Sidur libiseb. Remondi alternatiivid?

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Re: Sidur libiseb. Remondi alternatiivid?

Lugemata postitus Postitas KIBU »

sigaelmar kirjutas:
KIBU kirjutas:
sigaelmar kirjutas:

Rattaks Honda SLR650. Kas on võimalik, et sidur hakkab libisema alles pärast pikemat sõitu? Mul on paar hetke olnud, kus pärast pikemat sõitu maanteel ja metsas vaheldumisi, võtab neljanda käiguga kõrgematel pööretel enne viienda peale panemist hetkeks pöörded üles nagu sidur libiseks. Olen proovinud külmalt sidurit libisema saada aga ei ole libisenud, olen proovinud maanteel madalamate pööretega järsemini gaasi anda aga pole libisenud. Samas ma ei ole julenud väga palju kõrgetel pööretel piinata ka sest äkki lõpetab siduri täitsa ära ja seda ka tee peal ei tahaks. Ta on mul teinud seda kolme viimase sõidu peale kokku kaks korda. Mootoriõli vahetasin igaks juhuks ära, võibolla läks paremaks ka, sõitsin enne seda ainult korra kuni aru sain, et nagu võtaks libisema.

kui on tunne et libiseb siis ilmselt libisebki. lase ratas küllili ja sidurikambri kaas maha. mõõdad vedrud ja ketta paksused üle saad täpselt teada mis seis on mis siin mõistatada. kui on kulunud tuleb uued tellida. niikauaks kuni tellitud kaup eestipoole venib ja sõita on vaja võid kettad puhtaks pesta pidurikliineriga ja liivapaberiga üle karestada. 80 -ne tavaline liivakas ja tõmbad kergelt jälje peale. ja vedrudele paned seibid alla et eelpinget tõsta. vahekettad käid üle karukeele ja kliineriga või peene liivakaga. liivakat tuleb tihti vahetada. musta liivakaga pole mõtet nühkida. nii kui tunned et enam ei lõika võtad uue tüki. enne kokku ladumist leotad kettaid õlis. kui aega pole leotamiseks siis määrid kettad pintsliga korralikult mõlemalt poolt õliga kokku. kui kulumine normis siis toimetad ikkagi samamoodi nagu kirjeldasin.

Tänud, proovin :)

igaks juhuks mainin et kettaid leotad või pinseldad uue mitte vana õliga. vanasid kettaid võib peale karestamis/puhastamist vabalt ainult puhta õliga määrida, uued kettad pane likku.

5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”