Endurod metsaradadele (Harjumaa)
Re: Endurod metsaradadele (Harjumaa)
Hei,
copin ka siia Jõelähtme rattamaratoni korraldaja ja matkaradade rajaja mureliku postituse:
Lugupeetud enduro-sõitjad, kes te Kroodi kandis sõidate!
Te olete hakanud viimasel aastal kasutama eramaid (st alasid, mis jäävad Tallinna Prügila teest ida poole) Võerdla ja Rebala maadel selleks luba küsimata.
Mina olen need rajad sinna rajanud 10 aasta eest koos vabatahtlikega rattasõidu tarvis ning küsinud ka selleks luba maaomanikelt. Kokkulepe oli, et sinna motosõitjad ei lähe, sellest on räägitud ka teie võistluste korraldajatega.
Sel aastal on rikutud kitsad metsarajad ja pinnas päris mitme kilomeetri ulatuses eramaadel. Varsti ütlevad kohalikud eramaaomanikud igasusgusest metsakasutamise õigusest meile ülesse. Sama situatsioon on nn Kotka-mägedega Ülgase külas, millele klubilised rajasid rattaraja 3 aasta eest. Tänaseks on see mitmes kohas kõvasti tsiklitega lõhutud. Kogu selline tegevus annaks väga valusa löögi piirkonna suurima spordivõistluse (Jõelähtme Rattamaraton) korraldamisele.
Mul on palve prügila teest idapoolsetele radadele mitte sõita. Samuti võimalusel vältida Kroodi suusaringil (puudel punased ja sinised märgid) paarutamist, sest sellega te saate endale Maardu spordiaktiivi pahameele. Lisaks palun koristada peale võistlust metsast seal vedelevad lindid, sest mul on RMK-ga sõlmitud leping võistluste tarvis nende metsamassivide osas(need on alates eelmisest aastast RMK metsad ja mitte riigireservmaa), mis lubab mul teatud päevade jooksul rajale panna märgistust ja kohustab mind kolme päeva jooksul pärast võistlust ka koristama. Tänaseks on teie võistlusest möödas juba päris mitu päeva, kuid mets on senini "lindiehteis". Saan aru, et hetkel peale Jõelähtme Rattamaratoni toimumist võib RMK minule trahvinõude esitada metsa risustamise eest.
Lisamärkusena palve - Kalevi-Liiva memoriaalikandis, mis on kaitsealune objekt matkarajal tsiklitega mitte sõita - sel kevadel on sealsed liivikud kõvasti räsitud ning tsiklite poolt lõhutud ka Kalevi-Liiva Kaberla oja matkaraja sild (seda sai lõhkuda vaid sillale liiva astmelt hüppega tulles, milleks ratturid ei ole suutelised NB! klubilised taastasid selle eelmisel nädalal).
Teil on seal piisavalt sõiduruumi ilma, et kõiki matkaradu pahupidi keeraks.
Ei ole teie sõitmise vastane ega traadivedaja/puude lõhkuja. Olen ka teie tarvis Kroodil tuulemurde ja radasid puhastanud ning võimalusel teen ka seda edaspidi. Kuid kõiki eramaaomanikke ning kohalikku spordiaktiivi ei ole mõtet enda tegevusega vastaspoolele ajada.
Mõistvale suhtumisele lootes.
Meelis Välk
Jõelähtme rattamaratoni peakorraldaja
+372 5099 426
flash@singel.ee
www.singel.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.