Soov osta endale kergemapoolne matkaratas

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Soov osta endale kergemapoolne matkaratas

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

KIBU kirjutas:

youtubes leiduvad tsiklivõrdlused annavad Tenerele juhitavuse osas suht hävitava hinnangu võrreldes konkurentidega. suurest käis jutt. olen tihti mõtelnud, et kui tõsiselt selliseid hinnanguid võtma peaks.?
lisaks pakub huvi miks vahetada TDM kui asfaltimasin Tenere vastu? kas reaalselt on vaja maastikusuutlikumat kahekesti sõiduks? mul endal samuti tsikli valimine käsil (minu puhul vana lenukitehase toodang valikus) ja ei suuda otsustada kas pigem kruusasõbralik gs või parema tuulekaitse ja mugavusvarustusega rt. olen täheldanud et tänapäevased sport touring rehvid võimaldavad ka kruusal täitsa sõita mitte vaid hädapärast. samas kondliga [Motobot: õige on "gondliga"] ratas kardab lendavaid kive ja puuoksi, on madalama kliirentsiga. teisalt ilma kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] ratta puhtana hoidmine on tülikas, rääkimata tuule ja vihmakaitsest. paljusõitnud meeste kogemusest on sellises arutluses ehk ka teemaalgatajale ja teistele kasu.

Ega ikka enne teada ei saa ,kui ise ei proovi.Kui aga seda proovi teeb mingi enduro virtuoos,siis ma arvan,et suurem enamus meist seda vahet ei tee,mida nemad seal eelistavad või kehvaks peavad.Mingi tõde seal kindlasti on,aga eks oma perse teeb selle viimase valiku.Tenere iste on kaheosaline ja muideks väga mugav ning veidi ka asend seadistatav.
Miks ma selliseid rattaid vaatan,siis peamiselt selleks,et on mugava istumisega ja ega nendega suuremas osas asfaldilt maha ei käidagi.Ja TDM on mõne arust ju peaaaegu enduro.Mitte küll minu arust.Kui vaadata millega alpides kohvritega sõidetakse,siis need on suuremas osas GS-d(tubli pool või enam) või midagi seda tüüpi ehk Crosstourer-runner,Capnord,Tenere,V-Strom jne..Ilma kohvriteta on suuremas osas baigilised,millega käiakse läheda maa pealt mägedes paugutamas.Siin on Itaalia poole peal just nende oma toodangut rohkem silma hakanud.Ja siis sinna vahele natuke igast teisest tüübist ka.Minu arust on see ühtemoodi nii Pranstuse,Šveitsi,Austria kui Itaalia mägiteedel.Itaalias on ikka GS-i ja sarnaseid rattaid väga palju liikvel.Endale BMW kogu oma esindusega meil, ei istu kohe üldse.Ja mono kiigest, on mul raske rattaga rasketes oludes, ka oma arvamus.Ehk ei ole minu arust parim insenertehniline lahendus.
gondlit,mis varjab, on neil kõigil piisavalt ja nagu elu näitab,siis igasugu lisa klaasid-spoilerid jne,pead ikka juurde ostma,et oleks nagu ise tahad.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”