajal on omal kohal. Kuskil kruusateedel teatud tingimustes.

Aga tänaval kui on vaja pidurdada (toonitan veelkord pidurdada mitte hoogu vaikselt maha võtta) mida sa teed tagapiduriga.

Ja siis imestame miks autod ette jäävad jne. Teed on mingeid jutte täis.

Äkki tõesti tuleks see Heiti tõlgitud raamat kohustuslikuks lugemisvaraks muuta.

Sorry kui liigitamise moodi jutt kaldus, minu poolt oli lihtsalt soovitus, et võiks sõita osata. Olen lihtsalt ise mõnda inimest abistanud natuke kellel endal huvi olnud õppida ehk siis kes autokooli koolitusega lihtsalt rahul polnud või siis enne autokooli minekut. Ja inimesed on pärast lihtsalt öelnud , et kasu on olnud.
Muud midagi, ma ei taha kedagi liigitada. Igaüks liigitab ennast ise ja sõiduoskust neti kaudu ei hinnata. Kui keegi tahab küll ta ise teab kus seda tea ja see polegi jutu mõte.
Tänaval on mõlemat vaja tegelikult, eriti meie tänavatel. Liiklemist ja sõitmist.
Kui sul on sõidu suhtes kodutöö tehtud jääb su tähelepanu liiklemiseks. Sest enamus asju sa toimetad reflektoorselt. Ja kui refleksid on õiged jääb paljugi paha olemata.
Kui sõidu suhtes kodutöö tegemata pole heast liiklemise oskusest muhvigi kasu. Pea samatmoodi liiklemisoskusega, sest kui sa ei oska teisi liiklejaid jälgida, ei tea kust ohtu oodata jne. Liialt palju jääb ühe osavuse kanda kuigi see (sõiduoskuse omamine) on siiski parem variant kui tagapiduri täiega põhja laksamine näiteks.

Kui inimesel mõistus peas piisab talle enamasti minimaalsetest oskustest sest ta valib ka sobiva kiiruse ja liiklemise stiili.
Aga momendil siis näete noorhärra tahab NSR-i osta ja siis kui see olemas on vaja tüdrukuid sõidutada ja vahest teisest NSR-i mehest kõvem olla.
Sellises vanuses see on nii ja jääb, midagi pole teha ju.
Sellega ka siis minu soovitused, võiks ju ikka terveks jääda võimaluste piires kõik !
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

mida see Spinna siis valesti ütles? pigem jääb sinu jutust mulje, et tagapidur tuleks tänaval üldse ära unustada. ja siis noor NSRi sõber imestab, miks ta ringteel külje maha pani.

võta asja vähe rahulikumalt - ära hakkab tüütama see "ärge ajage jama, kuulake mis ma räägin" tekst.

hiljem korrastame teemat
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Limits kirjutas:
mida see Spinna siis valesti ütles? pigem jääb sinu jutust mulje, et tagapidur tuleks tänaval üldse ära unustada. ja siis noor NSRi sõber imestab, miks ta ringteel külje maha pani.
hiljem korrastame teemat
Mina arvan, et kui ta hoogsalt tagapidurit vajutab, siis käib ta sama moodi külili või muudab trajektoori ja paneb otse ringtee keskel olevale haljasalale...
Kasutaja avatar

stretch
Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas stretch »

Nigga ja racerx, lugege palun Spinna tekst veel paar korda läbi, äkki saate siis aru ka, mida ta öelda tahtis...

Teema algataja
racerx

Limits miks sul tagapidurit vaja on ? Paned sellise hooga foori alt minema et vaja veojõudu kontrollida või ?

Ma ei taha solvata kedagi aga katsu sa textikujul ennast niimoodi väljendada, et konkreetselt öeldud lause ülbamisena ei tundu :)
Pole just ilukirjanik ka.

Aga ma pole teemaga kursis. Miks ta ringteel külje maha pani ?

Ja okei mis ma ikka vaidlen. Muidu varsti tehakse mulle juba kambakas kui teada tuntud ülbikule kes muliseb kogu aeg :)

ollo

racerx kirjutas:
Limits miks sul tagapidurit vaja on ? Paned sellise hooga foori alt minema et vaja veojõudu kontrollida või ?
Äkki näiteks pidurdamiseks või midagi? Mõlemat tuleb kasutada, eriti pidurduse algusfaasis on tagapidur abiks. Pika teljevahega toureril/customil on sellest kusjuures oluliselt rohkem abi kui kõrgel ja lühikesel MX rattal. Kuigi tuleb tunnistada, et ega ma ise tagapidurit just liiga tihti ei pruugi...
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

ma ei tea, kes selle teema siin korda teeb :twisted:

sirgjoonelisel liikumisel kasutan pidurdamiseks mõlemat pidurit ja vaieldamatult on effektiivsus suurem, kui ainult esipidurit kasutades. ja enne mõnda kurvi tuleb hoog iga hinna eest maha saada.

aga noh, peace. küll me ikka sõnadega hakkama saame 8)
Kasutaja avatar

spinna

Ma ei vaidlusta sugugi mitte esipiduri tähtsust, kaugel sellest. Lugege veel kord läbi mu mõtted seal eespool....

Ehk siis - ärge tekitage mingit mõistet, et siitmaalt on sõita oskamine ja siitmaalt ei oska keegi sõita. Sõiduoskust võib ju vaadelda puht tehnilise oskusena....või siis oskusena asju ette näha ja oskusena äkkpidurdusi vältida. Tänapäeval analüüsitakse asju tulemuse põhjal
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Tagapidur on selleks, et kui hakkad üle tõmbama siis vajutad!!! Teate!!1 :P aga ärge kõvasti vajutage muidu käib esiots liiga kõva pauguga vastu maad ja amordid lendavad läbi prillide ja sõidate ringteelt trajektoori muutes haljasalale :idea: :D

ok-ok Ei tee rohkem OT-ut

Laske mind uinutipüssist, ei suuda naeru pidada :!:

A ma tahtsin öelda veel, et osta NSR!!!!

TnX

Lugemata postitus Postitas TnX »

racerx kirjutas:
Puhfüüsiliselt siis, tagapidurtit vajutades liigub raskus ettepoole ja tekib parem haare pinnasega. Siis see vähendab aga ohtu esiratta libisemise vastu. Ennem tagapidurit, siis esipidurit! Teega haakuvus on niimoodi suurem.
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Seda sa võid aint otse sõites teha...

Samas see ei ole mitte hea... kui alustad tagumisega ja siis rakendad esimest, võib liiga palju raskust ettepoole kanduda, et tagaratta haarduvus enam suurt rolli ei mängi ja võib libisema hakata... eriti kui veel ka väiksem teekonarlus on ning tuleb vimka lenksu sisse võid end ennem kui arugi saad külili maast leida kuna tagaotse lendab luba küsimata ette!
Viimati muutis madone, 14 Jaan 2005, 11:22, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
racerx

oot et tagapidurit vajutad selleks, et esiratas pidama hakkaks ?

Kirjutage julgemini veel.

Ma koostan hiljem kuhugi mingi väikse naljanurga.
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

KUULGE MIDA TE MÖGISETE SIIN ?
Mul jummala pohh mida ma vajutan, nagunii mõlemad rattad koos pidurdavad. Blackbird ja VFR ruulivad selle koha pealt :P ja jäävad seisma ka.

Aga põhiline, mis ma öelda tahan on see, et siin on enamus amatöörid, mina kaasa arvatud ja pole vaja ennast nii teadjaks mõelda.

Foorum on arutlemiseks ja oma arvamuse väljendamiseks, mitte teiste jutu maha tegemiseks.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !

Teema algataja
racerx

Loomulikult ei tahaks möliseda. Ausalt.
Aga on siis nagu mõtet rääkida teemadel teadjana kui ei saa aru millest juttki käib ?

Pole tähele pannud, et oleks hüpanud mõnesse matkateemasse ja kukkunud seletama mingil teemal millest mõhkugi ei jaga.

Ei salga et mul ka vahest enesekriitikaga probleeme aga siin mõni kodanik ajab lausjaburat juttu nii et raske uskuda kuidas ta ise usub seda.

ollo

Racerx, me üldse ei kahtle sinu MXi kogemuses ja muidu elutarkuses, aga ka mootorratastele kehtib elementaarne füüsika, ka siis kui sina sellese ei usu. See elementaarne füüsika ütleb seda, et ratta pidamine sõltub tema kaalust (ehk talle mõjuva jõuvektori maapinnaga risti suunatud komponendist). Ja sõltub sedapidi, et mida suurem kaal, seda parem pidamine (mõistlikkuse piirides, mida reaalelus ei ületata). Kehtib suuremas osas ka pehmetel pinnastel, mitte ainult asfaldil.

Ehk, kui laksata pidurdamise algul (kui tsikkel veel ei aeglustu) täiega esipidurit, siis ta blokeerub way väiksema pidurdusjõu peale, kui siis, kui on toimunud eelnev pidurdus kas tagapiduriga või kergemalt esipiduriga ja osa ratta kaalu on aeglustuse mõjul siirdunud esirattale.

Praktikas tähendab see seda, et pidurdamise ajal võib esipiduri blokeerimise piiril hoidmiseks tema pidurdusjõudu suurendada (sest esiratta pidamine aeglustusel toimuva kaalusiirde tõttu suureneb), tagapidurit tuleb blokeerumise vältimiseks järgi anda.

Esirattale eelkoormust anda saab ka esipiduriga (selsamal põhjusel on esipiduri sujuv vajutamine mõistlik tegevus), aga selleks võib kasutada ka tagapidurit, veel parem mõlemat korraga. Arvestatava vahe pidurdusjõus teeb see võibolla ainult pidurdamise esimesel paaril meetril, aga mõnikord on oluline, kas saad pidama 10 cm enne betoonseina või 10 cm peale seda.

BTW, kas sa oma autol oled ka tagapidurid eemaldanud kui mittevajaliku lisaraskuse?

Teema algataja
racerx

teate mis. Selle mõtetu vaidluse vältmiseks olen nõus osalema kevadel pidurduskatsetel kus siis pidurdame erinevatel viisidel ja erinevate nippidega ning siis mõõtmistulemuste põhjal arutame edasi seda teemat.

Kui on keegi hea mäluga inimene kes jätab selle meelde ?

Ma ei viitsi enam jahuda teemal mis on mingi pla pla teooria ja kohati jääb tunne nagu inimene polekski motikaga sõitnud.

Kõik see füüsika on tore jne. Ja loomulikult füüsika vastu ei saa !
Kuid tuleks reaalselt enne mõelda nüüd millised on pidurdamise protseduurid jne.
Ja ma ei räägi sellest et tagapidurit pole vaja. On ikka.
Aga lihtsalt mõnede arvamused tingivad minu sellise vastamise, et ehk tõesti jääb selline mulje

Teie rõõmuks ma rohkem ei kommendi ja ootan kevadet, et siis saaksime kõik üheskoos minna ja katsetada ning mõõta seda pidurdamise asja.

Sass XJR 1200

Põhjalik seletus tagumise piduri kasutusest

Lugemata postitus Postitas Sass XJR 1200 »

Kui ei ole suureks piinaks vene keeles lugemine siis siin on kõik üksipulgi lahti seletatud.

http://www.fireworks.ru/moto/rear_braking.htm
Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Tänatud: 42 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Motomarket »

Härrased,
Võtke kätte ja lugege kasvõi Heiti Kenderi tõlgitud raamatut "Randmevääne II". Saate ka teada üht-teist, mis puudutab pidurdamist ja füüsikaseadusi. Muidu tekib tõesti olukord nagu racerx juba mainis, et peab avama naljanurga. Ja kurb kui mõni algaja seda naljanurka veel täie tõsidusega võtab.
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Ma kaalusin päris tükimat aega, kas kirjutada siia teemasse midagi.
Seoses Survivali koolitustega oleks nii mõndagi kirjutada piduradamisest, (üllatavatest) tulemustest, harjumustest ja nende muutumisest, tagasisidest jne.

Aga ma ei kirjuta väga, sest siin teoreetiliselt on seda päris raske teha ja ma jääks klaveril veits jänni. Aga praktiline sõit on hea mõte.

racerx kirjutab:

>olen nõus osalema kevadel pidurduskatsetel kus siis pidurdame erinevatel viisidel ja erinevate nippidega ning siis mõõtmistulemuste põhjal arutame edasi seda teemat.

>Kui on keegi hea mäluga inimene kes jätab selle meelde ?

Mina oleks nõus meelde jätma küll. Vabalt võib orgunnida ühe päeva, kus harjutame, vahetame mõtteid ja kogemusi. RÕHUTAN, minu mõte pole teha mingit võistlust, kus igaüks proovib teistest parem olla. Vaid eesmärk on õppida, oskusi lihvida ja kogemusi koguda ja juurde saada.

Racerx, sa peaks kindlasti in olema ja ootaks ka teisi ka, eriti kellele siin teemas viimati asi südamelähedane tundus.

Aga veelkord, see ei saaks olema miski võistluspäev, ma loodan. Aga uskuge mind kasu sellest ON.

Kk
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Tahaks teada kuidas siis pidurduskatsed läksid. :D
Kasutaja avatar

|Maku|

Lugemata postitus Postitas |Maku| »

Kõva "vaidlus" teil siin. Mitu teemat on põimitud ühte topicusse.

Kõige pealt autokool. Mina käisin Kalju autokoolis ja ma ei ütle ühtegi paha sõna Kalju kohta. Ega ta erilisi näpunäiteid mulle jaganudki, kuna juba eelnevalt ammust B kat käes ja pool elu krossi ka sõitnud. Ma ei tahaks uskuda, et ta ei oska algajaid õpetada. Mulle tundus ta küll asjaliku inimesena, kes teab tsikklitest ja nendega sõitmisest nii mõndagi.

Järgmiseks sõiduvõtted, nimelt pidurdamine. Ma saan väga hästi aru, kuhu racerx oma jutuga sihib, kuna olen ka ise mx mees aastaid olnud. Nii palju ma ütlen, et ilma esipidurita on ikka kuradi raske sõita aga ilma tagapidurita pole hullu. Valdav osa pidurdamisest toimub siiski esipiduriga. Minge vaadake rinkal oskajaid mehi. See pole harv juhus, kui kurvi tulles neil tagumine ratas maast lahti on (või teie arvates pidurdavad nad siis ka tagumise piduriga?). Muidugi teatud olukordades on tagapidur omal kohal. Näiteks lahtise teekattega teel jne. Selliseid põhitõdesid peaks iga mootorrattur teadma. Motokrossis on tagapiduril teine roll kui tavaliikluses. Motokrossis on ta ratta stabiilsena hoidmiseks, kontrollimiseks, harva pidurdamiseks jne..

Ärge riielge noored inimesed nii palju :)
Life is full of surprises..
Kasutaja avatar

spinna

Burn7 kirjutas:
Tahaks teada kuidas siis pidurduskatsed läksid. :D
Mina küll kuskil võistlusi pidanud ei ole :lol: Ainult esipidurit olen kasutanud küll, aga isiklikult mulle meeldib ikka kas esi+tagu või esi+mootorpidurdus ja pöörete langedes tagapidur. Kuna minu postitus viskas kah särinal õli tulle siis juhin oma algses postituses tähelepanu väljendile "normaalses liikluses" ja kontekstist selgub ka et tegu minu arvamusega 8) Peace
Omaette proovisin stoppiet ka teha aga tulemuseks ikkagi vihaselt põlema lööv õlirõhutuli ja siis kui hakkaks nagu asjaks ka juba võib-olla-et-peaaegu minema, vot siis saab sisu otsa ja lasen heeblit järgi :?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Tagapidurid on kurjast, kui neid ettevaatamatult kasutada.
Abiks on see, et kui mõlemat korraga vajutada, siis ei vaju esiamort liiga kokku, jääb seisma rohkem nagu auto :)

Teinekord aitan õrnalt tagapiduriga kaasa, sedagi ainult sirge ja ilusa tee peal. Üldiselt kuluvad mul tagumised klotsid mitu korda aeglasemalt, sest ikkagi 99% ajast ma neid ei kasuta.

Ühesõnaga, päris kasutud nad siiski pole.

OffTopic:
btw, ka 273 kilose rattaga saab stoppie't teha, täitsa kogemata. mina arvasin, et kaubik sõidab veel kollasega foori alt läbi aga ta katsetas vist ka pidurdamist. nii kähku pole ma kunagi varem seisma jäänud
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”