EMV 3 etapp rinkas

Kasutaja avatar

Erkki
Postitusi: 111
Liitunud: 29 Okt 2005, 16:34
Tsikkel: Aprilia RSV 1000 R
Asukoht: tallinn

Re: EMV 3 etapp rinkas

Lugemata postitus Postitas Erkki »

Hea on öelda, et tehke asjad korda.
Tagamaad mis puudutavad võistluste korraldamist, kohtunike, rajahooldus tehnika, turva- ja meditsiinipersonali hankimist ja selle eest ka tasumist on selline asi mida siin väga ei hoomata.

Mina olen mõlemal pool kardinat olnud, nii rajal kui ka kohtuiketornis, nii auto kui ka mootorrataste võidusõitudel ja ütleme nii, et pehmelt kurb on see asi just mootorrataste koha pealt.
Ma olen enam kui kindel, et valdav osa sõitjatest ei tea mida mingisugune lipp tähendab ...sama võiks käia ka lipukohtunike pihta - juhul kui korraldajaks on mingisugune "lambimoto" kes võimalikult väikeste kuludega tahab poisid ja tüdrukud rajale lasta.

...ma ei ole näinud Eestis, et sõitjatele väljastatakse litsents peale elementaarsete eksamite sooritamist vaid antakse pihku igasugusele suvalisele põllumehele kes on unes mootorrattast näinud - siit kivi alaliidu kapsaaeda. ...ma ei tea kuidas see on Lätis ja Leedus aga ilmselt sama moodi.
Võrdluseks tooksin näiteks BMW cupi autodest kus litsentsi saamiseks on vaja läbida eksamid. Alaliit korraldab med. personalile ja pääsetemeeskonnale koolitusi, tutvustatakse turvavarustust ja selle ohutut eemaldamist, tehakse võidusõidu simulatsioone kus on isegi autosi põlema pandud, et näha ja hinnata med, pääste ja kohtunike tööd nö. kriisiolukorras. Ka käiakse soomes kohtunike koolitusel ja tehakse skandinaavia "kolleegidega" koostööd, et asja edendada.

Ma ei tea kes selle EMV 3. etapi korraldas kuid siin peaks alaliidust tulev komisjon otsuse võtma, et päris kirvemehed asja ei korraldaks või siis sõna sekka ütlema rajapersonali valiku koha pealt.

Kuna see selline bürokraatlik jama on siis üleöö ilmselt ei muutu midagi ja muidugi ohutuse tagamiseks, profesionaalsema korralduse jne eest tuleb ka suurem nuts välja köhida lõpptarbijal ehk sõitjal.

Tomm,

Üldiselt on sellega selline lugu, et ei ole vahet ei kiirusel ega ka sõitjate arvus. See on kohtunike töö, selle jaoks nad seal ongi :) ...aga kui selline segasumasuvila kokku aetakse kus ei mõigata ühes keeles rääkida siis ega sealt head nahka loota ei olegi.
....ja ega niisama ei ole juhendis, et kvalist saab edasi näiteks fastest lap + 110% ajaga.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”