Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Et vähem takistaks, peab olema kas suurem pind või hõredam struktuur. Alati saad ära mõõta, kui palju benssu minutis läbi filtri jõuab joosta ja arvestada, kas see on piisav, et su tsikkel ka max koormusel ära toita. Üldiselt on see odav läbipaistev su tsiklile igati ok variant. Hoolitse ainult õigeaegse vahetuse eest. Kui aga soovid, et asi näeks edevam välja (kui on nähtaval kohal) või näiks rohkem hi-tech, võid muidugi alati rohkem raha kulutada.
PS. Filtritel on oluline ka polaarsus! Välispind on suurem. See läbipaistev tuleb paigaldada nii, et kütus jookseks elemendi peale, mitte sisse. Väga tihti on paigaldatud vastupidi, kuigi tegelikult on ka korpusel nool peal. Ja õhk tuleb ka välja lasta.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Kui tehas ei ole vooliku vahele filtrit ette näinud, siis ärge toppige seda sinna... samamoodi ei ole tehas paaki roostet ega muud sodi pannud, s.t. tegeleda tuleks probleemi kõrvaldamisega, mitte probleemist mööda hiilimisega?!?
Kuidas moos kommi sisse saab?
-
Nõus. Nagu juba kirjutasin, on paagis enamasti sõel olemas. Ujukikambrite põhjast saab sinna kogunenud vee vastava ava kaudu välja lasta ja kord aasta või paari jooksul võiks karpad niikuinii profülaktika mõttes maha võtta ja puhastada. Bensus lahustunud vaikusid filtrid suurt kinni ei pea. Karpad ongi ainus koht, mis vee või muu sodi suhtes tundlikud on. Mis neist edasi mootorisse liikuda suudab, läheb sealt väljalaskesse nagu s**t ihust. Tilk vett ei ole üldse paha - lisahapnik ja jahutus.
Pritsungiga mootoritel on niikuinii juba tehase poolt metallkorpusega filter vahel.
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
kurikristjan kirjutas:Kui tehas ei ole vooliku vahele filtrit ette näinud, siis ärge toppige seda sinna... samamoodi ei ole tehas paaki roostet ega muud sodi pannud, s.t. tegeleda tuleks probleemi kõrvaldamisega, mitte probleemist mööda hiilimisega?!?
Paak roostetab seest, sinu soovitused asja lahendamiseks?
--
Vallo
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Kalts kirjutas:kurikristjan kirjutas:Kui tehas ei ole vooliku vahele filtrit ette näinud, siis ärge toppige seda sinna... samamoodi ei ole tehas paaki roostet ega muud sodi pannud, s.t. tegeleda tuleks probleemi kõrvaldamisega, mitte probleemist mööda hiilimisega?!?
Paak roostetab seest, sinu soovitused asja lahendamiseks?
Asi on aktuaalne olnud: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... te#p703514
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Kalts kirjutas:Paak roostetab seest, sinu soovitused asja lahendamiseks?
Elektrolüüs oleks minu soovitus
Siin teemas ka õpetus siis: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=80085
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
kalender ennast ise ei uuenda, me paneme neid asju reeglina üles, mida palutakse. ning hooaja ametlik lõpetamine on suhteline mõiste, milline seadus keelab seda igalühel oma soovi järgi ise teha?
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
puna kirjutas:Kalts kirjutas:Paak roostetab seest, sinu soovitused asja lahendamiseks?
Siin teemas ka õpetus siis: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=80085
Mingite "redneckide" vidikut nägin kus rooste probleem lahendati pesumasina ja vist täiesti tavaliste poltide-mutritega.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 43 korda
franz125 kirjutas:Spoiler
puna kirjutas:Kalts kirjutas:Paak roostetab seest, sinu soovitused asja lahendamiseks?
Siin teemas ka õpetus siis: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=80085Mingite "redneckide" vidikut nägin kus rooste probleem lahendati pesumasina ja vist täiesti tavaliste poltide-mutritega.
Pesukuivati:
[youtube][/youtube]
Segumasin:
[youtube][/youtube]
-
Jaah.. no nii taibu olen ise ka, et paagist improviseeritud kuulveski teha või elektrolüüsi kasutada.
Point pole selles vaid.. tolles, eksole. Et paak peale lahtise rooste eemaldamist rohkem rooste ei läheks.
Ma kardan, et sellega jääte tsipake hätta.
--
Vallo
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 63 korda
Kalts kirjutas:Jaah.. no nii taibu olen ise ka, et paagist improviseeritud kuulveski teha või elektrolüüsi kasutada.
Point pole selles vaid.. tolles, eksole. Et paak peale lahtise rooste eemaldamist rohkem rooste ei läheks.
Ühe teise foorumi kopipaste:
Re: DIY elektrolüüseri seadistus ja roostes detailide puhastus
Lugemata postitusPostitas golfrace » 13 Okt 2014, 00:40
Mida tugevam leelis seda parem. Söögisooda kipub liiga nõrgaks jääma. Olen viimasel ajal katsetanud vähe suuremaid asju, näiteks võtsin vana Jumzi roostes kopa, tõstsin vintsiga custom made tünni (vana reoveemahuti) ja kuskil 4 päevaga sai hea tulemuse. Ilma, et ma millegagi katnud oleks seisab see mul juba mitu nädalat kuuri all ja pole veel uuesti roostetama hakanud. Samas liivapritsitud detailid kipuvad koheselt roostetama hakkama. Ma ei oska kohe hoobilt keemiliselt seda seletada, aga tundub, et elektrolüüsiga tekib metallile mingi kaitsekiht. Sihilikult saab kaitsekihti kasvatada anodeerimise teel, suhteliselt sarnane protsess.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 373 korda
Kalts kirjutas:Jaah.. no nii taibu olen ise ka, et paagist improviseeritud kuulveski teha või elektrolüüsi kasutada.
Kõige lihtsam moodus on paak täis hoida
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Ka selle vastu on rohtu, näiteks ise kasutasin sellist:
https://www.dropbox.com/s/n2hhbr7ibgu2c ... 3.jpg?dl=0
-
Mul pole linerisse eriti usku, vist Carpe-TDM foorumis mõned kurtsid kuidas liner lahti koorus..
Iseasi muidugi kui hoolikalt nad pinda varem puhastasid ja rasvatustasid, eeltöötluse kvaliteet
tundub lineri puhul peamine olevat.
--
Vallo
Kui pikem puhkus tuleb, siis katsun paagi ära puhastada seest. Internetist soovitavad puhastada õuna äädikaga. See on laise mehe variant.
Panna õuna äädikas sisse ja lasta paar päeva soojas olla. Muidugi võtan paagifiltri enne seda ära.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
See ilmselt kõige õigem teema. (Eriti debiilsed küsimused, peaks tegelt minu küsimuse teema nimi olema).
Kas ma ainus, kellel koguaeg mure kiivri ja juustega (lühikesed juuksed). Olen ilus poiss, panen kiivri pähe, võtan 20min hiljem peast ära ja tulemus on hardcore punkar.
Wellaflex teeb juuksed kohevaks ja vabalt langetaks, ükski kiiver ei suuda neid vormist välja minema sundida.
Kiivriga seoses, kas kõigil satuvad aegajalt putukad läbi ventilatsiooni sisse? Seni endal kogemusi vaid AGV, Scorpioni ja Suomiga... Eriti häiriv on, kui nad ellu jäävad ja maandumiskohta otsima hakkavad.
-
Lükka korraks klaas üles ja lase läbu puhuda. Palju sitem on, kui kinnises kiivris nina tilkuma hakkab või aevastus kallale tuleb.
-
- Tsikkel: K8 gixxer
- Tänatud: 4 korda
Kuidas on eesti keeles selle geneka hunja nimetus..? (stator)
Mähis ? Staator ?
Tahaks ramost hinnapakkumist küsida, aga ei tea mille kohta
Ning tihend on "geneka kaane tihend" ?
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
Rootor käib ringi ja staator seisab paigal
Kõige lihtsam on õige kood leida.
Näiteks siit http://www.partzilla.com/parts/search/S ... parts.html
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
Keegi siit tegeles kleepsude tegemisega kunagi?
Või keegi teab, kust saab sellist:
Suvaline kleepsudeg/kleebistega tegelev firma teeb sulle sellise.
Ebay, Aliexpress jne toovad ka 2 nädalaga ukse taha selliseid.
http://www.marutigu.ee tegi mulle kunagi kleepsu, saatsin lingi või pildi kleepsust mõõtmetega ja üsna kiiresti sai valmis. Ei maksnud palju ka, kleepisin ise paagile ja tundub, et püsib väga hästi.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Võtsin kohe kõige esimese mis e-bay andis: http://www.ebay.com/itm/3PCS-DAKAR-Rall ... 23&vxp=mtr
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Ahfrsk kirjutas:Ning tihend on "geneka kaane tihend" ?
Jah.
Kui sa vähegi suudad stanley noaga (skalpelliga) ringi käija, siis teed tihendi kodus valmis paarikümne minutiga.
Tihendipapi leiad näiteks Streetmotost.
Kui ei leia, võta tavalist pappi ja tee sellest. Miski 10 kihti 5-euroseid peaks asja ära ajama küll.